Skocz do zawartości
CyraxFX

Jaki kierunek studiów jest najbardziej na czasi??

Rekomendowane odpowiedzi

ciekawe jak bedziecie gadac jak zaczniecie studiowac...

TRUE,TRUE :) :wink: 8)

ja obecnie jestem na 2 roku informatyki na Politechnice Wrocławskiej...informatyka inżynierska specjalność - informatyka matematyczna... po 1 sem. 1 poprawka już (poprawione na 2 sem.) - koleś był tak "miły" że na pierwszym terminie oblał totalnie wszystkich (a u mnie nie studiują tylko ludzie w moim wieku...mam kliku znajomych, którzy obecnie robią równolegle 4 rok ekonomii na AE, więc to nie są jakieś matołki :wink: )... a przedmiot nazywa się tak niewinnie : podstawy matematyki i informatyki :D 8O no ale na 2 sem. udało się zaliczyć w kołach u innego kolesia :D a po 2 sem. kolejne 2 poprawki, które nie wiem kiedy zrobię bo teraz jeszcze nie uruchomiono kursów :roll: a tak poza tym to zapisy na zajęcia to już wogóle niezły sajgon :x ale ... studia są spoko...fajni ludzie i w sumie coraz bardziej zaczyna mi się podobać..także uderzajcie gdzie chcecie a jak się nie uda to znowu i znowu...aż do mgr. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)studia są spoko...fajni ludzie i w sumie coraz bardziej zaczyna mi się podobać..także uderzajcie gdzie chcecie a jak się nie uda to znowu i znowu...aż do mgr.  :D

Zgadza się, oj tak :) ja już kończę ale chętnie by jeszcze postudiował, może uderzę na doktoranckie or podyplomowe albo chociaż jeszcze jakiś kierunek :roll: mozliwości jest trochę ale to dopiero w przyszłym roku bo teraz już po herbacie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a na serio to moze biotechnologia...ale z doktoratem potem gdzies za granica...

A to niby czemu ?? Ja właśnie skończyłem biotechnologię - i zacząłem doktoranckie - wolę jechać za granicę jako doktor - lepiej płacą :D. Poza tym muszę poczekać z wyjazdem aż żona skończy studia.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TRUE,TRUE :)  :wink:  8)

ja obecnie jestem na 2 roku informatyki na Politechnice Wrocławskiej [...]

mieszkasz w akademiku :?: :?:
ja mieszkam :P
i jak trudno sie bylo dostac ? fajni ludzie ? imprezy ? :D chce sie wybrac tam w przyszlym roku i juz sie ucze do maturki z matmy trzymajcie za mnie kciuki :) o/c mastah nadchodzi ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TRUE,TRUE :)  :wink:  8)

ja obecnie jestem na 2 roku informatyki na Politechnice Wrocławskiej [...]

mieszkasz w akademiku :?: :?:
nie, jeszcze ze starszymi... :wink:

hehe.. mam takie pytanko do studentow we wrocku. gdzie macie swoje wydzialy? tzn na jakiej ulicy/dzielnicy/rejon?

większość w okolicach pl.Grunwaldzkiego/Wybrzeże Wyspiańskiego, ale W-F i przedmioty humanistyczno-menadżerskie zdarzają się gdzie indziej (raz miałem w budynku E-1 Wydziału Architektury koło ul.Prusa)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja polecam Automatyke i Robotyke

ja skończyłem niedawno Automatyke i Robotyke (na PW) a pracuje jako ABS, czyli nie w moim zawodzie, ale owszem AiR jest dobrym kierunkiem (widze to po znajomych którzy ze mną kończyli i pracują w zawodzie), ale jak kogoś to nie interesuje to życze powodzenia

tak btw wydaje mi sie ze powinno sie wybierac kierunek nie według tego ze np. z tego jest duza kasa, ale według zainteresowań, no bo jak np. interesują cie komputery i powiedzmy programowanie a pójdziesz na prawnika to jaki z ciebie bedzie prawnik jak nie bedziesz lubil tego co robisz, bez sensu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OKres studiów jest zdecydowanie zbyt długi (mówię o 5 ltach) byś mógł już teraz powiedzieć co jest najlepsze, szczególnie iż nie jesteś w stanie określić co zrobią inni a przez to spowodują zmianę podaży na rynku pracy...

Możemy co najwyżej próbować zgadywać.

Ja stawiam na biotechnologię (malejące zasoby żywnościowe świata i konieczne znaczące zmiany w genetyce roślin by zaspokoić rosnącą populację świata oraz dodatkowo niski poziom poskiego rolnictwa dzięki czemu mamy duże pole do popisu), farmaceutykę - rośnie spożycie leków w Polsce dzięki czemu opteki stają się coraz lepszymi biznesami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze jedno, kierunki mające związek z elektroniką, informatyką etc. sa bardzo ciężkie, więc jeżeli macie kłopoty z matmą czy fiza to proponuje wybrać co innego, na przykład ZARZĄDZANIE I MARKETING (rotfl) przeciez to jest teraz na topie, kształcenie betonów w modzie (bez urazy dla B3TON)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To miło ze doradzacie Automatyke i Robotyke bo ja właśnie w tym roku zacząłem te studia (chodze jusz 2 dni :lol: ) narazie nic nie moge powiedzieć ale uważam że to jest dobry kierunek bo np. jak wejdziemy od UE to moze bedą więciej inwestować z Zachodu w polsce a ktoś będzie musiał te procesy przemysłowe zautomatyzować 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Adriu:

Marketing i zarządzanie na porządnej uczelni stwarza ogromne możliwości - ciągły wzrost znaczenie sektora MŚP sprawia iż np. osoba wykształcona w zarządzaniu ma wielki pole do popisu...

Oczywiście nie mówię tu o MiZ na polibudach i innych tego typu uczelniach bowiem tam tylko podstaw uczą i liczy się tylko ilość a nie jakość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

andriu-> w zupelnosci sie zgadzam

ja tez zamierzam isc na AiR , co prawda z matma nie jest zle , b.dobrze tez nie ale to sa braki z gimn. i podst. i mysle ze w lo je nadrobie.

nie chodzi o nadrabianie tylko o umiejetnosc szybkiego przyswajania i logicznego myślenia, jeżeli to masz to reszta sama pójdzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi