Skocz do zawartości
Mark Nazzal

Jaki cooler na procesor Athlon XP 2600?

Rekomendowane odpowiedzi

Przeglądałem topici różne z historii, ale nie znalazłem żadnej konkretnej odpowiedzi na moje pytanie, tak więc zakładam osobny topic.

Jaki polecacie cooler na w/w procesor? Procek będzie w miare mocno podkręcany. Cena coolera nie gra w ogóle roli, liczy się w sumie nieco hałas, ale tylko na tyle, żeby nie budził w nocy mieszkanców domu i sąsiadów, bo ja osobiście mam na głowie zawsze słuchawki, tak więc mi nie przeszkadza.

pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zaloz sobie chlodzenie wodne :-) HEHE Ja juz mam i naprawde problemu z tym prawie wogole nie mialem :-) Teraz na procu mam kolo 32 stopni, na Twoim bedzie pewnie kolo 36, ale co prawda jakbys zastosowal lepszy bloczek to milabys taka sama jak ja na swoim. Jak nie wierzysz to zajrzyj tu i przeczytaj calosc :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mialem na tym samym procu 28-33 na Dragon Orbie III @ 5V z pewnością cichszym i tańszym niże Zalman 6000Cu.

A co do autora, jak na kogoś z takim sprzetem i w dodatku z jakimś tam wypasionym chłodzeniem przedstawiasz zadziwiająco wielką niewiedze na temat chłodzenia...

Chcesz cooler? Wybierz sobie coś ze sklepu 4max'a najlpeiej w przedziale cenowym 149 - 249 zł. Gwarantuje, że schłodzi tego twojego 2600+ nawet oc...

Masz wiecej kasy? Sprowadź sobie zza granicy Thermlarighta albo inne cudenko chłodzące... zamiast zakładać niepotrzebne tematy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Thermaltake SilentBoost  sam mam zamjar takiego kupić 

21db 149zł

Właśnie sobie zrobiłem takiego Silenta :-)

Kupiłem Volcano 10 - 79 zł

i zagospodarowałem Thermaltake Smarta 2 - 59 zł

musiałem kupić tylko przelotkę Coolermastera z 60 na 80 mm - 17 zł

i mam regulację obrotów i inne bajery

Puściłem to cudo na podkręconym Bartonie na 12x166 i max temperaturę mam 47 C przy 2900 obr/min

i mam wreszcie ciszę

a w razie zabaw mogę dać 5000 obr i kręcić do woli

koszt 152 zł ale duże możliwości kręcenia

Muszę mu tylko wymyślić jakąś krzykliwą nazwę np.

"Volcano Silent Power 10,5"

Volcano 11 ma takie same możliwości ale jest fabryczny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zelman 7000a al-cu lub jeszcze lepiej 7000a cu ,mam tego pierwszego i jestem zadowolony

na jakim procu masz tego 7000a alcu? jakie masz temperatury?

właśnie zastanawiam sie czy warto wymienić mojego FRII na Zalmana7000a alcu... moze jakieś rady??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

procek to A1700@2400 1,7v temp. w budzie zamknietej (w środku 32 stopnie) procek 36stopni spoczynek , 41 stres ) buda otwarta 37 stopni , wyniki odczyt z płyty 8rda+, udało mi się dostać wersję oem za 92 zł. tak że za tą cene jestem super zadowolony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WC ONLY, jeśli chcesz go kręcić i zachować ciszę

ogr22 napisał: 

tak, sorry o tego wlasnie mi chodzilo  kumpel z redakcji ma na nim 32-33 stopnie bez podkreconego 1700+ 

Jakby co to miałem takie tempy na Zallmanie 6000Cu na tym samym procu.

Prześpij no sie stary zanim zaczniesz coś pisać. Po pierwsze nie widziałeś w akcji Zalmana 7000 A Cu i chyba nie wiesz jaką wydajność oferuje i jak jest cichy. Po drugie nie wspominaj tu o temperaturach jakie miał kumpel, skoro różne płyty mają różnie skalibrowane czujniki i nijak to się ma do tego o czym wspomniał Ogr22.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnio nabylem SK 6 YSTECH na allegro ok 100zł i powiem rewelacja tylko na 12V jest to ok 7000RPM i gwizda juz , ale na 5V 2500/2600RPM i tez daje rade i cisza , na wyciagu dwie 80x80 5V (tylna scianka), jak gram to papst na 12V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi