Skocz do zawartości
Grinch

Ceny pamięci, kiedy spadek kiedy wzrost ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Przed wakacjami jak wiekszosc pamieta ceny pamieci ram np.: 333Mhz 256MB Kingston dochodzily do 150zł. Niestety teraz kosztuja one okolo 200zł. Niestety rynek pamieci jest chyba najgorszy jesli chodzi o spadek, ciekawi mnei kiedy jeszcze moga staniec, niedlugo swieta wiec... Juz sam niewiem czy inwestowac teraz czy poczekac jakis czas, w sumie 50zl piechota nei chodzi... :roll:

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja rok temu kupięłm przed swiętami 256 SDR, ale nie stety się pośpieszyłem ceny raczej spadną.

Jeszcze spytam się brata bo on praacował w sklepie komputerowym :), sie zobaczy!!

Ale raczej spadną, ale raczej symbolicznie a nie 50 zika!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieje, ze pamieci stanieja w pierwszym kwartale przyszlego roku. Choc w obecnej sytuacji trudno to przewidziec (vide: rosnacy kurs Euro)

No raczej na pewno spadną!!!! Porównanie ze spadkiem cen pamięi z listopada 2002 (256SDR ok. 230zł) @ marzec 2003 256 DDR ok 245zł (noname) to:

pewnie (marzec 2004) Kingston 512 DDR będzie kosztować ok 260 zł

Ale to tylko domysły, ale nie zdziwiłbym sie. Jeśłi tak będzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za przeproszeniem to wszyscy piep...

1. Podstawowym miernikiem jest popyt im wiekszy tym ceny wyższe a wraz ze zbliżającymi się świętami i okresem zmasowanego kupna sprzetu komputerowego.. ceny wzrosną.. tak bylo zawsze od października w góre

2. Drugim ważnym miernikiem mającym ogromny wpływ na zmiany cen sprrzetu jest odnisienie kursu EURO do złotowki.... ROŚNIE!

A więc biorac pod uwagę te 2 czynniki.. kupujcie bo tanio.. reszta bedzie za 2 miechy płakała że choć dziś drogie.. to nie kupili

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Podstawowym miernikiem jest popyt im wiekszy tym ceny wyższe a wraz ze zbliżającymi się świętami i okresem zmasowanego kupna sprzetu komputerowego.. ceny wzrosną.. tak bylo zawsze od października w góre

2. Drugim ważnym miernikiem mającym ogromny wpływ na zmiany cen sprrzetu jest odnisienie kursu EURO do złotowki.... ROŚNIE!

A więc biorac pod uwagę te 2 czynniki.. kupujcie bo tanio.. reszta bedzie za 2 miechy płakała że choć dziś drogie.. to nie kupili

Mój post dotyczył cen na marzec 2004, a nie "choinka 2003"!!!!!

Przed i podczs "pory śniegowej" na 99% nie będzie spadku cen (może o 5 zł), może jakiś cud się zdarzy (oj PRZYDAŁBY SIE :D)

Jak w marcu kupowałem swoje no-name`y to dałem 235 zł, 

a teraz w tym samym sklepie są po 360zł 

LOL

Napisz o co Ci chodzi ???? SDR DDR czy co??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój post dotyczył cen na marzec 2004, a nie "choinka 2003"!!!!!

Przed i podczs "pory śniegowej" na 99% nie będzie spadku cen (może o 5 zł), może jakiś cud się zdarzy (oj PRZYDAŁBY SIE :D)

Jak w marcu kupowałem swoje no-name`y to dałem 235 zł,  

a teraz w tym samym sklepie są po 360zł  

LOL

Napisz o co Ci chodzi ???? SDR DDR czy co??

Jest napisane w podpisie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...