Skocz do zawartości
Dreggo

Szok w pudełku !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Postanowiłem się szarpnąć i kupić Radeona 8500 (klon). Wpadam do zaprzyjaźnionego sklepu i biore Radeona firmy Sapphire. Sprzedawca otwiera pudełko aby nakleić plombe gwarancyjną i wyjmuje .............

KARTE Z NAPISEM NA LAMINACIE ATI TECHNOLOGIES INC. !!!!!!!!!

NA WIATRAKU TEZ WIDNIEJE NAKLEJKA ATI !!!! FACET PATRZY NA MNIE, JA NA NIEGO, PO CZYM WYRYWA DO RESZTY PUDEŁEK Z NIBY KARTAMI SAPPHIRE. Okazuje się, że we wszystkich są karty ATI! Cena 660 zł  8O 

Momentalnie dzwoni do zaopatrzenia aby zatrzymali dla niego jeszcze jakieś 15 sztuk kart z tej serii Sapphire.

Dobra ochłoneliśmy troche po wrażeniach. Sprzedawca władował inną z kart do kompa i drugi SZOK ! Zamiast zapowiadanego taktowania 250/250 powerstrip pokazuje 250/275 !!!! Sprzedawca wygląda jakby miał zaraz zemdleć, ja też  8O . Dzwoni znowu do hurtowni "Wiecie co, zostawcie mi 20 kart z tej serii".

Płace 660 zl i wychodze szczęśliwy z moją kartą.

Sprzedawcę jego kumple chyba zaczeli reanimować  :D

Nie chce Ciebie załamywać ale to samo mam na karcie R9700Pro (też jest nakleja ATI - na wentylatorze i napis nalaminacie ATI Technologies . inc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam wybralem gf3 gainwarda i jestem zadowolony, bo nvidia dala stery pod linuxa, a ati niewiem.

no wlasnie w mandraku 9, ktorego tylko i wylacznie mam na dysku :) jest obsluga radkow zwyklych (czyli rowniez 7500) oraz 8500, oczywiscie z 3d. Ja natomiast musze sie meczyc z trybem vesa i 60 hz i czekac na xfree86 4.3.0 :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi