zajkos Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 wzmacniacz 2x40W+2 kolumny na przód + magnetofon 2*ok.5-10W i głośniki na tył - czyli tak jakbym miał głośniki 4.0 - czy to ma sens? czy bez suba będzie to brzmiało po ludzku? chodzi mi głównie o efekty 3D w grach. Jako karta dzwiękowa powiedzmy że bedzie Hercules Fortissimo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajkos Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 nieśmiały UP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 chodzić będzie ale będziesz musiał regulować głośność przód/tył osobno. ponadto wybuchy z tyłu będą bez basu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 Kiedyś miałem coś podobnego - dwa wzmacniacze stereo + 4 kolumny. Jeśli te z przodu mają mocne basy, to w sumie subwoofer nie jest Ci potrzebny. Podłączałem to pod SBLive 5.1 i ustawiałem w mikserze 4 głośniki, kanał centralny podczas oglądania filmów AC3 szedł przez głośniki przednie, więc nic w przyrodzie nie ginęło :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noob999 Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 jade na tym dokladnie o co sie pytasz zajkos :) powiem jedno : po przesiadce z 2, 2+1 jest roznica KOLOSALNA :) glosnosc na obu wzmakach mam na 'stale' (nie reguluje-zachowany balans F/R) a glosnosc reguluje w systemie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 ja mam dokladnie tak samo - glosnosc na wzmakach na stale drugi podlaczony do zeswitchowanego gniazda na pierwszym tak ze jak wlaczam 1 to wlacza sie i 2 glosnosc reguluje na kompie dziala mi super ale z przodu mam mocne kolumny a te z tylu tez nie sa ulomne przody musza byc mocniejsze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Ja od wczoraj mam FICa AU 13 z SS i do tego właśnie 2 amplitunery unitra i 2x80 a drugi 2x30 i 4x kolumna unitra 30W ... niedługio biorę się do testowania ;)) narazie bez suba i centralnego ... centralny kupie jak bedzie mnie stac na wzmacniacz 5.1 i suba ... czyli przez jakis czas 4.0 bedzie musialo mi starczyc ... ale te kolumny mają 20 CM tonsile za bazy wiec puki co dzwiek przestrzenny poraża .... najfajniej jest ja w CSku słyszę granat w tynym prawym / lewym rogu ... czad ;)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...