Skocz do zawartości
Klosiak

Resetownie sie kompa...HELP

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc

Moj config to:

ABIT BX6 rev.2.0 (Intel BX) + Celeron 900@1200 (temp proca max 45'C)

256MB RAM PC133 (CL2 up to 133MHz i CL3 up to 143MHz)

Jupiter Kyro II 64MB TV-Out (175/175MHz)

HDD Maxtor 4D040H2 (40GB) ATA100 5400rpm

CD ASUS 52X

Modem Zoltrix Cobra

SB128 PCI

Sytemy: Win2K i Win98SE

Czym moze byc spowodowane resetowanie sie kompa po np.: meczeniu go 1.5h demo stressloop w Q3 lub 3DMarkiem2001SE (demo) ??? Kiedys tego nie mialem a proc chodzil nawet na 1242 (fsb 138).Podwyzszalem takze napiecie rdzenia proca ze standardowych 1.75 na 1.85 w porywach 1.90 i nic.Jaka moze byc przyczyna takiego zachowania sie kompa ??? Ja bym jeszcze obstawial zasilacz bo mam tylko 250W :( a mam podlaczone dodatkowo dwa duze wiatraki jeden do plyty drugi do kabla zasilajacego twarde dyski.Za wszelkie odpowiedzi thx.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poprobuj w roznych konfiguracjach: podkrecony, bez wiatrakow, nie podkrecony z wiatrakami, z wiatrakami i podkrecony bez cdroma, bez katy dzwiekowej, modemu... itp. jesli bez dodatkowych uzadzen bedzie chodzilo to wiadomo... wymiana zasilacza pomoze. skladalem kompa z masa rzeczy: live, modem, kartatv, nagrywara, dwa dyski, 512ramu z athloneem 1800 chodzilo dobrze ale na zasilaczu 300wat. a kumpel ma tyle kart ze zajal juz wszystkie sloty a na zasilaczu 250 wszystko chodzi i nawet z nagrywarka (cd tez jest) i dwoma dyskami. moze poprostu plyta nie moze sobie poradzic z tyloma uzadzeniami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poprobuj w roznych konfiguracjach: podkrecony, bez wiatrakow, nie podkrecony z wiatrakami, z wiatrakami i podkrecony bez cdroma, bez katy dzwiekowej, modemu... itp. jesli bez dodatkowych uzadzen bedzie chodzilo to wiadomo... wymiana zasilacza pomoze. skladalem kompa z masa rzeczy: live, modem, kartatv, nagrywara, dwa dyski, 512ramu z athloneem 1800 chodzilo dobrze ale na zasilaczu 300wat. a kumpel ma tyle kart ze zajal juz wszystkie sloty a na zasilaczu 250 wszystko chodzi i nawet z nagrywarka (cd tez jest) i dwoma dyskami. moze poprostu plyta nie moze sobie poradzic z tyloma uzadzeniami.

niezły wywód :lol: :lol: :lol:

zmień sobie z djęcie bo to nie pozwala mi traktować cie poważnie :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niezły wywód :lol: :lol: :lol:

zmień sobie z djęcie bo to nie pozwala mi traktować cie poważnie :lol: :lol: :lol:

no posypał skrótami myślowymi całkiem, całkiem ... może poza zdjęciem zmienić i nicka na demagog :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzisz ja mam taki sam problem też mi sie sam komp resetuje kiedy chce.Więc teraz ma ustawienia defaultowe :( . A to wszystko bo coś się z pamiątkami stało chyba już nie wyrabiają (wszystko chodziło przez pół roku bez problemu )na szczęscie znieniam je :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc

Moj config to:

ABIT BX6 rev.2.0 (Intel BX) + Celeron 900@1200 (temp proca max 45'C)

256MB RAM PC133 (CL2 up to 133MHz i CL3 up to 143MHz)

Jupiter Kyro II 64MB TV-Out (175/175MHz)

HDD Maxtor 4D040H2 (40GB) ATA100 5400rpm

CD ASUS 52X

Modem Zoltrix Cobra

SB128 PCI

Sytemy: Win2K i Win98SE

Czym moze byc spowodowane resetowanie sie kompa po np.: meczeniu go 1.5h demo stressloop w Q3 lub 3DMarkiem2001SE (demo) ??? Kiedys tego nie mialem a proc chodzil nawet na 1242 (fsb 138).Podwyzszalem takze napiecie rdzenia proca ze standardowych 1.75 na 1.85 w porywach 1.90 i nic.Jaka moze byc przyczyna takiego zachowania sie kompa ??? Ja bym jeszcze obstawial zasilacz bo mam tylko 250W :( a mam podlaczone dodatkowo dwa duze wiatraki jeden do plyty drugi do kabla zasilajacego twarde dyski.Za wszelkie odpowiedzi thx.

Zobacz np. sisoft sandra jak sie waha napiecie +5V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...