Dreggo Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Howgh ! Mam pytanko, czy przy mojej konfiguracji opłaca się wymienić GF2MX na GF4MX440 ? GF2MX juz troche chrupie :( . A może zainwestować w co innego ? Pozdrawiam Korzystam z płyty ECS'a 8O bo jest na DDR'ach szybsza niż Asus A7V266. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Howgh ! Mam pytanko, czy przy mojej konfiguracji opłaca się wymienić GF2MX na GF4MX440 ? GF2MX juz troche chrupie :( . A może zainwestować w co innego ? Pozdrawiam Korzystam z płyty ECS'a 8O bo jest na DDR'ach szybsza niż Asus A7V266. Powiem tak. Oplaca sie pod warunkiem, ze zakupisz karte od dobrego producenta. Bedzie spoko nawet latalo... Mam podobny dylemat, tez chce wymienic karte. [Dopisano] Faktycznie zapomnialem o Radeonku 7500. Zasugerowalem sie pytaniem. Ta karta rowniez jest godna zainteresowania. bardzo wydajna i ta jakosc obrazu - to moze byc to czego szukasz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XPit Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Odpowiem tak: już wiele razy poruszano na tym forum kwestię że Gf4MX440 jest niezbyt dobrym wyborem. Jeżeli nawet wydajność na dzień dzisiejszy Cię zadowoli to być może brak shaderów i ograniczona przepustowość w niedalekiej przyszłości może Cię bardzo zawieść. Dużo się o tym mówi. Chociażby w Enterze z kwietnia ?. Polecam dorzucić do przynajmnniej Gf3Ti200 np. Gainwarda za jakieś 580 zł może nawet mniej. Nie mówię juz o tym ze bez problemu podkręca się do Ti500. Dalej nawet nie próbowałem. Póki jednak co działam w trybie enhanced (200/450) - wystarcza do wszytkiego z włączonym Antyalising'em. Jeżeli jeszcze Cie nie stać to poczekaj! I tak najlepszym wyjściem wydajności do ceny była by Gf4Ti4200. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Odpowiem tak: już wiele razy poruszano na tym forum kwestię że Gf4MX440 jest niezbyt dobrym wyborem. Jeżeli nawet wydajność na dzień dzisiejszy Cię zadowoli to być może brak shaderów i ograniczona przepustowość w niedalekiej przyszłości może Cię bardzo zawieść. Dużo się o tym mówi. Chociażby w Enterze z kwietnia ?. Polecam dorzucić do przynajmnniej Gf3Ti200 np. Gainwarda za jakieś 580 zł może nawet mniej. Nie mówię juz o tym ze bez problemu podkręca się do Ti500. Dalej nawet nie próbowałem. Póki jednak co działam w trybie enhanced (200/450) - wystarcza do wszytkiego z włączonym Antyalising'em. Jeżeli jeszcze Cie nie stać to poczekaj! I tak najlepszym wyjściem wydajności do ceny była by Gf4Ti4200. Wszystko byłoby pięknie i ładnie................gdyby...........nie fakt że GF3Ti200 jest już nie produkowany przez Nvidie !!! Brak go u polskich dystrybutorów !!! :cry: Też maiłem do dziś taki dylemat ! Dziś jadę odebrać Radeona 7500 ! 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 wydaje mi się że najlepszym rozwiązaniem będzie gf3ti. a jeżeli prawdę Wofek pisze to radeon 7500 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 ja bym kupil g3ti 200 gainwarda ( jeszcze produkuja ) nie wiem skad wofek ma te info, jest lepsza od g4 mx, a roznica w cenie nie duza ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 ja bym kupil g3ti 200 gainwarda ( jeszcze produkuja ) nie wiem skad wofek ma te info, jest lepsza od g4 mx, a roznica w cenie nie duza ;]W cenie duuuuża różnica !!! Oj duuuża ! :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalker Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Na www.sirius.pl mozna kupic jeszcze Gainwarda GF3 Ti200 GS 450 za 589 zlotych. Tej samej firmy GF4 MX420 kosztuje 479 zlotych. Ja bym raczej dolozyl te 110 zlotych i kupil GF3 ze wzgledu na brak jednostki Vertex Shadera w GF4 MX. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...