Quill Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Jaki najlepszy i czy zrobic zeby wdmuchiwal do obudowy czy wydmuchiwal z niej? To moj pierwszy wnetyl do obudowy wiec porada sie przyda :wink: Aha i czy to cos zmieni? Ile wam to dalo? I na jakich kompach 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Daje duzo. Przynajmniej u mnie dal ze 2 stopnie na procku i 3-4 na plycie. Mam w boku obudowy zalmana 92mm puszczonego na 1600 obr i jestem zadowolony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Jaki najlepszy i czy zrobic zeby wdmuchiwal do obudowy czy wydmuchiwal z niej? To moj pierwszy wnetyl do obudowy wiec porada sie przyda :wink: Aha i czy to cos zmieni? Ile wam to dalo? I na jakich kompach 8) Ja zakupilem Cooler mastera tego za 37zl z dioda termiczna ! Bardzo fajny ! Ma 1000 rpm do 23 stopni i 2500 rpm powyzej ! Czy wentyl wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e czy wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e zalezy jak go zamontujesz ! Nie wiem czy u mnie cos zmienil obudowa jest otwarta ! wiec jest raczej dla szpanu i checy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Jaki najlepszy i czy zrobic zeby wdmuchiwal do obudowy czy wydmuchiwal z niej? To moj pierwszy wentyl do obudowy wiec porada sie przyda :wink: Aha i czy to cos zmieni? Ile wam to dalo? I na jakich kompach 8) U mnie dalo 6-10C dodanie trzech wentylatorow, jeden nad procesorem - wtlaczajacy chlodek, drugi z przodu obudowy - wtlaczajacy chlodek, trzeci na gorze - wyciagajacy cieple powietrze ze srodka obudowy. Sprzet to D1000@1200 1.8V i grzejaca sie GF256SDR (120/150@150/195) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
libero Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 heh ja swojego enlighta dziurawic nie bede :( Dam jeszcze jeden z przodu ! okragle kabelki do mnie juz jada ! i bedzie slodko ! ale to wszystko jak mowie dla checy i szpanu a nie do porzadnego chlodzenia ! ale jak by co to zawsze mozna zalozyc boczek :) i wtedy bedzie efektywnie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 ja mam z kolei wentyla, ktoreg osciagnalem z zasilacza atx 80x80. chyba cos daje, ale nie robilem pomiarow... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 w mojej budzie byly standardowo dwa miejsca na wiatraki80x80 z przodu dalem lozyskowanego 1,6w na 12 v (cichutki) -wciaga powietrze do obudowy a z tylu pod zasilaczem dalem wyjacego potwora 2.6 w albo 3,6 tesh lozyskowany ale puszczony przez uklad obnizajacy lub podnoszacy napiecie w zaleznosci od temperaturki wyciagniety ze starego zasilacza at aktualni mam temp prawie identyczna przy otwartej i zamknietej budzie a w srodku komputerka ladny przeciag (jak wkladam reke do srodka to czuje wiaterek) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Ja też myślałem nad kupnem 80x80 TT 2900rpm + FanMate, ale nie wiem czy to dobry pomysł co prawda jest gorąco w mojej obudowie ale nic się nie wiesza i wszystko chodzi więc czy jest sens. :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 ja mam Zalmana ZM-F1 - cichy, tani (20pln), wydajny :D temp. spadła mi o 5stopni na procku 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quill Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 No jak milo...zrobilem wentylator wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>acy powietrze. Cooler Master no i temperatura mi spadla o 3 stopnie. Jak na poczatek moich przygod z P4 to jest ok! :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quill Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 ja mam Zalmana ZM-F1 - cichy, tani (20pln), wydajny :D temp. spadła mi o 5stopni na procku 8) A ile ma obrotow ten Zelman? Bo moj CoolerMaster ma 2500 (w praktyce 2600 :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 ja mam Zalmana ZM-F1 - cichy, tani (20pln), wydajny :D temp. spadła mi o 5stopni na procku 8) A ile ma obrotow ten Zelman? Bo moj CoolerMaster ma 2500 (w praktyce 2600 :) ) 3000rpm :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quill Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Wow! Ja dalem za 2600 tez 20 zeta :( ale [gluteus maximus] dalem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...