Łukasz Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 FF8; BG2; Morrowind Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 8 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2005 FF8 . Zadna gra nigdy w życiu mnie bardziej nie pochłoneła :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Prawdopodobnie najlepszą gierką cRPG jest Fallout 2 (a ostatnio zauważyłem, że jest nowy patch :) ). Aczkolwiek Frontiera postawiłbym na równi z F2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liquidboy Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Baldurs gate & Final Fantasy !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Diablo I - grałem ponad 2 lata. Nawet mini-poradnik z kumpel zrobiliśmy swego czasu. Pamiętam któreś tam ferie zimowe - graliśmy po RS-ce bite 2 tygodnie z przerwami na żarcie i sranie, czasem kótka drzemka. CM 3 - najlepszy menadżer jaki powstał. 4-ka jak dla mnie zabiła serie. Gram do dziś w CM-a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djHaki Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Jak dla mnie-- Chrono Trigger,,, Oraz Wszystkie Czesci- FF ,,, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Jeszcze małe uzupełnienie - super gierką (z pierwszej piątki najlepszych rpg jakie grałem) był Arx Fatalis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Diablo I - grałem ponad 2 lata. Nawet mini-poradnik z kumpel zrobiliśmy swego czasu. Pamiętam któreś tam ferie zimowe - graliśmy po RS-ce bite 2 tygodnie z przerwami na żarcie i sranie, czasem kótka drzemka. CM 3 - najlepszy menadżer jaki powstał. 4-ka jak dla mnie zabiła serie. Gram do dziś w CM-a 1210713[/snapback] Wydawalo mi sie ze temat jest o RPG a nie innych gatunkach :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Wydawalo mi sie ze temat jest o RPG a nie innych gatunkach :> 1210917[/snapback] Niektórzy mają problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Albo z rozroznieniem typu gier Od Kiedy Diablo to RPG?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Z definicji prawie każda gra komputerowa (może poza pasjansem) jest RPG - odgrywaniem jakiejś roli. A dla ortodoksów - cRPG ma inną definicję niż RPG klasyczne :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.A.G.I.K. Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 wg mnie Chrono Cross ... spędziłem przy niej nie jedną noc ;'] gra po prostu wymiata ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nvg Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 1.) Newerwinter Night 2).) Kotor 3.) Diablo 2 4.) Sacred :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartosH Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 1. Never Winter Nights 2. Ice Wind Dale Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 z "bieżących": FF7, System Shock2, Thiefy .... a z antyków stare dobre UFO, EoB 2 i Ishar 2 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenot Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Najlepsze: T.O.M.E., Zangband (podobne, pierwszy w świecie Tolkiena, drugi Zelaznego - Amber). Poza tym ADOM (ale nigdy nie skończyłem). I to są prawdziwe cRPG, nie wymagające grafiki, ale mające klimat i ogromne możliwości. Poza tym naprawdę trzeba dbać o swoją postać, bo pośmierci po naszym bohaterze pozostaje tylko nagrobek (nie ma load, grę można wczytać tylko w miejscu, w którym skończyło się ostatnią sesję). Z graficznych - EoB, BG, Sacred (chociaż w zasadzie Sacred to coś pośredniego między cRPG a H&S). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Sacred podobnie jak Diablo to zwykle H&S. Nic Fabuly tylko glupie questy typu "zabij"; "zabij-przynies"; "zdobadz-zabij"; "odszukaj a przy okazji zabij" :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baka Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 1. Fallout 2. Fallout 2 (ale i tak 1 ma lepszy klimat, nie mylic z pogoda ;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigard Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 1. Baldur's Gate 2. Torment Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obidion Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 Betrayal at Krondor i nie ma mocnych! Feist Rulezzzzz <said by panthathian:P> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 World Of Warcraft Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prondas Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 W kategorii action rpg zdecydowanie wygrywa u mnie Diabeł 2 Jesli chodzi o zwykle rpg moim faworytem pozostanie fallout 1 bo był pierwszy mroczny wciagajacy swietny klimat i grywalność 2 miejsce fallout 2 to samo co wyzej ale jednak troche gorsza od jedynki bo mniej mroczna 3 miejsce Might and Magic 7 gdyby nie "dodatek" blasterow było by 2 miejsce B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 Gothic I i II Diablo I i II ok ok to nie do końca RPG ale nie mogłem się powstrzymać Unreal I ok ok to nie RPG ale nie mogłem się powstrzymać Starcraft ok ok to nie RPG ale nie mogłem się powstrzymać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 Ponoć Vampire-Bloodlines jest b. dobry. Mam go od kilku miesięcy, ale nie zdążyłem pograć. Za to grę można zacząć niezłą paskudą- nosferatu- sex bije tak, że aż szczypie w oczy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOFEK Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Fallout obie czesci !! Tortment byl tez ok :) EOB wszystkie czesci i Ishary jesli chodzi o antyki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BusteR Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 Malo gralem w rpg ale Baldur's Gate pochlonal mnie bez reszty :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireblade Opublikowano 22 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2005 oczywiscie ze Morrowind!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! no tak ale przydalaby sie sonda:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
La Hire Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Nic nie jest w stanie pobić "BETRAYAL AT KRONDOR"! Przeszedłem ją cztery razy (mając systemy DOS 6.22, Windows 95 i Windows 98), a uzyskawszy dostęp do internetu, dowiedziałem się kim jest RAYMOND E. FEIST. Mam większość jego książek, zarówno po polsku jak i w oryginale. Jestem największym fanem Feista w tej części Europy. :D Tak się złożyło, że mój nick na tym forum akurat nie ma związku z Midkemią, wszędzie indziej używam imion z książek Feista. Ktoś pytał o najlepszy miecz. Znalazłem go przechodząc grę po raz drugi. Oto jego statystyki: Guarda Revanche Type: Elven (jak wiadomo, ten atrybut ma charakter informacyjny) Thrust: Damage: 90+Strength Accuracy: 45+Skill ------------------------------- Swing: Damage: 140+Strength Accuracy: 30+Skill Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 1. Planescape Torment 2. Saga Baldur's Gate 3. Deus Ex 4. Morrowind 5. Gothic I 6. Neverwinter Nights 7. Saga Icewind Dale 8. Divine Divinity Muszę nadrobić FF7... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Ktoś pytał o najlepszy miecz. Znalazłem go przechodząc grę po raz drugi. 1575530[/snapback] Tak się składa, że to ja pytałem :) Może jakaś podpowiedź :?: W którym rozdziale można to cudo zdobyć i dlaczego miecz ten występuje w dwóch wersjach - w jednej jest złamany, a w drugiej jest cały :?: Graleś może w Return to Krondor :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...