piniusz Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Kupilem karte za 1850zl w komputroniku. taktowanie GPU bylo ustawione na 325 a pamiec na 280MHz. Tymczsem dla tych kart jest ono wiele wieksze - 380 i 680 MHz.GPU przestawilem na 380(prawie), ale pamieci nie moge, bo obraz mi znika z ekranu. W Sandrze i w biosie tez pokazuje, ze jest to karta 9800Pro. Czy cos z nia jest nie tak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelek Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 To jakas lipa. Ja swojego GF FX 5600 256DDR krece na Core:394 Memory: 355 bez dodatkowego chlodzenia. Program musi cos zle pokazywac. Zainstaluj Riva Tuner i zobacz co on pokazuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniusz Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Nic z tego...pokazuje to samo:(( Myslisz, ze mnie nabrali? Tylko dlaczego bios i wszystkie programy diagnostyczne pokazują to samo? Ewentualnie może można podkrecic ja jakos bez zaniku obrazu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 podaj wyniki w 2k3 , 2k1se i aq3. mozesz tez podkrecac przez powerstripa , wtedy nie powinienes miec zaniku obrazu [?] ps. jakie masz pamieci? [na vga] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Tylko nie zmieniaj przypadkiem tych 280-Mhz na pamieciach na 680 bo pożegnasz sie z pamiątkami, masz ustawione 280 czyli efektywne 560Mhz , max daj te 340 to wtedy bedzie 680 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniusz Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 lukasrz--> Niestety juz to zrobilem:))) Przez glupote...na szczescie pamieci wytrzymaly...(uff). Myslisz ze nie powinienem sie bac podkrecic do 340? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniusz Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 OK. Dało się podkręcić:))) Teraz pora na testy :o) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 podaj wyniki w 2k3 , 2k1se i aq3. mozesz tez podkrecac przez powerstripa , wtedy nie powinienes miec zaniku obrazu [?] ps. jakie masz pamieci? [na vga] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniusz Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 rout --> Gdzie to sprawdzic? Mam na mysli rodzaj pamieci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelek Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Podkrecaniem przez programy nie mozna zniszczyc pamieci. Ja zawsze daje czestotliwosc takie gdzie wyskakuja mi wykrzykniki, a pozniej obnizam odpowiednia wartosc. Odpalasz 3dmarka, niestabilnosc programu => zmniejszasz core, przeklamania w wyswietlaniu obrazu => zmniejszasz memory. Uszkodzenia mozesz poczynic tylko przez manipulacje napieciem lub nagle odlaczenia chlodzenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniusz Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Na 680 mem - niestabilny. Wrzuciłem na 648 - i teraz, narazie...chodzi dobrze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelek Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Odpal 3dmarka, albo jakis program co wykorzystuje grafe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 dokladnie. podaj mi wyniki tych testow co napisalem. a kosci mozesz sprawdzic zdejmujac radiatory czy co tam masz:P na kosciach powinno byc napisane , choc nie musi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniusz Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 3dMarka nie mam, ale odpale AquaMarka. Za chwile opublikuje wyniki. Najnowsze osiagi(stabilnej karty zalączam na obrazku...wyniki z AquaMarka za chwilę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fac30FF Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Zobacz tu. Moze ten twoj 9800pro to 9800 ze zmieniony i zedytowanym biosem, czyli bios od 9800pro(zeby karta sie identyfikowala i instalowala jako pro) a zegary od 9800 (zeby dzialala :)). Zobacz tez co masz na stickerze z kodem napisane. Moze bedzie tam cos sensownego. U mnnie jest ze to 9800. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKa11 Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 wygląda jak podkręcony 9800 nie pro ale z wyższym taktowaniem rdzenia. Pamięci na 9800pro musza spokojnie chodzić na 340mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniusz Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Fac30FF --> Nie strasz mnie. A to bym sie wku...rzył...Jak to sprawdzić? Faktycznie może mi zrobili "przysługę"... Wynik AquaMark 40145. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniusz Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Wrzucę jeszcze jeden ekran, może to coś da do wersji karty? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 mi sie wydaje ze 40k to troche malo jezeli mialby to byc real pro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniusz Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 No wlasnie...Do tego mam jeszcze podkrecony proc z 2.8 na 3.06...Czyli jutro dzwonie do firmy i robie zamieszanie:(( Ale jestem wpieniony...Kupilem ten sprzet 1,5 miesiaca temu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 hm. to dlaczego dop. teraz to sprawdziles? sorki , ale oni maja 7 dni na wymiane sprzetu. jesli karta nie jest uszkodzona to nic nie poradzisz. tak mi sie wydaje i mam nadzieje ze sie myle. powiedza ze jak wyswietla 9800pro to to jest 9800pro. i powiedza ze sie nie znasz. mam nadzieje ze w twoim przypadku bedzie inaczej... powodzonka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diesel Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Gwaracja jest na rok czasu odeslij ja do firmy powiedz im ze ci bardzo zle chodzi na kompie a oni wysla ci nowa, dostaniesz ja za 2-3 weeks. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Podkrecaniem przez programy nie mozna zniszczyc pamieci. Ja zawsze daje czestotliwosc takie gdzie wyskakuja mi wykrzykniki, a pozniej obnizam odpowiednia wartosc. Odpalasz 3dmarka, niestabilnosc programu => zmniejszasz core, przeklamania w wyswietlaniu obrazu => zmniejszasz memory. Uszkodzenia mozesz poczynic tylko przez manipulacje napieciem lub nagle odlaczenia chlodzenia. i tu sie mylisz...ja jakies dwa lata temu przez zbyt mocne podkrecenie programem zjaralem 2xgf2mx i 1x gf2ti w ciagu pol roku...ale wymieniali na nowe :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniusz Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Jutro próbuję. Dam znać w tym wątku. Ahoj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelek Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Podkrecaniem przez programy nie mozna zniszczyc pamieci. Ja zawsze daje czestotliwosc takie gdzie wyskakuja mi wykrzykniki, a pozniej obnizam odpowiednia wartosc. Odpalasz 3dmarka, niestabilnosc programu => zmniejszasz core, przeklamania w wyswietlaniu obrazu => zmniejszasz memory. Uszkodzenia mozesz poczynic tylko przez manipulacje napieciem lub nagle odlaczenia chlodzenia. i tu sie mylisz...ja jakies dwa lata temu przez zbyt mocne podkrecenie programem zjaralem 2xgf2mx i 1x gf2ti w ciagu pol roku...ale wymieniali na nowe :lol: To musiales miec pecha ;) Ja zawsze daje ma blisko maxa i jeszcze nie spalilem mojego FX'ksika. Ale widzisz wymienili Ci na nowe, same plusy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 1 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2003 Fac30FF i Mka11 mają racje, to jest zmieniony R9800np na R9800p. Ja jak kupiłem mojego 9700np w komputroniku od razu zabrałem sie za podkręcanie, i wiecie co się okazało? Karta zamiast taktowania 275/270 miała 256/256!! Jednak nie reklamowałem jej, bo kręciła się lepiej niż mój stary R9700np z taktowaniem 275/270 którego spaliłem... W sumie nie mam im nic do zarzucenia. Jednak na twoim miejscu zadzwonił bym do nich i porządnie opieprzył, w końcu 1800 zł piechotą nie chodzi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniusz Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 Dzisiaj dzwonilem. Twiedzą, ze nie dostali mojego maila z odpowiedzia na ich zapytanie (ze mam inną kartę, niż miałem dostac). MAm wyslac jeszcze raz maila, ale, poniewaz cala transakcja odbyla sie ponad miesiac temu to slabo to widzą. Jutro zobacze co wyniknie z rozmowy. Gdyby nie chcieli wymienic, to co robic? Sąd konsumencki? Jutro odezwę się. Dzisiaj juz nie bedę mial dostepu do netu. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 kurde... kiepska sprawa.. a na pudelko masz napisane PRO i na fakturze tez? to masz duze szanse jak tak. tylko szkoda ze dop. teraz sie skapnales co i jak...:/ mimo to , powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 Znowu apropo praw konsumenta, po poraz kolejny ktoś wypisuje jakieś <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły o 7 dniach i tak dalej wieć tak. 1. od stycznia 2003 roku obowiązują nowe przepisy odnośnie sprzedaży i praw konsumenckich. 2. W przypadku zakupów przez internet masz 10 dni !!! (od momentu otrzymania towaru) na zwrot sprzętu jeżeli coś Ci się w nim niepodoba - choćby kolor. Poprostu masz prawo zwrotu bez podawania przyczyny. chyba że sklep nie dopełnił pewnych formaności informacyjnych wtedy masz prawo zwrotu bez podania przyczyny przez 3 miesiące (odsyłam do linka który napisałem niżej) 3. Obecnie istnieje coś takiego jak "niezgodność towaru z umową" która trwa 6 miesięcy od daty sprzedaży. Jeżeli w tym okresie sprzęt się popsuje jest traktowany jakby odpoczątku był sprzedany wadliwy. NIEZGODNOŚĆ Z UMOWĄ jest też wtedy, gdy towar nie posiada właściwości w niej określonych, nawet jeżeli brak zgodności nie ma znaczenia dla wartości czy użyteczności towaru. wiec jeżeli na fakturze/gwarancji masz pozycje RADEON 9800pro, numery seryjne będą się zgadzać z tymi które są na karcie (aby wykluczyć manipulację z Twojej strony) a w rzeczywistości dostałeś inną kartę to chyba wszystko jest jasne Sprzedawca zobowiązany jest do wymiany towaru na taki który jest zgodny z umową A swoją drogą podaj konktetnie jaki to model karta - link do cennika komputronika. bo ja aktualnie w ich ofercie nie widzę żadnego 9800 PRO który by miał mniejsze taktowanie niż 380/640 a 9800 non pro sprzedawane przez nich mają taktowanie 325/580 wiec jeżeli z internetowego sklepu zamówiłeś kartę 9800pro i tam było napisane 380/640 a dostałes 380/580 to ich widzimisie ma nie wielkie znaczenie tutaj pisałem o prawach konsumenta http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=419...ight=r%EAkojmia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fac30FF Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 hehe Przeflashuj na 9800 i pokaz im ze sie instaluje jako 9800 :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...