ToMo Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 W internecie znalazlem dość sporo opisów jak wykonać antene do WLAN, więc teraz zastanawiam się czy warto zrobić te anteny samemu czy lepiej jush kupić gotowe ??? Chciałbym wykonać antenke wg. projektu z tej stronki: BiQuad ale po przeczytaniu tego opisu mam małe wątpliwości .... Opis Biquad'a Cytuje: The antenna as pictured above was a complete failure and had horrible performance. (odnosi się to do tej anteny na drugim zdjęciu) Ale wsumie te anteny sie różnią: ta nie ma skrzyżowanego tego drucika na środku... a ta ma skrzyżowanie na środku, które możę być przyczyną nieprawidłowej pracy anteny... Więc ostateczne pytanie: Warto robić te antenki czy lepiej zakupić gotowe ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes_lbn Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Swojego czasu gdzieś czytałem jak dwóch zapaleńców podłączyło się na lewo do WLANu przez antene zrobioną z opakowania po chipsach Pringlles Ja poponuje kupić gotową bo to skóra za wyprawke robić samemu.Taka antenka kosztuje na allegro od 80 w gore Można zrobic samemu antenke ale cięzko będzie ci osiągnąć parametry gotowej anteny. Tutaj się robi metodą prób i błędłów z czasem można dojsć do perfekcji i zbudowac antene pasującą do własnych wymagań, ale czy nie szkoda czasu i pieniędzy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 Antene zrobic jak najbardziej tylko znac sie na tym i zdawac sobie sprawe czym grozi stosowanie urzadzen nadawczych bez homologacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 ja bym kupil gotowa i nie bawil sie w samorobki a co do legalizacii to musi byc na caly zestaw czyli AP (karte radiowa) kabel i antene a takich zestawow z legalizacja jest strasznie malo jak nie bedziesz zakladal firmy udostepniajacej net to raczej nie wpadnie do Ciebie kontrola Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 A co sądzicie o tej antence ??? Czy warto się w nią pakować czy to jakiś zwykły bubel ??? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=16328770 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fala Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Ja bym proponował zajrzeć tu: http://www.wlan.waw.pl/ do działu poradnik. Nie wygląda to na szczególnie trudne, a jeśli nie chce Ci się bawić to mają też tanie antenki gotowe. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...