n0rbi Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 Wlasnie byl taki post wcesniej ze przy nowym biosie plyta zawyzala temperature o 15C , ale to bylo na innym modelu epoxa. A ja mam 8RDA3I athlona XP 2000+ (jeszcze nie krecony) chlodzi toto Spire Falconrock I pasta to jakas thermopox na sreprze (cos ags 75 nie pamietam wywalilem pudeko i zostala mi sama pasyta) i temp w spoczynku ma 48C a przy full load ma 55 (w budzie jest kolo 37) i wg mnie to troche duzo ... nie wiem czy sie myle czy nie ale skoro na forum polecany byl mniej wydajny brat falconrock II i mowiono ze nawet sie da na tym pokrecic to ja hepi i mysle ze spoko cos wycisne na tym co posiadam a tu taka temp... wczesniej to jeszcze odpalilem na boxowym qlerze ale tam sie zupelnie przerazilem bo temp w idle byla 53C ... wiec nie wiem moze po prostu od tego wyniku odjac z 10-15 C i olac odczyt temp ? bo cosik nie wydaje mi sie (z tego co sprawdzalem to procek wydziela ok 46w to tyle co duron 1000 a na nim mialem o wiele nizsze temp, cos takiego to zaczynalo sie dopiero jak puscilem wentyl na 7v ..) zeby miall az taka wysoka temp ale moge sie mylic :P wiec dlatego pytam was o rade ... aha seria prrcka to KIUHB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 jak masz w budzie 37C to nic dziwnego ze proc ma 48C mozeci zawyza,ale o max 5C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0rbi Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 No wlasnie tak samo stwierdzilem :( puscilem wentyl ktory wywiewa powietrz (80mm) na 12v i jest glosno i troche chlodniej ale tylko o 2 C :( qrde chyba musze dac 120 mm coby wial z dolu ... tylko ze ten epox ma beznadziejnie umiejscowione tasiemki :( i utrudniaja przeplyw ... chyba musze pozpinac toto ... albo wogole wywierce dziure w budzie :twisted: coby 120mm wial bezposrednio na proca - chyba bedzie lepiej ? tylko kto w Krakowie zajmuje sie czyms takim?? bo mi tu wakacje sie skonczyly :evil: i nie bede mial czasu kombinowac :x a moze ktos za kilka browcow by sie podjal takiego zadania ? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...