Klosiak Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Czesc Moj config to: ABIT BX6 rev.2.0 (Intel BX) + Celeron 900@1200 (temp proca max 45'C) 256MB RAM PC133 (CL2 up to 133MHz i CL3 up to 143MHz) Jupiter Kyro II 64MB TV-Out (175/175MHz) HDD Maxtor 4D040H2 (40GB) ATA100 5400rpm CD ASUS 52X Modem Zoltrix Cobra SB128 PCI Sytemy: Win2K i Win98SE Czym moze byc spowodowane resetowanie sie kompa po np.: meczeniu go 1.5h demo stressloop w Q3 lub 3DMarkiem2001SE (demo) ??? Kiedys tego nie mialem a proc chodzil nawet na 1242 (fsb 138).Podwyzszalem takze napiecie rdzenia proca ze standardowych 1.75 na 1.85 w porywach 1.90 i nic.Jaka moze byc przyczyna takiego zachowania sie kompa ??? Ja bym jeszcze obstawial zasilacz bo mam tylko 250W :( a mam podlaczone dodatkowo dwa duze wiatraki jeden do plyty drugi do kabla zasilajacego twarde dyski.Za wszelkie odpowiedzi thx. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damndog Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 poprobuj w roznych konfiguracjach: podkrecony, bez wiatrakow, nie podkrecony z wiatrakami, z wiatrakami i podkrecony bez cdroma, bez katy dzwiekowej, modemu... itp. jesli bez dodatkowych uzadzen bedzie chodzilo to wiadomo... wymiana zasilacza pomoze. skladalem kompa z masa rzeczy: live, modem, kartatv, nagrywara, dwa dyski, 512ramu z athloneem 1800 chodzilo dobrze ale na zasilaczu 300wat. a kumpel ma tyle kart ze zajal juz wszystkie sloty a na zasilaczu 250 wszystko chodzi i nawet z nagrywarka (cd tez jest) i dwoma dyskami. moze poprostu plyta nie moze sobie poradzic z tyloma uzadzeniami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 TO ciekawe drohi ŁOTSONIE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 poprobuj w roznych konfiguracjach: podkrecony, bez wiatrakow, nie podkrecony z wiatrakami, z wiatrakami i podkrecony bez cdroma, bez katy dzwiekowej, modemu... itp. jesli bez dodatkowych uzadzen bedzie chodzilo to wiadomo... wymiana zasilacza pomoze. skladalem kompa z masa rzeczy: live, modem, kartatv, nagrywara, dwa dyski, 512ramu z athloneem 1800 chodzilo dobrze ale na zasilaczu 300wat. a kumpel ma tyle kart ze zajal juz wszystkie sloty a na zasilaczu 250 wszystko chodzi i nawet z nagrywarka (cd tez jest) i dwoma dyskami. moze poprostu plyta nie moze sobie poradzic z tyloma uzadzeniami. niezły wywód :lol: :lol: :lol: zmień sobie z djęcie bo to nie pozwala mi traktować cie poważnie :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 poprobuj w roznych konfiguracjach: podkrecony, bez wiatrakow, nie podkrecony z wiatrakami, z wiatrakami i podkrecony bez cdroma, bez katy dzwiekowej, modemu... itp. jesli bez dodatkowych uzadzen bedzie chodzilo to wiadomo... wymiana zasilacza pomoze. skladalem kompa z masa rzeczy: live, modem, kartatv, nagrywara, dwa dyski, 512ramu z athloneem 1800 chodzilo dobrze ale na zasilaczu 300wat. a kumpel ma tyle kart ze zajal juz wszystkie sloty a na zasilaczu 250 wszystko chodzi i nawet z nagrywarka (cd tez jest) i dwoma dyskami. moze poprostu plyta nie moze sobie poradzic z tyloma uzadzeniami. niezły wywód :lol: :lol: :lol: zmień sobie z djęcie bo to nie pozwala mi traktować cie poważnie :lol: :lol: :lol: no posypał skrótami myślowymi całkiem, całkiem ... może poza zdjęciem zmienić i nicka na demagog :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 Może ABIT :?: :?: :?: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 zmien zasilke na 300W albo wyzszy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diablo666 Opublikowano 10 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2002 A jaka masz temp na twardzielu po tych 1,5h?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 widzisz ja mam taki sam problem też mi sie sam komp resetuje kiedy chce.Więc teraz ma ustawienia defaultowe :( . A to wszystko bo coś się z pamiątkami stało chyba już nie wyrabiają (wszystko chodziło przez pół roku bez problemu )na szczęscie znieniam je :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 11 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2002 Czesc Moj config to: ABIT BX6 rev.2.0 (Intel BX) + Celeron 900@1200 (temp proca max 45'C) 256MB RAM PC133 (CL2 up to 133MHz i CL3 up to 143MHz) Jupiter Kyro II 64MB TV-Out (175/175MHz) HDD Maxtor 4D040H2 (40GB) ATA100 5400rpm CD ASUS 52X Modem Zoltrix Cobra SB128 PCI Sytemy: Win2K i Win98SE Czym moze byc spowodowane resetowanie sie kompa po np.: meczeniu go 1.5h demo stressloop w Q3 lub 3DMarkiem2001SE (demo) ??? Kiedys tego nie mialem a proc chodzil nawet na 1242 (fsb 138).Podwyzszalem takze napiecie rdzenia proca ze standardowych 1.75 na 1.85 w porywach 1.90 i nic.Jaka moze byc przyczyna takiego zachowania sie kompa ??? Ja bym jeszcze obstawial zasilacz bo mam tylko 250W :( a mam podlaczone dodatkowo dwa duze wiatraki jeden do plyty drugi do kabla zasilajacego twarde dyski.Za wszelkie odpowiedzi thx. Zobacz np. sisoft sandra jak sie waha napiecie +5V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...