Skocz do zawartości
Quill

Wentylator do obudowy?

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki najlepszy i czy zrobic zeby wdmuchiwal do obudowy czy wydmuchiwal z niej? To moj pierwszy wnetyl do obudowy wiec porada sie przyda :wink:

Aha i czy to cos zmieni? Ile wam to dalo? I na jakich kompach 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki najlepszy i czy zrobic zeby wdmuchiwal do obudowy czy wydmuchiwal z niej? To moj pierwszy wnetyl do obudowy wiec porada sie przyda :wink: 

Ja zakupilem Cooler mastera tego za 37zl z dioda termiczna !

Bardzo fajny !

Ma 1000 rpm do 23 stopni i 2500 rpm powyzej !

Czy wentyl wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e czy wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e zalezy jak go zamontujesz !

Nie wiem czy u mnie cos zmienil obudowa jest otwarta ! wiec jest raczej dla szpanu i checy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki najlepszy i czy zrobic zeby wdmuchiwal do obudowy czy wydmuchiwal z niej? To moj pierwszy wentyl do obudowy wiec porada sie przyda :wink: 

U mnie dalo 6-10C dodanie trzech wentylatorow, jeden nad procesorem - wtlaczajacy chlodek, drugi z przodu obudowy - wtlaczajacy chlodek, trzeci na gorze - wyciagajacy cieple powietrze ze srodka obudowy. Sprzet to D1000@1200 1.8V i grzejaca sie GF256SDR (120/150@150/195)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh ja swojego enlighta dziurawic nie bede :( Dam jeszcze jeden z przodu ! okragle kabelki do mnie juz jada ! i bedzie slodko ! ale to wszystko jak mowie dla checy i szpanu a nie do porzadnego chlodzenia ! ale jak by co to zawsze mozna zalozyc boczek :) i wtedy bedzie efektywnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w mojej budzie byly standardowo dwa miejsca na wiatraki80x80

z przodu dalem lozyskowanego 1,6w na 12 v (cichutki) -wciaga powietrze do obudowy

a z tylu pod zasilaczem dalem wyjacego potwora 2.6 w albo 3,6 tesh lozyskowany ale puszczony przez uklad obnizajacy lub podnoszacy napiecie w zaleznosci od temperaturki wyciagniety ze starego zasilacza at

aktualni mam temp prawie identyczna przy otwartej i zamknietej budzie

a w srodku komputerka ladny przeciag (jak wkladam reke do srodka to czuje wiaterek) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też myślałem nad kupnem 80x80 TT 2900rpm + FanMate, ale nie wiem czy to dobry pomysł co prawda jest gorąco w mojej obudowie ale nic się nie wiesza i wszystko chodzi więc czy jest sens.

:lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak milo...zrobilem wentylator wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>acy powietrze.

Cooler Master no i temperatura mi spadla o 3 stopnie.

Jak na poczatek moich przygod z P4 to jest ok! :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam Zalmana ZM-F1 - cichy, tani (20pln), wydajny :D 

temp. spadła mi o 5stopni na procku 8)

A ile ma obrotow ten Zelman? Bo moj CoolerMaster ma 2500 (w praktyce 2600 :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam Zalmana ZM-F1 - cichy, tani (20pln), wydajny :D 

temp. spadła mi o 5stopni na procku 8)

A ile ma obrotow ten Zelman? Bo moj CoolerMaster ma 2500 (w praktyce 2600 :) )

3000rpm :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...