Skocz do zawartości
Adamus1906

NAJLEPSZA GRA RPG WSZECHCZASÓW to wg was..

Rekomendowane odpowiedzi

1. FFVII

2. Fallout 1&2

3. Chrono Trigger

Tuż za podium Grandia 2(bardzo niezauważona gierka, mimo ultra liniowej fabuły parę rzeczy zachwyca- system walk/czary)

Ad1)tu wiadomo, kto grał wie czemu te katany są tak cudowne, kto pokonał weapony używając ciężko zdobytego KOTR też wie:) plus kto nie płakał jak umierała Aeris?przyznać się!-ach widać że wszyscy ryczeli...

Ad2)kurde co za piękne gierki, dźwięk obrotówy i rozwalające się po ścianach flaki to jest to, plus Gausse Rifle- wkrótce mój powrót do Arroyo:)

Ad3)grafika gorsza niż na komórce, a miodzio jak prosto z pasieki

Ps: jest jeszcze parę rpg ale przy tej trójce wg mnie wymiękają (oprócz FFVIII)

Edytowane przez Tolokan_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tek9 napisał(a):

ff bardziej pasuje do hack and slash niz do typowych rpg , ale to maly szczegol , lol , jak dla mnie to the elder scrolls II daggerfall i morrowind i seria ultima

1727322[/snapback]

Która czesc FF podcodzi pod H&S ??

FF to klasyczny przykłąd jRPG z wsztskimi jego wadami i zaletami, a z H&S nie maja nic wspulnego (no.. moze ten mmorpg, ale w niego nei gralem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

T E T R I S

gra wszechczasów

ta z GameBoy, najlepsza

;]

szit

gra rpg :P

z rpg to diablo II zdecydowanie

niedawno je odkryłem

młuciłem całe dnie, każdą postacią po trochu, ale najlepiej mi się nekromantą grało

pure summonera z niego zrobiłem, na hellu było mało ciekawie, wcześniej lajtowo moje "przekozaki" kosiły kriczersy

Edytowane przez decztery

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

burro napisał(a):

Która czesc FF podcodzi pod H&S ??

FF to klasyczny przykłąd jRPG z wsztskimi jego wadami i zaletami, a z H&S nie maja nic wspulnego (no.. moze ten mmorpg, ale w niego nei gralem)

1728066[/snapback]

jak z h&s nie maja nic wspolnego jak w ff7 przechodzac kilka metrow zostajesz zaatakowany kilkanascie razy az do znudzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tek9 napisał(a):

jak z h&s nie maja nic wspolnego jak w ff7 przechodzac kilka metrow zostajesz zaatakowany kilkanascie razy az do znudzenia

1728144[/snapback]

Mylisz tutaj pojecia, H&S to gry w ktorych chodzi glownie o to zeby zabic jak najwiecej potworow zdobyc kolejny poziom i nic poza tym, a ff ma cudowna fabule, na ukonczenie gry potrzeba wielu, wielu godzin i co chwila zaskakuje nas czyms nowym a nie tylko zmienionym imieniem i kolorem przeciwnika.

A jezeli mowisz ze FF to H&S to mozna by tak powiedziec o karzdej grze RPG w ktorej cos sie zabija, bo w koncu sie cos zabija i zdobywa sie za to doswiadczenie. Czyli morrowind to tez H&S, Fallout tez jak najbardziej jezeli podazac Twoim tokiem myslenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maly83 napisał(a):

Mylisz tutaj pojecia, H&S to gry w ktorych chodzi glownie o to zeby zabic jak najwiecej potworow zdobyc kolejny poziom i nic poza tym, a ff ma cudowna fabule, na ukonczenie gry potrzeba wielu, wielu godzin i co chwila zaskakuje nas czyms nowym a nie tylko zmienionym imieniem i kolorem przeciwnika.

A jezeli mowisz ze FF to H&S to mozna by tak powiedziec o karzdej grze RPG w ktorej cos sie zabija, bo w koncu sie cos zabija i zdobywa sie za to doswiadczenie. Czyli morrowind to tez H&S, Fallout tez jak najbardziej jezeli podazac Twoim tokiem myslenia :)

1728177[/snapback]

w kazdym rpg sie cos zabija , ale nie tyle , ff moze i ma wspaniala fabule ale jest nastawiony na walke i to w duzym stopniu , i w niektorych momentach gry ma sie wrazenie jakbys gral w jakas arcadowa nawalanke tyle na ciebie wali , nie porownuj ff do morrowinda , lol , i tak wole daggerfalla bo oferowal wiecej mozliwosci , a jesli chodzi o fabule to i tak wole tormenta :P ja tylko napisalem ze ff ma elementy h&s , a to ze ma tabelki i doswiadczenie nie robi z niej rasowego i najlepszego rpga wszechczasow bo jesli chodzi o nieliniowosc , otwartosc i mozliwosci , seria the elder scrolls bije ff na glowe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tek9 napisał(a):

w kazdym rpg sie cos zabija , ale nie tyle , ff moze i ma wspaniala fabule ale jest nastawiony na walke i to w duzym stopniu , i w niektorych momentach gry ma sie wrazenie jakbys gral w jakas arcadowa nawalanke tyle na ciebie wali , nie porownuj ff do morrowinda , lol , i tak wole daggerfalla bo oferowal wiecej mozliwosci , a jesli chodzi o fabule to i tak wole tormenta :P ja tylko napisalem ze ff ma elementy h&s , a to ze ma tabelki i doswiadczenie nie robi z niej rasowego i najlepszego rpga wszechczasow bo jesli chodzi o nieliniowosc , otwartosc i mozliwosci , seria the elder scrolls bije ff na glowe

1728197[/snapback]

LOL Hack& Slash w wersji turowej - chyba że nie grałeś nigdy w FF :lol2: :lol2: :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie no ludzie!!

Diablo najlepszym RPG :lol: :lol: :lol:

Co kilka stron trafi sie taki fachowiec Hahahahahaha

Wciagajaca fabula "morduj, zabij, ukradnij, wyrznij wszystko co sie rusza no i nie zapomnij pozbierac przedmiotow" :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aaaa... jescze chyba nikt nie wymianial, a genialna gierka:

Paper Mario. Norlmanie rpg połaczony z 2d platformowka w 3d grafice. Duzo godizn siwtnej rozrywki, bardzo urozmajcona i ogolnie jedyna w sowjim rodzaju.. bo nie wiem czy ktos oprucz nintendo wydawal tego typu gierki :]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi