marc07 Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Witam, zamierzam kupic 120gb dysk i zależy mi na ciszy jak i wydajnsci. Czy posiadacze 120Gb Seagate-ów, IBM-ów, Maxtor-ów i WD-ków mogliby zamieścic tu screena z testu HD-tachem Program ten testuje wydajność dysku i jest obecnie chyba najlepszym testerm. Mozna go pobrać z http://www.tcdlabs.com/htach261.exe Podzielcie sie prosze testami waszych dysków i stwórzmy razem 1posta przeznaczonego do dysków TYLKO 120GB :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mic_s Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Czemu dałeś taką małą czcionkę, mogłeś jeszcze większą :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbusek Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 marc07 -- > jak kazesz mi czyms testowac to sprawdz najpierw czy program ktory proponujesz bedzie chodzil na wszytskich platformach systemowych ... " Windows NT support only in registered version" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marc07 Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 No racja-trzeba wpisac magiczne numerki które znajdziesz na astalaviscie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fac30FF Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Ja mam tak Dysk jak w opisie. Nie jest specjalnie cichy, ale ma 3 lata gwarancji. Nie wiem jak jest z innymi producentami ale slyszalem ze na 120 GB tez daja 3 lata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 skoro Samsungow nie chcesz to nie bede sie fatygowal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marc07 Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 wooow Fac30FF masz prawie 55mb/sek na początku!!! ale wypas!!! u mojego maxtora 60 ata133 2mb cachu mialem max 43mb/sek A propo...słyszałes moze kiedyć Maxtora-jest dośc głosny i świszczy mu silnik, czy ten WD jest cichszy i nie świszczy? Kto jescze sie podzieli wynikami? Moze ktos z Barakuda V pokaże ile ma bo gdzies widzilem ze one tylko 44MB/sek maja max....a to coś malutko w porówaniu z WD na przykład __________________________________ Mam monitor Samsunga 19' połtorarocznego i stwierdzam ze to była pomyłka-juz sie sypie...ale nie bede sie rozpisywał o monitorze bo nie o to choopdzi w tym poscie:) Dzieki za checi:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 ja mam dysk samsunga 3 letniego i ciagle chodzi ciszej niz wasze Maxtory i WD :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiz Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 A ja mam uraz do Samsunga bo moj 30 gb poszedl sie *****. Powiedzialem ze nie kupie juz tego. Wszystkie dane wyparowaly. A najgorsze jest to ze nie mam kasy na new one. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 A ja mam uraz do Samsunga bo moj 30 gb poszedl sie *****. Powiedzialem ze nie kupie juz tego. Wszystkie dane wyparowaly. A najgorsze jest to ze nie mam kasy na new one.no to moi kumple maja uraz do kilku Seagatow na szczescie to tylko sprawa psychiki ,a mozliwosci techniczne firm 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 seagate barrcuda 7200.7 120gb 8mb cache Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marc07 Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 Dziękuje za wykresy, coraz bardziej jestem zaskakiwany. Na poniżeej stonie sa testy dysków i tam Seagete osiaga 44mb/sek Fakt ze innym programem diagnostycznym, ale zeby róanica siegala az 25% hmmm. Nie robicie mnie w jajo i nie zamieszczacie tu wykresów z dysków SCSI?? :wink: :wink: :wink: :D http://www.storagereview.com/articles/2002...3120023A_2.html Kolego KGB (ciekawy nick;)).. chodzi nie tylko o cisze ale o wydajnoość-czy mozesz powiediec ze Twoj dysk jest równie szybki jak "elita" Jesli tak to umieśc tu zrzut ekranu z HDTach'a bo szczerze mówiac nie dowierzam ze SAMSUNGi sa tak szybkie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 problem w tym ze nie napisales czy testowac na czystym dysku czy nie (czystego nie mam) nie mam jak teraz zamiescic obrazka ,ale mam takie wyniki: max 40270 - od polowy do konca dostep 11ms uzycie proca 6.2% moj dysk to SP0802N - 80gb ,jeden talerz,dwie glowice ,ATA133 ,7200obr , 2mb cache w czasie testu podpiety pod kontroler ATA66 zawarty w SB via 686A niestety nie mam teraz mozliwosci przeprowadzenia testu na ATA100 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 No racja-trzeba wpisac potem to abcdef 3784772 zeby lepiej "działał" ;) :evil: :evil: a jak w moderator.php3 wpisze nazwe twojego nicka twój email i inne bzdury typu IP to tez będzie Ci lepiej Forum działać???? nie czytałeś regulaminu ??? za taki post sie WYREJETROWUJE (regitr. only) USERA !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marc07 Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 ok juz zmieniłem, dzieki, ale to nie jest tajemnica przeciez dla nikogo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 ok juz zmieniłem, dzieki, ale to nie jest tajemnica przeciez dla nikogo... ok nie ma sprawy uwazaj troszke bardziej na przyszłość . tajemninca nie tajemnica porządek musi być a tego zabrania regulamin . pozdrówka jacek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziura Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 to z mojego maxtora - przy czym bylo juz na nim ok 80GB danych jak zapuszczalem hd tacha. jak dla mnie jest wystarczajaco cichy i zimny... moj ma 27 stopni, a np baraki 7200.7 80GB mialy po 45 stopni (kupowalem 2 i oba mialy identyczna temperature). sam chcialem kupic barke 7200.7 ale akurat w sklepach nigdzie nie mieli 120 wiec wzialem maxtorka i wcale nie zaluje... jeszcze gdzies pracuje moj maxtorek 85MB 2.5" chyba z '91 roku (0 badow 8) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 http://www.storagereview.com/articles/2002...3120023A_2.htmlten link jest do barracudy V i to z 2mb cache; tu nie ma czego porównywac; e jesli intersuje ci głosnosc dysku, to jest ona na poziomie barracudy IV; z doswiadczenia wiem ze maxtor jest głośniejszy; u mnie dysk ma teraz 31 stopni; max mial 36; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 a Ja mam tak test robiłem jak miałem zał. DC++ wiec może troszkę wynik bedzie gorszy. kurdę dlaczego mam 42% :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 Coś słabe czasy dostępu tych 120 i to 8MB, ja mam 80GB i 2MB ale czas 9,5-9,6, pozostałe dane w miarę podobnie max. 60,5k, min. 24k, średnio ok. 54,5k. Dysk gdzieś zapełniony w 3/4. Dlaczego są takie rozbieżności. Aha co do głośności to moja 7200.7 jest trochę głośniejsza niż BIV 40 która mi padła. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marc07 Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 Juz wybrałem dysk:) Padło na Seaget Baraqda 7200.7 model ST3120026A z 8MB cache i 3 letnią gwarancją Test robiłłen na XP świeżutkim:) Nforce 2.45 Epox 8RDA+ (podłączony pod kontroler na płycie) Athlon TB 1200MHz 256 DDR 333MHz Dziekuje wszyskim którzy pomogli mi przy wyborze :D :D :D Jestem bardzo zadowolony z wydajnośći, troszke mniej z temperatury która przy otwartej budzie siega 45stopni. :) Dysk jest tak cholernie cichy i zeby go wogóle usłyszeć trzeba dobrze nastawć ucha. Gdyby nie bardzo (podkreślam BAARDOOO) delikatne dźwieki pochodzące od głowicy to można sie zarzec ze dysk sie nie kręci wogóle. Dla mnie to poprostu WYPAS :!: :!: zwłascza po 2 hałaśliwych MAXTORACH 60gb ata133 2mb które świszczały jak odkurzacz :lol: Tylko zastanawia mnie przebieg charakteryski..... moze ktoś wie dlaczego jest ona tak nieliniowa. Skąd te nagłe opady wydajnośći? W tle nic nie chodziło wiec czy to wina sterów czy dysku? Mimo wszystko uważam że TEN DYSK TO REWELKA!!!!!:):):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 co prawda nie 120 GB, ale zawsze cos, Maxtor 60 GB, Seagate 80 GB, Caviar 80 GB 8 MB :-) http://3.of.pl/dyski/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...