Skocz do zawartości
n0rbi

Epox 8RDA3I zawyza temp?

Rekomendowane odpowiedzi

Wlasnie byl taki post wcesniej ze przy nowym biosie plyta zawyzala temperature o 15C , ale to bylo na innym modelu epoxa. A ja mam 8RDA3I athlona XP 2000+ (jeszcze nie krecony) chlodzi toto Spire Falconrock I pasta to jakas thermopox na sreprze (cos ags 75 nie pamietam wywalilem pudeko i zostala mi sama pasyta) i temp w spoczynku ma 48C a przy full load ma 55 (w budzie jest kolo 37) i wg mnie to troche duzo ... nie wiem czy sie myle czy nie ale skoro na forum polecany byl mniej wydajny brat falconrock II i mowiono ze nawet sie da na tym pokrecic to ja hepi i mysle ze spoko cos wycisne na tym co posiadam a tu taka temp... wczesniej to jeszcze odpalilem na boxowym qlerze ale tam sie zupelnie przerazilem bo temp w idle byla 53C ... wiec nie wiem moze po prostu od tego wyniku odjac z 10-15 C i olac odczyt temp ? bo cosik nie wydaje mi sie (z tego co sprawdzalem to procek wydziela ok 46w to tyle co duron 1000 a na nim mialem o wiele nizsze temp, cos takiego to zaczynalo sie dopiero jak puscilem wentyl na 7v ..) zeby miall az taka wysoka temp ale moge sie mylic :P wiec dlatego pytam was o rade ... aha seria prrcka to KIUHB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie tak samo stwierdzilem :( puscilem wentyl ktory wywiewa powietrz (80mm) na 12v i jest glosno i troche chlodniej ale tylko o 2 C :( qrde chyba musze dac 120 mm coby wial z dolu ... tylko ze ten epox ma beznadziejnie umiejscowione tasiemki :( i utrudniaja przeplyw ... chyba musze pozpinac toto ... albo wogole wywierce dziure w budzie :twisted: coby 120mm wial bezposrednio na proca - chyba bedzie lepiej ? tylko kto w Krakowie zajmuje sie czyms takim?? bo mi tu wakacje sie skonczyly :evil: i nie bede mial czasu kombinowac :x a moze ktos za kilka browcow by sie podjal takiego zadania ? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...