KoS Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 Krótkie pytanie: czy jest sens inwestować w kartę TV, którą podłączyć mogę tylko do anteny typu wolno stojącego (tzn. nie kablówka, nawet nie antena zbiorcza). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 to zalezy ile, zawsze mozesz ja wykorzystac do innych celow (n.p przechwytywanie obrazu z kamery wideo) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoS Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 No, niekoniecznie chcę kupować browar, żeby napić się piwa. Po prostu chcę czasem pooglądać TV. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 jak dobry masz odbior w telewizorze toi na tunerze bedzie dobrze, ja ogladam z anteny na dachu i nie narzekam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBUS00 Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 jak dobry masz odbior w telewizorze toi na tunerze bedzie dobrze, ja ogladam z anteny na dachu i nie narzekam. Skucha - tuner TV potrzebuje duzo mocniejszego sygnalu niz telewizor, inaczej moze lapac zaklocenia ze srodka komputera (tzn jak mialem kablowke to nie udalo mi sie zrobic tak, aby wszystkie kanaly byly bez zaklocen - zawsze na ktoryms cos mniejszeog lub wiekszego bylo). Najlepiej zapodac sobie antente ze wzmacniaczem (na gieldzie kosztuje toto paredziesiat zlotych) to wtedy powinno byc OK. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoS Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 jak dobry masz odbior w telewizorze toi na tunerze bedzie dobrze, ja ogladam z anteny na dachu i nie narzekam.Gdybym miał telewizor, tobym nie miał wątpliwości :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajkos Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 ja odbieram z kawałka kabla i jest ok ale mam blisko nadajnik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBUS00 Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 ja odbieram z kawałka kabla i jest ok ale mam blisko nadajnik A u mnie takie trico jest niestety niemozliwe :(. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 podważam zasadność wypowiedzi że tuner potrzebuje lepszego sygnału... tak sie składa że w obu moich mieszkankach tuner lepiej łapie niż trelewizor :) i to nie 1 egzemplarz tylko 3 rózne zasadniczo, więc ja skłaniam się do prawdy że tuner jednak ma czulszą głowice niż średni telewizor (czytaj jakiś zwykły panasronic) ale tego tez nie można kategoryzowac bo co tuner to inna głowica i może być lepiej albo gorzej wysterowana. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBUS00 Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 podważam zasadność wypowiedzi że tuner potrzebuje lepszego sygnału... tak sie składa że w obu moich mieszkankach tuner lepiej łapie niż trelewizor :) i to nie 1 egzemplarz tylko 3 rózne zasadniczo, więc ja skłaniam się do prawdy że tuner jednak ma czulszą głowice niż średni telewizor (czytaj jakiś zwykły panasronic) ale tego tez nie można kategoryzowac bo co tuner to inna głowica i może być lepiej albo gorzej wysterowana. Albo masz malo sprzetow w komputerze ;) - nawet nie masz pojecia jak glupia karta graficzna tudziez muzyczna potrafi siac po tunerze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 jak ma sie jakis wynalazek to nic dziwnego ze kiepsko odbiera... antena (wysoko) na dachu + wzmaczniac i wszo smiga. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Miś Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 Witam. Mialem przez kilka lat w akademiku kompa z karta TV AverMedia FlyVideo98) na zwyklej antenie (wystawionej na parapet) ze wzmacniaczem (kazda wolnostojaca ma teraz wzmacniacz) i odbierala pieknie TVP1, TVP2, TVP3, Polsat i dwie stacje CZ (mieszkam kilkadziesiat kilometrow od granicy). Oprocz tego w kompie mialem na slotach: grafika, dzwiek, sieciowka i dodatkowo w pokoju byl jeszcze jeden komputer. Mim zdaniem wiele zalezy od wzmacniacza sygnalu z anteny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoS Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 Witam. Mialem przez kilka lat w akademiku kompa z karta TV AverMedia FlyVideo98) na zwyklej antenie (wystawionej na parapet) ze wzmacniaczem (kazda wolnostojaca ma teraz wzmacniacz) i odbierala pieknie TVP1, TVP2, TVP3, Polsat i dwie stacje CZ (mieszkam kilkadziesiat kilometrow od granicy). Oprocz tego w kompie mialem na slotach: grafika, dzwiek, sieciowka i dodatkowo w pokoju byl jeszcze jeden komputer. Mim zdaniem wiele zalezy od wzmacniacza sygnalu z anteny. No właśnie miałbym tak jak Ty - antena na parapecie. A tak swoją drogą to jakie karty polecacie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 qbus - zdzwiłbyś sie ile kart siedzi koło mojego tunera :P wiem że potrafi siać ale wzystko da sie zrobić żeby nie siało Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...