Spentany Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 qrcze, zabrałem się za sambę, zainstalowalem ;) utworzylem jakiegos tam usera, walnolem przykładowy folder /export/export/test dałem mu chmod 777, utworzylem plik smb.conf, ale z pod windy nie moge w "wydzielonych" dirach nic zapisywac ani tworzyc :( co spieprzyłem? moze ma ktos jakies lamerfriendly opisy do samby, ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 qrde sorka za lolka ale juz sobie poradziłem z tym problemem ;) topicu nie kasuje bo nadal podtrzymuje prosbe o jakies lamafriendly tutki do samby :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 Przecież 90% podstaw konfiguracji jest opisanych w smb.conf i w dokumentacji która przyszła z sambą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spentany Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 Przecież 90% podstaw konfiguracji jest opisanych w smb.conf jak moze byc opisana w pliku ktory nie jest standardowo tworzony w czasie instalacji ? sa ponoc przykładowe pliki ale to co innego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 30 Września 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2003 Tak... i w tym przykładowym wystarczy zaznaczyć kilka rzeczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...