rout Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 przez pelna stabilnosc rozumiem to ze napiecia sa stabilne , proc czyli utrzymuje sie temp badz nieznacznie rosnie , nie zawiesza sie . mysle ze niezle ale za duzo podniosles napiecie. na tym napieciu powinienes spokojnie dojsc do 2,5 chociaz moze byc inaczej. probuj dalej ale narazie nie zwiekszaj napiecia. aha i jest stabilny gdy przechodzi wszystkie testy tak jak 3dmarki, prime95 itd. dobrze napisalem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasquens Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 No nie wiem. Co prawda ja nie mam northwooda, ale wydaje mi sie ze 3DMark2k1se nie jest dobrzym narzedziem jeseli chodzi o sprawdzanie stabilnosci CPU (GPU juz predzej). Po podkreceniu mojego biedaka na 1.9 test w 3dmarku przechodzi normalnie. Ale jak juz odpale np Warcraft III, to juz nie jest tak kolorowo = 1,5 min grania i zwis. Inne programy owszem, jednak co do 3dmarka to mam watpliwosci. Jezeli chodzi o temp, to jest tak jak ma byc. Ja kiedy sobie do was pisze mam az 48 stopni. No ale moj to Willamette... :x . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 i jak theriel? co osiagnales? pochwal sie. :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Theriel Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 Hmmm wiec tak: luźno dobiłem do 2,56GHz (z 2ghz) na +0,100V.... tylko mam pewien problem: przy odpalaniu 3d marka 2003 na teście dla cpu wywala mi z napisem: "Reliable benchmarking cannot be completed because the 3DMark display window lost focus" Myślałem, że przesadziłem z kręceniem, wiec wrociłem do 2,0 - no i nic to nie zmieniło.... błąd ten sam. W czym problem tkwi ? :/. Z góry thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 10 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2003 o rany... moim zdaniem przesadziles z napieciem , i to duzo. northom nie potrzeba chyba takiego duzego napiecia. ale jesli chcesz sie go szybko pozbyc to nie ma sprawy , bo jak pewnie wiesz zbyt duze napiecie przeklada sie na skrocona zywotnosc [temperatura zreszta tez] . btw podaj tempy w idle i stress? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...