querke Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 Wiem co myslicie ze to mBlast ale to nie jest to ... zainstalowalem latke do wina i sprawdzalem wieloma programami antywirusowymi. A wiec siedze sobie przy kompie robie cos i ... wylacza sie komputer ... po ponownych uruchomieniu odczytuje ze bystapil powazny blad Oto on: BCCode : 35 BCP1 : 816001F8 BCP2 : 00000000 BCP3 : 00000000 BCP4 : 00000000 OSVer : 5_1_2600 SP : 0_0 Product : 256_1 A w rejestrze zdarzen znalazlem jeszcze to: Oto te bledy: AMLI: System BIOS ACPI dokonuje próby odczytu z niedozwolonego adresu portu We/Wy (0x71), który znajduje się w chronionym zakresie adresów 0x70 - 0x71. To może prowadzić do niestabilności systemu. Skontaktuj się z dostawcą systemu w celu uzyskania pomocy technicznej. AMLI: System BIOS ACPI dokonuje próby zapisu do niedozwolonego adresu portu We/Wy (0x70), który znajduje się w chronionym zakresie adresów 0x70 - 0x71. To może prowadzić do niestabilności systemu. Skontaktuj się z dostawcą systemu w celu uzyskania pomocy technicznej. AMLI: System BIOS ACPI dokonuje próby odczytu z niedozwolonego adresu portu We/Wy (0xcfc), który znajduje się w chronionym zakresie adresów 0xcf8 - 0xcff. To może prowadzić do niestabilności systemu. Skontaktuj się z dostawcą systemu w celu uzyskania pomocy technicznej. AMLI: System BIOS ACPI dokonuje próby zapisu do niedozwolonego adresu portu We/Wy (0xcf8), który znajduje się w chronionym zakresie adresów 0xcf8 - 0xcff. To może prowadzić do niestabilności systemu. Skontaktuj się z dostawcą systemu w celu uzyskania pomocy technicznej. Kod błędu 00000035, parametr 1 816001f8, parametr 2 00000000, parametr 3 00000000, parametr 4 00000000. Po paru godzinach znowy stalo sie to co zawsze... oto nastepny blad: BCCode : 35 BCP1 : 81548348 BCP2 : 00000000 BCP3 : 00000000 BCP4 : 00000000 OSVer : 5_1_2600 SP : 0_0 Product : 256_1 Moja płyta glowna to : Firma-Shuttle Av18E FC-PGA/PPGA Celeron and FC_PGA Pentium III processor nased AGPset Mainboard Manual Version 1.2 Bardzo dziekuje jezeli ktos mi pomoze w tej sprawie... a i jeszcze jedno procek mi sie nie przegrzewa na 100% ... wiec to chyba tyle .. nara Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 po 1 - byly juz takie tematy - poszukaj moze znajdziesz rozwiaznie po 2 - zgadywac jaki masz sprzet nie bedziemy po 3 - sprzet krecony ? po 4 - zasilka trzyma napiecia ? po 5 - wylacz autorestarty windy i sprawdz dokladnie ocb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcuser Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 wylacz autoresetowanie kompa i alert w ustawieniach w panelu sterowania>>>system..... i powiedz mi jaki masz BSOD dokladnie wszystko spisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paradokss Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 u mnie jest podobnie z tym że jest komunikat (mały ekranik) że nastąpił błąd....i system będzie zamknięty za 60 sekund, myślę że to jednak wirus chociaż NAV nic nie wykrył . U mnie w połączeniach sieciowych była zawsze kłódeczka a dzisiaj zauważyłem jej brak ! pozatym dostałem wczoraj i dziasiaj sporo poczty i chyba stąd ten nie proszony gość. Ale mam już system na nowo postawiony, poszedł w ruch Norton Gohst - dwa cd-eki i partycja odtworzona. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcuser Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 Masz Blastera jest to wirus i to dosyc grozny poniewaz w momencie gdy sie laczysz z netem wywali ci te info. Tu masz program do wykrywania i usuwania http://securityresponse.symantec.com/avcen...er/FixBlast.exe ( podaj mi jaki masz system to dostaniesz linka do łatek ) To co robisz teraz: - wpisujesz w Start >>> Run >>> shutdown -a (to zatrzyma restart) - mozesz jeszcze zrobic Alt-Ctrl-Del i (o ile jest) wylaczyc proces blaster.exe (nie wiem jak to jest z mutacjami tego robala) oraz wpisujesz Start >>> Run >>> msconfig i w aplikacjach startujacych z systemem szukasz tego procesu. Jak jest to deaktywujesz. - wlaczasz wbudowany do XP firewall Control Panel >>> Network Connections >>> Polaczenie sieciowe czy jak tam masz >>> Properties >>> Advanced i zaznaczasz "Protect my computer from....". potem idziesz na strone Symantec ( link u gory) - a potem sama przyjemnosc: przy ciagle wlaczonym firewallu robisz Windows Update i pobierasz latke zabezpieczen (chyba ze zrobi to automatycznie narzedzie do usuwania blastera). info o Blasterku prosto od Billa Gates'a ;) Robak wyszukuje nieuaktualnione windy NT/2000/XP/Serwer 2003 na porcie 135, 137-139 oraz 445 i dokonuje infekcji wg schematu: - infekcja systemu - inicjacja usługi remote shell na portach TCP i UDP - system ściąga zainfekowanie pliki z zainfekowanego systemu MS i uruchamia virusa - modyfikowana jest zawartość rejestru, - system rozpoczyna Denial of Service atak przeciwko serverom Microsoftu. wpływ na systemy różny - na XP jak powiedziałam jest to ciągłe restartowanie. Odpisz jaki masz systemik, i czy pomoglo ;) <<<< Pozdrawiam >>>> <<< PcUSer >>> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paradokss Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 obawiam się że to zmodyfikowany mblast ponoć dobrze się ukrywa w systemie. tu macie link :http://www.frazpc.pl/b/45555/14 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcuser Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 sprawdziles dysk tym programem co dalem wyzej linka jezeli nie to nie mamy o czym dalej gadac poniewaz jest to specjalne narzedzie do skanowania tego vira inne antyviry mogly tego nie wykryc zrob to co mowie a bedzie dobrze - przeskanuj tym !!!!!!!!!!!!! ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabryt Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Masz Blastera. Wszyscy co nie zainstalowali poprawki do XP go maja. Po zainstalowaniu dokladnie przeskanuj dysk jakims antivirem (tylko uaktualnionym) Jak chcesz to ci przesle poprawke Mailem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcuser Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 http://download.microsoft.com/download/0/3...980-x86-PLK.exe wejdz tu - to jest link latki na blastera i koniecznie przeskanuj sobie system tamtym narzedziem ze strony symanteca bo jest ono specjalnie do tego i tylko tego przeznaczone ! ! ! ! ! a i wylacz opcje restore bo jezeli masz vira to bez wylaczenia tego moze Ci sie go nie udac usunac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...