Skocz do zawartości
erio

Po przesiadce CLAP > Kyro2 Jupiter64Mb TVout Q3 fps

Rekomendowane odpowiedzi

Powiedzcie mi jak jest róznica między jupiterkiem a zwykłym kyro II. Czy tylko firma, taktowanie, czy jakieś inne róznice?? 

Jak to rzeczywiście wygląda z ta wydajnością (3 dmarka 2001 nie biore pod uwagę) ale patrząc na testy opublikowane na tomshardwaregiude gdzie jest porównanie m.in kyro II i GF 256 DDR to róznice nie sa tak duże... Jeśli chodzi o ilośc FPS a nie o jakość obrazu... 

Mam CLAPa i ile fps mogę zyskać...

www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/85-87

Tu masz porównanie Jupitera i Herculesa. Taktowania mają takie same. A z tego co pamiętam tylko wersja jupitera be ztv-outu ma trochę gorsze pamięci (5,5 ns zamiast 5 ns).

A o wydajności to przeczytaj pierwszy post Eriego (w tym temacie oczywiście), on miał też Clapa więc się lepiej zorientujesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja w q3 w 1024x768 ze wszystkimi detalami na max itd mam ok 140 fps moj komp to athlon xp 1600@1900 // msi k7t266 Pro2-Ru // 512ddr ram Nanya // leadtek geforce 2 Pro 64 mb ram 200/400@235/465 // sound blaster 128 PCI 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy warto inwestowac w Kyro2 jezeli moj procesor to Duron 850@1000, w przyszlosci oczywiscie wymienie go na szybszy, ale jak narazie bedzie to ten procesor, moze lepiej jest zainwestowac w Gf2, co wy na to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja plasuje kyro 2 minimalnie ponizej ati7500 i gf2gts .... w CLAPIE mialem 68 fps w Q3 , w kyro2 107 fps ... czyli w okolicach osiagów gf2 i ati 7500 ... teraz wyjezdzam na 2 miechy do UK ... opchnolem kyro2 tomasirowi .... i po wakacjach zamienie voodoo 2 banshee ( tymczasówka ;) na ati 8500 ( moze bedzie kaska) ...lub 7500 z zerowa doplata ;)) ....

Przypomnialo mi sie ze mam 1szt. 15" optiview z calkiem calkiem obrazem w kielcach ... i po wakacjach sobie 2 monitorki podlacze .... juz nie bede musial miejsca na pulpicie oszczedzac ;)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...