borsuczy_król Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 (edytowane) Titan Quest i Dungeon Siege to są gry hack'n'slash, trudno je nazwać ponadprzeciętnymi. Podobnie zresztą Diablo... nie ma sensu grać w 1, 2 się już kończy bo 3 na horyzoncie. Divine Divinity ma dosyć odstraszającą grafikę, ale słyszałem, że jest rozbudowany i dość wciągający jak się dłużej pogra. Sam się jakoś przemóc nie mogę żeby w to zagrać, a kupiłem kiedyś mimochodem w salonie prasowym za jakieś grosze. :D A tak "w temacie", to na tej liście brakuje kilku absolutnych klasyków cRPG - już masz czy są jakieś inne powody, że akurat taka lista? dokładnie, ale takich gier nie ma... juz albo my zesmy spryczeli i jak to sie mówi, nie czaimy bazy Opcja pierwsza, i jestem przekonany o swojej obiektywności (poważnie :) ). Choćby właśnie Wiedźmin czy ME (czyli wyjątki, z czego ten drugi ma poważne wady) wymienione przez costi'ego są tego dowodem - takie gry się jeszcze zdarzają, ale rzadko. Po prostu Black Isle to były złote czasy. ;) Edytowane 26 Sierpnia 2008 przez borsuczy_król Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_k Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Krotko i konkretnie: MAX PAYNE!!!!!!!! a potem dlugo,dlugo nic......MAKSIU ROCKS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :gitarzysta2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 (edytowane) [...] A tak "w temacie", to na tej liście brakuje kilku absolutnych klasyków cRPG - już masz czy są jakieś inne powody, że akurat taka lista? [...] Tzn.? Fallouta i Planescape'a pominąłem, bo już zamówione ;] Chyba, że chodzi Ci o coś innego. Krotko i konkretnie: MAX PAYNE!!!!!!!! a potem dlugo,dlugo nic......MAKSIU ROCKS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :gitarzysta2: :huh: ?? Czy ktoś mógłby rozwiać mi wątpliwości nt. Fable oraz Jade Empire? Edytowane 26 Sierpnia 2008 przez Vidi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Tzn.? Fallouta i Planescape'a pominąłem, bo już zamówione ;] Chyba, że chodzi Ci o coś innego. To jeszcze obie części SW Knights of The Old Republic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
לוק Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 (edytowane) bez przesady - Wiedzmin byl IMHO swietny, a i Mass Effect mial bardzo dobra fabule.piszac zastanawialem sie czy nie wymienic Wiedzmina ale to oczywiste, z reszta byla mowa ok, a tak poza tym...nic :wink: czyli osiem lat kupy, nie liczac gothica(który do mnie osobiscie od poczatku nie przemawial ale to pewnie dla tego ze na dłuzej z gra nie obcowałem) i innych z poczatku 2000, mnie sie podobał Vampire The Masquerade mialem taką piracka wersje ze stadionu i tam jakos niby po polsku gadal gosc ale wyrazny akcent ruski, bo to na bank rusek spolszczał gdzies w pirackiej melinie :lol2: ogolnie gra nabrała takiego klimatu ze momentami nie widziałem czy płakac czy smiac sie moze tez sie z ta wersja spotakliscie, na poczatku koles gadł jak Wałęsa, spróbójcie to wymówic z tym akcentem ...Krzysztofie to bedziecie wiedzieli jak wygladała całas, a jak kles sie wczywal boki zrywalem ze smiechu, płakałem :lol2: Edytowane 26 Sierpnia 2008 przez lukaszrobert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Vampire: Bloodlines byl bardzo fajny, w sumie dziwne, ze jeszcze sie tu nie pojawil. Podobnie zresztą Diablo... nie ma sensu grać w 1, 2 się już kończy bo 3 na horyzoncie.Profan :P IMHO jak grac w Diablo to wlasnie w jedynke, dla klimatu, jaki z tej gry sie po prostu wylewa. O ile zgodze sie, ze do multi to D2 jest lepsze (choc ogolnie uwazam D2 za chale wyprana z klimatu), to do singla IMHO Diablo 1 jest nie do pobicia, szczegolnie z Hellfire. Jesli ktos nie gral, to zdecydowanie polecam sie za ten tytul zabrac, bo jest bardzo miodny i niesamowicie klimatyczny. ok, a tak poza tym...nic ;)Neverwinter, Neverwinter 2, Morrowind, Oblivion (tak, podoba mi sie ta gra, sue me :P ), wspomniany Vampire: Bloodlines, oba KOTORy i to w zasadzie tyle, reszta godnych uwagi tytulow to H&S. Swoja droga, szykuje sie drugi dodatek do NWN2: http://www.gamespot.com/pc/rpg/neverwinter...ehir/index.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Bo to raczej nie są cRPG w prawdziwym tego słowa znaczeniu. Wiesz, to zalezy od tego jak zdefiniowac gre cRPG. Ja uwazam, ze jesli gra ma wybitna fabule, do tego mozna rozne problemy rozegrac na kilka sposobow, w zaleznosci od tego jak rozwinales umiejetnosci postaci, do tego jakies tam dialogi sa, to mozna uznac taka gre za RPGa. Mozesz przejsc, albo wszystkich zabijajac, albo nie ruszajac nikogo itp. To napewno DeusEx to jest bardziej RPG niz wiele gier wymienionych juz w tym temacie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Vampire: Bloodlines byl bardzo fajny, w sumie dziwne, ze jeszcze sie tu nie pojawil.To w to się da grać? Kiedyś czytałem że to jest zlepek nienaprawionych bugów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 ech dzieci ,co wy wiecie o RPG'ach :wink: :lol2: ,jest taki piekny rpg "Ultima XI" i jak na tamte czasy mial swietna grafe,fabule i mozliwosci,nawet nie wiem czy sie kiedykolwiek ukazala w Polsce,ale naprawde byla swietna,gdzies juz chyba pisalem o tej grze wiec jak komus sie chce nie przejrzy topiki. btw nie wiem czy pod wieloma wzgledami nie byla pierwowzorem gotica,choc oczywiscie miala troche inna mechanikie gry,jednak mozliwosci i interakcja przewyszala wiele uwczesnych gier,amen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 To w to się da grać? Kiedyś czytałem że to jest zlepek nienaprawionych bugów.Jak wyszla, to miala wymagania troche na wyrost (szczegolnie jesli chodzi o ilosc RAM), poza tym byla jak najbardziej grywalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 kurcze ciezko stwierdzic ktora z RPB byla by najlepsza... i pod jakim wzgledem :) Lubie wiekszosc, choc wymienionego wyzej planescape torunament jakos nie moglem do konca strawic... W kazdym badz razie ja dorzuce swoje 3 grosze, i posortuje pod wzgledem ilosci czasu nad nimi spedzonego: -Baldours gate (cala seria z wszystkimi dodatkami) -morrowind (tyz z dodatkami) -icewind dale (glownie 1 ale 2 tez nie bylo takie straszne) -oblivion -fallout (glownie 2 ale i w pozostale pogrywalem) -gothic (grywalo sie we wszystkie, ale jakos naj bardziej przykul mnie do monitora 2) -neverwinter (pierwsza czesc taka sobie, wolalem baldura, druga nieco lepiej) Do tego pogrywane od czasu do czasu -wiedzmin -planescape torunament -daggerfall -diabolo - choc to bardziej zrecznosciowka to czesc 1 mnie bardzo wciagnela, pozniej 2 byla jakas taka dziwna troszki, ale za rozgwywki sieciowe ma duzy + W chwili obecnaj glownie do Obliviona zagladam, Gothic 3 czasem, z nieco nowszych nic mnie na dluzej nie wciagnelo jak na razie. Jednak dla mnie najlepsze RPG wszechczasow to stara seria Black Ice (baldour i icewind, pozniej nevwrwinter i na koncu planescape) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 -diabolo:lol: Przepraszam, nie moglem :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omgwtf Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Namiętnie grywam w Wiedzmina :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dragonlore Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Krotko i konkretnie: MAX PAYNE!!!!!!!! a potem dlugo,dlugo nic......MAKSIU ROCKS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :gitarzysta2: :blink: :blink: :blink: :blink: to ja nie wiedzialem ze to byl RPG :blink: :blink: :lol2: :lol2: .....chyba byl po kilku piwach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Moje hity absolutne: - TES: Morrowind - Diablo II - Final Fantasy 7 (hmm... tak mi przypomnieliście, że aż chyba PSX'a pozycze od brata :D) i Final Fantasy 8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 cała seria Half-Life Problemy z czytaniem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kebob Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Krotko i konkretnie: MAX PAYNE!!!!!!!! a potem dlugo,dlugo nic......MAKSIU ROCKS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :gitarzysta2: cała seria Half-Life Jeszcze ktoś zna jakieś hity RPG? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goru Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Jeszcze ktoś zna jakieś hity RPG? :D CoD 2 ! :F ----- Moj ulubiony RPG to D2 i Wiedzmin :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satou Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Nie wiem jak zaliczac serie Diablo do gatunku rpg. RPG wywodzilo sie z Role Playing Game. W Diablo nie ma chocby cienia jakiegos "Role Playing", postacie nie podejmuja ani jednej decyzji ktora miala by znaczenie na przebieg rozgrywki ( odsluciach!esz monologow na rozne tematy zeby uruchomic quest, fabula po sznurku ) . Naprawde kwalifikowanie Diablo do RPG to przesada graniczaca. Diablo to zwykle hack&slash , klikaj lewym klawiszem we wszystko co sie rusza. Gdzie tam RPG jest ? nie moge znalezc ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 (edytowane) Diablo to zwykle hack&slash , klikaj lewym klawiszem we wszystko co sie rusza. Gdzie tam RPG jest ? nie moge znalezc ...Powtórzę się, ale - kwestia definicji... Wg wikipedii na przykład Hack & slash to podgatunek cRPG. jRPG (jak np. najsłynniejszy przedstawiciel, seria FF) też niby nie spełnia kryteriów a większość jednak zalicza je do rpg-ów. Edytowane 28 Sierpnia 2008 przez borsuczy_król Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keniger Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Powtórzę się, ale - kwestia definicji... Wg wikipedii na przykład Hack & slash to podgatunek cRPG. jRPG (jak np. najsłynniejszy przedstawiciel, seria FF) też niby nie spełnia kryteriów a większość jednak zalicza je do rpg-ów. Nie ma czegoś takiego jak prawdziwe RPG na komputerze czy konsoli. RPG to gra wyobraźni a gdzie mam sobie coś wyobrażać jeśli wszystko widzę na ekranie. Gdzie jest mistrz gry? Gdzie jest element zaskoczenia jeśli będę chciał rozegrać grę na inny sposób niż to pisze w instrukcji obsługi :). RPG to własne kreowanie postaci i identyfikacja z nią. Także równie dobrze ktoś może napisać że dla niego RPG na komputerze to MAX PAYNE albo CALL OF DUTY, wtedy mistrzem gry i jednocześnie graczem jest sam gracz. Myślę że każdy się ze mną zgodzi kto miał do czynienia z tym "prawdziwym" gatunkiem. A nie bez potrzeby jest on nazywany cRPG lub jRPG. Z mojego doświadczenia wynika że cRPG zawierają mechanikę z prawdziwego RPG jak tabelki, mnóstwo zdolności, współczynników, elementów losowych. Z kolei jRPG to wspaniała fabuła, wyraziście zarysowane postacie z prostrzym systemem rozwoju aby gracz był bardziej skupiony na fabule a nie tabelkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyyzy Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Jeden tytuł ciężko byłoby wymienić... więc podam kilka: - seria Eye of Beholder - seria Diablo [tak, wiem, ciężko to nazwać cRPG'iem, ale jest jak jest :P] - seria The Elder Scrolls [Morrowind, o tak!] - no i seria Gothic [z naciskiem na pierwszą rewelacyjną część] Tyle ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuditu Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 (edytowane) Przyznam że to nie jest mój ulubiony gatunek gier ale... Zacząłem od Never winter night i byłem zachwycony ale już w dodatki nie grałem, część druga mnie osobiście załamuje....... Później był Spell Force takie połączenie z rtsem i grywam do tej pory w tę hybrydę zarówno w 1 jaki w 2. Oblivion ale zamierzam przejść jeszcze raz, Polskie Two Worlds które mimo tragicznego dema w pełnej wersji mnie pochłonęło. No ale numerem jeden jest Wiedźmin. Wieśka przeszedłem dwa razy i kiedyś napewno zrobie to ponownie.... Co do H&S to nie wiem czy to dobre miejsce ale podobały mi się Frater i też polski Space Hack Mam Loki ale mi nie podchodzi. Tyle że w moim odczuciu to nie RPG. Podobno klasą samą w sobie jest Baldurs ale ja nie grałem choc mam... pozdro Edytowane 28 Sierpnia 2008 przez artuditu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Nie ma czegoś takiego jak prawdziwe RPG na komputerze czy konsoli.Tekstowki!!11oneonejeden :D Z kolei jRPG to wspaniała fabuła, wyraziście zarysowane postacie z prostrzym systemem rozwoju aby gracz był bardziej skupiony na fabule a nie tabelkach.Prostszym jak prostszym... mechanike walki i kombinowanie ze zdolnosciami/czarami japonczycy potrafia ostro zakrecic (np. Materia w FF7). O grach typu tactical RPG nawet nie wspominam ;) Zacząłem od Never winter night i byłem zachwycony ale już w dodatki nie grałem, część druga mnie osobiście załamuje.......Po dodatki do NWN marsz! :) Serio, sa o niebo lepsze od podstawki. Co do NWN2 - IMHO jest ponizej drugiego dodatku do NWN, natomiast dodatek wnosi ja ponad niego. Bardzo fajna gierka, tylko trzeba pamietac, ze podstawka mocno trzyma sie kanonu D&D (czyli heroic fantasy). Podobno klasą samą w sobie jest Baldurs ale ja nie grałem choc mam...Zagraj, warto ;) Tylko polecam sobie na poczatek przejrzec nieco instrukcje, zeby zaznajomic sie z mechanika AD&D, szczegolnie w kwestii walki - klasa pancerza i TRak0 nie sa intuicyjne na pierwszy rzut oka (KP im nizsza tym lepsza, na przyklad ;) ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortex Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 ech dzieci ,co wy wiecie o RPG'ach :wink: :lol2: ,jest taki piekny rpg "Ultima XI" i jak na tamte czasy mial swietna grafe,fabule i mozliwosci,nawet nie wiem czy sie kiedykolwiek ukazala w Polsce,ale naprawde byla swietna,gdzies juz chyba pisalem o tej grze wiec jak komus sie chce nie przejrzy topiki. btw nie wiem czy pod wieloma wzgledami nie byla pierwowzorem gotica,choc oczywiscie miala troche inna mechanikie gry,jednak mozliwosci i interakcja przewyszala wiele uwczesnych gier,amen No była, ale "Ultima IX: Ascension" - hehehe. Grę wydała Cenega w Kolekcji Klasyki Komputerowej. Stoi na półeczce, ale nigdy nie ukończyłem tej giery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 (edytowane) @3rr0r Absolutnie nie. Edytowane 29 Sierpnia 2008 przez Vidi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3rr0r Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 (edytowane) Tylko i wylacznie Fallout(bardziej 1 niz 2) pamietam ze kiedys strasznie nie moglem sie do niego przekonac, zeby usiasc przy nim na dluzej i zagrac-jak mnie wciagnal, przestalem grac o 5tej rano :blink: Tyle razy juz w niego gralem ze ciezko zliczyc-ale wczoraj jakos pod wplywem chwili zainstalowalem go na nowo-i znow sie zacznie :) Bardzo milo wspominam rowniez Baldurs Gate - drugiej czesci nie mialem okazji jeszcze poznac, Neverwinter Nights tez byl calkiem przyjemny(za 3cim podejsciem w koncu sie przekonalem do 3D) Icewind Dale 2(w jedynke nie gralem) to moze i H&S ale swietny-dla mnie graficzny ideał cRPG, piekne tła. Zbieram sie do zagrania w Planescape-kiedys zaczalem i nie bylo mi dane skonczyc-musialem oddac plyte czy cos.. Ostatnio wciagnal mnie Chrono Trigger-nie powiem-wsysa calkiem konkretnie, mimo ze nigdy nie bylem fanem jRPG. Vidi chyba nie chcesz powiedziec ze masz zamiar te gry sciagnac :blink: Edytowane 29 Sierpnia 2008 przez 3rr0r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Czy ktoś mógłby polecić jakieś mody do każdego starszego RPG-a wymienionego w tym wątku, który by go trochę orzeźwił? Mówię dokładnie o wszystkim co powstało przez KOTOR-ami i Oblivionem :) Wiem, że są całe serwisy poświęcone każdej z tych gier, ale przebić się przez tysiąc, o ile nie sto tysięcy przeróżnych modów to nie lada wyczyn. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_k Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Jeszcze ktoś zna jakieś hity RPG? :D :oops: Sorry...Nie zauwazylem w tytule tego RPG, jakos sie tak ukrylo ale i tak MAKSIU:rulez: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Vidi - sprobuj sobie modu do Baldur's Gate 2 - 'The Darkest Day'. Bardzo rozbudowany mod, ktory drastycznie zmienia gre - paredziesiat dodatkowych klas, przedmiotow, sporo nowych lokazji, pozmieniane questy, nowi NPC dolaczani do druzyny. Swego czasu odstraszal licznymi bugami, obecnie problem nie wystepuje. Do tego moj byly klan, Children of Bhaal, stworzyl wersje polonizacyjna - swoja droga bardzo praktycznie bezbledna. Linki, szczegoly instalacji, linki do polonizacji - wszystko masz tutaj, tylko poszukac. Zagrac warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...