Skocz do zawartości
co3en

czestotliwosc pci a dyski...

Rekomendowane odpowiedzi

czesc !

Mam zamiar podniesc fsb na moim kompie ze 166 na 189mhz.

Na tweak'u wyczytalem ze bezpieczna czestoliwoasc pci wynosi 37mhz. Niestety jakies dwa tygodnie temu mojemu koledze padl wlasnie taki sam maxtor jak moj, ktory chodzil na 37mhz.

1.Czy byl to tylko przypadek czy to jednak wina czestotliwosci magistrali pci i do ilu mozna bez obaw ja podnosic??

Od utraty dysku boje sie jeszcze bardziej mojej zasilki codegen 300W, ktora moze pozbawic mnie calego kompa...

Czy jezeli zasilka padnie i pociagnie cos za soba(mobo, proc) moge liczyc na gwarancje ??

Prosze pomozcie lamce :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

barki sa wrazliwe? - moja na 50MHz smigala :) (dla testu oczywiscie) - normalnie na 40MHz (8KHA+ FSB 160MHz) - tylko nie wiem czy tak do konca na tym nie ucierpiala - musze jej teraz zrobic format bo jeszcze nie robilem od nowosci (2 lata) - bo juz chyba jest taka gymela ze wszystko wolniej chodzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

barki sa wrazliwe? - moja na 50MHz smigala :) (dla testu oczywiscie) - normalnie na 40MHz (8KHA+ FSB 160MHz) - tylko nie wiem czy tak do konca na tym nie ucierpiala - musze jej teraz zrobic format bo jeszcze nie robilem od nowosci (2 lata) - bo juz chyba jest taka gymela ze wszystko wolniej chodzi

widac z Barakami jak z Codeshitami - jak sie trafi :P

4 to mogla jeszcze biegac na pci 40 ,ale 5 i 7 ludziom sie wysypuja

moj IBM tez sobie chwile pochodzil na pci50 - maly dreszczyk :twisted:

komus Samsung na pci 46 wytrzymal pol roku ,wiec przygotowalem sie na podboj fsb :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co innego mieć na chiwlkę pci 45 czy nawet 50 a co innego mieć tyle na stałe...

U mnei na stałe 40,2 od jakiegoś roku (chwilowo nawet 42,6 przy magistrali 213 - co powyżej 205 chyba kontroler dysku zaczynał mieć problemy - na screenach dół nieco rozmazany). Żadnych nawet najmniejszych problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...