Skocz do zawartości
rowin

Kręcenie Radeona 9200 64 MB od GigaByte model GV-R9264DH ???

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czytalem kilka postow na temat krecenia radeonow z serii 9000 i wygladalo to calkiem obiecujaco, z moim radkiem nie poszlo jednak tak latwo !!! Powiedzialbym nawet, ze wcale nie poszlo. Wyprobowalem juz chyba wszystkie mozliwe programy po krecenia od PowerStrip 3.45, przez R3Dtweak39 na RivaTuner20RC124 konczac i wszystkie te programy nie potrafia utrzymac ustawionej wartosci czestotliwosci dla pamieci i rdzenia karty !!!!! Tzn po uruchomieniu jakiej kolwiek aplikacji 3D wartosci powracaja do 250/200, lipa na maaxxa !!!!!!!. o co tu qrcze chodzi, czy moj radek jest zablokowany czy jak?? Prosze o jakies info, moze ktos ma taka karte i podkrecal ja ??

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlem za niego niewiele bo 110 zika :), ktos kupil za 300 i za slaba byla dla niego. Konfiguracja MSI KT4V, Athlon 1700@2400, 2x256 na 333, win XP z SP1, stery Omegi w wersji 2.4.78. Dzieki za podpowiedzi. Czytalem o R 9000, i jakos nic z rego nie wyniklo. Moze problemem jest win XP, zobacze pod 98, moze cos sie zmieni :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z chlodzenie nic nie kombinowalem na razie, zmienilem tylko paste przewodzaca pod radiatorem karty na srebrna, moze cos wymysle na pamieci :), wzrost wydajnosci w 3dmark2001 z okolo 6900 na 7600 ( am troche zapchany system dlatego wyniki nie koniecznie moga byc na maxa wysokie :( ). troszke sie zawiodlem mozliwosciami OC tego Radka, myslalem, ze bedzie lepiej sie krecil. Poprzednia moja karta GF 4 MX 440 ze standardowych 250/400 poszla bez problemow na 300/500 pamieci miala 4 ns Hynixa HY5D281622DT-4, Radek ma tez 4 ns tez kosci Hynixa ale model HY5D281622AT-4, roznica jest tylko w jednej literce w GF jest D a Radku jest A. W nowym CHIP'ie wyczytalem, ze te literki oznaczaja generacje kosci gdzie A oznacza 2. generacje a B 3. generacje. Jak zwal tak zwal te z literka B krecily sie lepiej !!!!!!!. Ale co tam Radek ma lepsze wyjscie TV i jest szybszy od GF 4 MX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja planuje kupić wiatrak 40x40x10 7000 rpm 30,5 dBA

to jest jakieś 6,93 cfm(jeśli dobrze policzyłem)=11,72 m3/h.

Jeśli oczywiście wierzć opisie w sklepie on-line.

A na pamięć radiatorki z zestawu CoolerMaster Copper RAM Chip Cooler CRC-U01.

Myśle że to w zupełności wystarczy i pozwoli wyciśąć z radka jak najwięcej :twisted: :twisted: :twisted: !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja dzisiaj koncze prace o 21:00 i zasuwam do domu by sprobowac kolejny raz go podkrecic!!! mam nadzieje ze sie uda :)

bo probowalem juz wszystkiego nawet wymienilem 9200SE gigabyte na 9200 i mam teraz 6500 w 3dmarku 2001 oraz 7200 po podkreceniu fsb z 133 na 166mhz. :) :) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprostowanie co do mioch wyników w 3Dmark, testy przeprowadzalem na wersji 2001 zamiast na 2001 se, heh no i wyniki troche sa teraz wieksze bo 8155 markow

http://service.futuremark.com/compare?2k1=7089766

zamowilem juz radiatorki na pamieci !!! oj bedzie sie dzialo !!! oj bedzie

:D :D :D pozdrawiam :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yooo :lol:

Udalo sie riva tunerem i catalyst 3.7. Jednak trzeba pozmieniac w zakladce power users wartosci domyslne karty. Wartosci sa zapisane w systemie szesnastkowym najprosciej mozna to przeliczyc za pomoca kalkulatora (zaawansowany). Wynik w #d marku 2001 se to 7000 dzisiaj rusze fsb :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...