THORGAL Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 Mam na plycie opcje "wake up on LAN" ale nigdy tego nie uzywalem...o czym to moze swiadczyc ?? Nigdy wczesniej mi sie to nie zdarzylo... Ktos mi uruchomil kompa z sieci...?? Jak sie przed tym zabezpieczyc i czy to napewno jest to ? Plyta to MSI KT4 Ultra komp chodzi pod Win 98 SE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBUS00 Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 Mam na plycie opcje "wake up on LAN" ale nigdy tego nie uzywalem...o czym to moze swiadczyc ?? Nigdy wczesniej mi sie to nie zdarzylo... Ktos mi uruchomil kompa z sieci...?? Jak sie przed tym zabezpieczyc i czy to napewno jest to ? Zeby ta opcja zadzialala to musisz miec do pinow wake on LAN podpiety taki kabelek ktory idzie do sieciowki ;). Sprawdz raczej czy w BIOSie nie masz opcji wlaczenia komputera o podanej godzinie, ewentualnie opcji Power After Fail na ON - kolo 6 moglo zabraknac na chwile pradu w gniazdku a jak wrocil no to sie komputer wlaczyl. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THORGAL Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 to mnie uspokaja...wiec nie ma opcji na obudzenie kompa przez kogos z sieci jesli nie mam podlaczenia plyta-sieciowka do tych pinow ?? ...aha idac spac wylaczylem kompa z poziomu Biosu Kompa mam od 7 lat a taki numer 1 raz i zglupialem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 albo w windowsie moze to jest wlaczone (harmonogram zadan czy jakos tak) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THORGAL Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 albo w windowsie moze to jest wlaczone (harmonogram zadan czy jakos tak) nigdy nie uzywam tego obrzydlistwa i zawsze to wywalam z autostartu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBUS00 Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 albo w windowsie moze to jest wlaczone (harmonogram zadan czy jakos tak) To raczej odpada - harmonogram zadan dziala tylko jak jest wlaczony Windows ;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 A może to to że po zaniku napięcia ma sie włączac ? Też w biosie jest taka opcja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THORGAL Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 No dobra, teraz i tak nic nie sprawdze bo jestem w pracy ale wszystkie uwagi uwzglednie i sprawdze jak wroce do domu...gdyby ktos jeszcze cos to bede wdzieczny THX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 sprawdź opcje budzenia o zadanej godzinie - niektóre biosy to mają - co WOL to może być racja - tylko że niektóre płyty wymagają wysłania specjalnego pakietu danych żeby włączyć komputer (Magic Pocket) inne nie. Jak nie alarm w biosie to wyłącz WOL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 przepraszam że się bawiłem, już nie bedę Ci włączał komputera :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THORGAL Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 przepraszam z˙e sie˛ bawi?em, juz˙ nie bede˛ Ci w?a˛cza? komputera :wink: jasne mistrzuniu ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 Mam na plycie opcje "wake up on LAN" ale nigdy tego nie uzywalem...o czym to moze swiadczyc ?? Nigdy wczesniej mi sie to nie zdarzylo... Ktos mi uruchomil kompa z sieci...?? Jak sie przed tym zabezpieczyc i czy to napewno jest to ? Zeby ta opcja zadzialala to musisz miec do pinow wake on LAN podpiety taki kabelek ktory idzie do sieciowki ;). Sprawdz raczej czy w BIOSie nie masz opcji wlaczenia komputera o podanej godzinie, ewentualnie opcji Power After Fail na ON - kolo 6 moglo zabraknac na chwile pradu w gniazdku a jak wrocil no to sie komputer wlaczyl. W standardzie PCI 2.1 nie jest wymagany kabelek WOL. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 mi się to całkiem często zdarza ale kiedy np: wkładam karte graficzną i kompa ma podłączonego do gniazdka wtedy od czasu do czasu lubi się komp uruchomić :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBUS00 Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 mi się to całkiem często zdarza ale kiedy np: wkładam karte graficzną i kompa ma podłączonego do gniazdka wtedy od czasu do czasu lubi się komp uruchomić :lol: To jest sie z czego cieszyc naprawde - po pierwszej takiej przygodzie dalej zapodajesz fanty do kompa bez pstrykniecia pstryka na zasilce tudziez wyciagniecia kabelka z zasilki? Ja po jednej takiej akcji zmadrzalem :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 A może poprostu Twój komp chciał żebyś nie zaspał do pracy po wczorajszej zakrapianej imprezie ;) Najlepiej powyłączaj w biosie wszystkie opcje Wake on...., a jeszcze lepiej poprostu całkowicie wyłączaj zasilanie kompa listwą :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noob999 Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 mozesz tez miec wlaczona funkcje =costamcostam ;) after AC back= na full on miales zanik napiecia 230V i komp sie uruchomil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...