Skocz do zawartości
THORGAL

Komp sam mi sie wlaczyl rowno o 6 nad ranem...!!??

Rekomendowane odpowiedzi

Mam na plycie opcje "wake up on LAN" ale nigdy tego nie uzywalem...o czym to moze swiadczyc ?? Nigdy wczesniej mi sie to nie zdarzylo...

Ktos mi uruchomil kompa z sieci...?? Jak sie przed tym zabezpieczyc i czy to napewno jest to ?

Plyta to MSI KT4 Ultra komp chodzi pod Win 98 SE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam na plycie opcje "wake up on LAN" ale nigdy tego nie uzywalem...o czym to moze swiadczyc ?? Nigdy wczesniej mi sie to nie zdarzylo...

Ktos mi uruchomil kompa z sieci...?? Jak sie przed tym zabezpieczyc i czy to napewno jest to ?

Zeby ta opcja zadzialala to musisz miec do pinow wake on LAN podpiety taki kabelek ktory idzie do sieciowki ;). Sprawdz raczej czy w BIOSie nie masz opcji wlaczenia komputera o podanej godzinie, ewentualnie opcji Power After Fail na ON - kolo 6 moglo zabraknac na chwile pradu w gniazdku a jak wrocil no to sie komputer wlaczyl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zeby ta opcja zadzialala to musisz miec do pinow wake on LAN podpiety taki kabelek ktory idzie do sieciowki ;). Sprawdz raczej czy w BIOSie nie masz opcji wlaczenia komputera o podanej godzinie, ewentualnie opcji Power After Fail na ON - kolo 6 moglo zabraknac na chwile pradu w gniazdku a jak wrocil no to sie komputer wlaczyl.

W standardzie PCI 2.1 nie jest wymagany kabelek WOL.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi się to całkiem często zdarza ale kiedy np: wkładam karte graficzną i kompa ma podłączonego do gniazdka wtedy od czasu do czasu lubi się komp uruchomić :lol:

To jest sie z czego cieszyc naprawde - po pierwszej takiej przygodzie dalej zapodajesz fanty do kompa bez pstrykniecia pstryka na zasilce tudziez wyciagniecia kabelka z zasilki? Ja po jednej takiej akcji zmadrzalem :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...