Skocz do zawartości
finalcell

Węże prysznicowe

Rekomendowane odpowiedzi

czy ktoś z was urzywał takich bo ja mam chyba zamiar i widze ich same plusy giętkość wygląd średnica tylko może byś rpbolem z samontowaniem na blok ale o to sie nie martwie bo już obudowałem chlodnice no prawie i musze zamontować coś do węży i fajnie wc na takich by wyglądało

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No silikonowe są bardziej giętkie,a le może mu chodziło o to, że się nie załamują podczas zginania, co jest naturą węzy silikonowych. Co do wrażeń estetycznych popieram :twisted: ale średnica wew. nie wiem ile to ma, jesli 8mm to SUX.

Pozdro,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu masz fotki wezy co prawda nie prysznicowych ale tez imho bardzo fajnych (montowalem do gwintu wlutowanego w blok a reszta na zaciski skrecane) niestety srednica juz mi nie wystarcza i musze sie ich pozbyc ale ponad rok na 6mm(wew) to i tak duzo :twisted:

Sa lepsze weze do gazu wygladaja jak prysznicowki lub lepiej maja odpowiednia srednice (ok 15mm wew) mozna je znaleźć w Nomi niestety ze wzgledu na cene odpadaja (dla mnie) 140zl jeden (sprzedawane na sztuki) w wypadku wc wydaje mi sie ze srednice prysznicowki na wiecej jak jednym bloczku moga nie wystarczyc :cry:

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=295...ghlight=dzidzia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez mam te weze z zoologicznego, sa elastyczne to fakt ale naprawde irytujaca jest ich sklonnosc do zalamywania sie. Mial ktos moze stycznosc z tymi wezami z zoologa i eheimami, czy eheimy sie tak nie zalamuja.Zastanawiam sie nad wymiana ale nie chce wyzucic kasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi