QbaS Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 skoro w l7s7a2 byly to chyba ECS nie bedzie sie cofal w rozwoju tylko pojdzie dalej w tym kierunku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 pewnie mnoznika i napiecia w biosie nie uswiadczymy - pozostanie moding :P otóż widać, że kolejna osoba nie na czasie z ECS'em. może i nie ma mnożnika w biosie ale nieśmiertelne zworki są. a napięcie się w biosie zmienia zarówno dla procka jak i dla pamięci. a do do sytuacji w low-end : asrock i tak nie ma szans bo w niektórych nowych konstrukcjach (na SIS 746 FX - chipset lepszy od 746 ale płyta gorsza niż L7S7A2) nie ma zmiany mnożnika i napięcia. ECS teżma płytę na SIS 748 (podobno wydajniejsza niż MSI na nF2 w teście oc(cośtam)bench). zwykle abit czy epox nie robią płyta na SIS więc mając 2 płyty (jedna na nF2 druga na SIS746) wyjaśni się czy szybszy jest SIS czy nVidia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 no to szczyt wszystkiego; no co moze jakistam_sis jest lepszy od nforc'a2 (nawet na msi;)). widzialem wiele plyt na roznych sis'ach (w tym ecs l7s7a2 - co prawda wyciagnolem na tym fsb 166 na a1700) i musze powiedziec jedno - do overclockingu to sie nie nadaje, a kontrolery dysków są wiecej niż marne. Na nforce2 mamy obciazenie cpu ponizej 10%, natomiast dajmy na to na sis 745 (ecs k7s6a) rzedu 40% (w windows 98). Tak nie ma jak ECS i Asrock, których nie stac na zastosowanie drozszych chipsetów, a jak juz je stosuja to po najmniejszej linii oporu. A dlatego ze ich produkty sa przeznaczone dla rynku OEM!!!!!!!!!!!!!!!!!! I nikt mi nie wmówi że ECS to "marzenie overclocker'a" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Własnie http://www.asrock.com.tw/product/product_k7s8x_r3.htm ten ty ma i zapowiada się ciekawie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 no to szczyt wszystkiego; no co moze jakistam_sis jest lepszy od nforc'a2 (nawet na msi;)). widzialem wiele plyt na roznych sis'ach (w tym ecs l7s7a2 - co prawda wyciagnolem na tym fsb 166 na a1700) i musze powiedziec jedno - do overclockingu to sie nie nadaje, a kontrolery dysków są wiecej niż marne. Na nforce2 mamy obciazenie cpu ponizej 10%, natomiast dajmy na to na sis 745 (ecs k7s6a) rzedu 40% (w windows 98). Tak nie ma jak ECS i Asrock, których nie stac na zastosowanie drozszych chipsetów, a jak juz je stosuja to po najmniejszej linii oporu. A dlatego ze ich produkty sa przeznaczone dla rynku OEM!!!!!!!!!!!!!!!!!! I nikt mi nie wmówi że ECS to "marzenie overclocker'a" O czym ty mówisz 40% ?? chyba w trybie PIO. Ja mam SIS735 i na pewno kontroler dyskowy nie obciąża tak proca. Według mnie SIS ma lepszy kontroler dyskowy niż np. VIA mówie tu a porównywalnym modelu. Przynajmniej winda odrazy po instalce wykrywa tryb DMA a nie trzeba dodatkowych starów instalować żeby w miare działało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Własnie http://www.asrock.com.tw/product/product_k7s8x_r3.htm ten ty ma i zapowiada się ciekawie. ktoś miałtę płytę na testy i była chu..wa jak nieszczęście. L7S7A2 była o wiele lepsza. zobaczymy jak wyjdzie low-endowy nF2, nie ma co gdybać. watcher : mylisz K7S6A z L7S7A2, to zupełnie inne konstrukcje, K7S6A to ulepszone K7S5A a L7S7A2 to inna generacja płyt. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 ...aczkolwiek ten SiS746FX zapowiada sie całkiem niezle przynajmniej w wydaniu asrock'a. Gdyby jeszcze mial fsb 400 mógłby konkurowac z kt600 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Możliwe testów nie widziałem ale tak czy inaczej im więcej tym lepiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 ...aczkolwiek ten SiS746FX zapowiada sie całkiem niezle przynajmniej w wydaniu asrock'a. Gdyby jeszcze mial fsb 400 mógłby konkurowac z kt600 ;)Pewnie dla tego że 746FX to odpowiedz na KT400A a 748 to konkurent dla nf2 i Kt600 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 watcher : mylisz K7S6A z L7S7A2, to zupełnie inne konstrukcje, K7S6A to ulepszone K7S5A a L7S7A2 to inna generacja płyt. :idea: nie powiedziałem że K7S6A i L7S7A2 to takie same konstrukcje :!: łączy je tylko producent chipsetu (SIS - pierwsza SiS745, druga SiS746) i wykonawczy (ECS):!: :idea: K7S6A to nie ulepszone K7S5A :!: to zupełnie inne konstrukcje :!: (pierwsza oparta na SiS745, a druga na SiS735) ponadto K7S5A nie posiada mostka południowego :!: :!: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 no to na stronie ECS'a pojawił sie NForce!!!!!!!!! http://www.ecs.com.tw/products/pd_spec.asp...?product_id=380 nareszcie;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 watcher : mylisz K7S6A z L7S7A2, to zupełnie inne konstrukcje, K7S6A to ulepszone K7S5A a L7S7A2 to inna generacja płyt. :idea: nie powiedziałem że K7S6A i L7S7A2 to takie same konstrukcje :!: łączy je tylko producent chipsetu (SIS - pierwsza SiS745, druga SiS746) i wykonawczy (ECS):!: :idea: K7S6A to nie ulepszone K7S5A :!: to zupełnie inne konstrukcje :!: (pierwsza oparta na SiS745, a druga na SiS735) ponadto K7S5A nie posiada mostka południowego :!: :!: :!: Jak to nie posiada ?? Posiada tylko zintegrowany tak jak teraz NF3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 I juz mamy update biosu do N2U400-A w wersji 1.0a :!: naprawia on: 1.Update code for some version chip cause system hanging on boot. szybki support ECS'a - szybszy od ficowego :wink: manuala w wersji elektronicznej (pdf) niestety brak :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 ponadto K7S5A nie posiada mostka południowego :!: :!: :!: Jak to nie posiada ?? Posiada tylko zintegrowany tak jak teraz NF3. powiedzmy :lol: nie do konca :lol: poszukaj sobie jak nie wierzysz: http://www.ecs.com.tw/products/graphics/k7s5apro.jpg zintegrowali NB i SB w jeden chip: http://www.sis.com/products/chipsets/oa/so...socketa/735.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 http://www.vr-zone.com/reviews/SiS735/page2.htm Tu jest ta integracja pokazany 2 w 1 a nie jeden mostek (NB). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 http://www.vr-zone.com/reviews/SiS735/page2.htm Tu jest ta integracja pokazany 2 w 1 a nie jeden mostek (NB). no dokładnie to samo co na stronie sis'a. Własciwie to mostek północny (NB) jest zintegrowany w mostku południowym (SB) - który jest umieszczony tam, gdzie powinien byc mostek północny 8) pełna integracja :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 oki mam tego ecs'a na nforce2ultra z tego co widze to w biosie bida, zaraz obcenie jak z oc bedzie :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bat Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 no to dawaj szybko jakies wiesci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 4 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2003 czekam niecierpliwie, choc i tak mojego fic'a biednego nie wymienie, dla mnie w sam raz bo ma SS, a co do fsb to ja i tak rekrodów nie mam zamiaru pobijać 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 Jak z OC na tym ECSie?? Czekamy :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 wiec tak od poczatku o windowsie 98 nalezy zapomniec, nie da sie go zainstalowac wogole - zmienialem wszystko i wywala shella32.dll. Co do oc po zainstalowaniu XPka i odpaleniu pamieci w trybie dual chanel przezedlem do biosu. a tu bida tylko mozna krecic fsb - shit - wszystko zalezyod egzemplaza procka - ile poleci na domyslnym zasilaniu :x czujniki tylko: temperatura procka i naiecie i obroty fana, za jakies 3godziny wykik ekspertyzy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 Czyli brak zmiany napięcia i mnożnika? :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 czyli mamy znow cos w stylu K7S5A tyle ze na nf2ultra :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 Czyli brak zmiany napięcia i mnożnika? :(tak brak regulacji napiecia i mnoznika. ale drut mod problem mnoznika rozwiazuje, tylko z napieciem kicha. UPDATE: jest nowy bios ktory umozliwia instalacje windowsa 98 na dyskach seagate (chociaz ja mam wdeca) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 oki mam antka 2000thortona, od godziny leci na 2600 (magistrala z 133->166) bez podnoszenia napiecia i prime nie wykazuje bledow! LOOZ UPDATE: max fsb175 przy mnozniku 12.5 i domyslnym napieciu, nie wiem czy to wina procka czy plyty, zaraz bede podmienial częsci :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...