_Z_ Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 1. Fallout 2. Fallout 2 3. Baldurek 4. KOTOR 1, druga cześć jest do duszy 5. Diablo 6. Morrowind , ale klimat nie ten co w falloucie dlatego tak nisko Czekam na fallout 3 , może sie doczekam :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
La Hire Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 "Return to Krondor" przeszedłem dwa razy, gdy już byłem Feistfanem, dlatego nie mogła mi się nie podobać. Jestem jednak w stanie zrozumieć, że dla nie znających Midkemii mogła być przeciętna. Wracając do miecza Guarda Revanche z BaK... Wszystko jest opisane na genialnej stronie o tej grze: Betrayal at Krondor Help Web, ale trochę ciężko to pozbierać, dlatego opiszę to w punktach. Znalezienie tego miecza jest skomplikowane, możliwe dopiero w szóstym rozdziale. Wygląda to następująco: 1. W lesie niedaleko Elvandaru rusałka (ang. "rusalki", polski akcent w grze) o imieniu Eliaem poprosi cię o odzyskania jej serca, ELIAEM"S HEART, które ukradł moredhelski czarodziej. Znajdziesz go całkiem niedaleko w towarzystwie czterech rusałek. Po ich pokonaniu przejrzyj zwłoki czarodzieja i zabierz serce. 2. Teraz uwaga, bo gra zawiera bug, różnie się to objawia zależnie od wersji. Rusałka w zamian za serce da ci mnóstwo jedzenia (168 sztuk RATIONS) i muszelkę (ELIAEM'S SHELL). Jeśli wcześniej nie opróżnisz plecaków, jedzenie zajmie wszystkie wolne miejsca i muszelka zniknie! Jak temu zaradzić? Tuż przed ponownym spotkaniem z Eliaem opróżnij plecaki całej drużyny (umieść ich zawartość w torbie). Porozmawiaj z Eliaem, dostaniesz żywność i muszlę, następnie sięgnij do torby leżącej na ziemi i odzyskaj wszystkie potrzebne przedmioty. 3. W starożytnych ruinach Valheru niedaleko Elvandaru znajduje się pomieszczenie, które można otworzyć kluczem KEY OF LINEAGES, ewentualnie wytrychami (PICKLOCKS), jeśli masz odpowiednio wysoki skill Lockpicking. Znajduje się w nim skrzynia z zamkiem szyfrowym, hasło brzmi GLAMREDHEL. Znajdziesz w niej między innymi rękojeść miecza - EXOTIC SWORD. Połącz EXOTIC SWORD z ELIAEM'S SHELL i masz GUARDA REVANCHE! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulv Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Było wspominane Realms of Arcania1 ,2 i 3? To są dopiero giery wypaśne i prawdziwe RPG. Oczywiście po nich Fallout 2. BG1, 2 FF8, FF7 M&M wszystkie części. Ravenloft (stara ale jara) Ultima VII Ishar Dark Sun Te mniej więcej w takiej kolejności to RPG wszech czsów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 (edytowane) Zablysne: GTA:San Andreas (rozwoj postaci w koncu jest ;] ) A tak na serio to juz na pewno wspomniane Saga Baldurs Gate i Saga Fallout, doliczyc tez mozna SW: Knights of the Old Republic. PS: zapomnialem o bezapelacyjnie najlepszym RPG czyli sadze Gothic :P Edytowane 3 Sierpnia 2005 przez Szela Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Dla mnie FF9 na Psx :) Klimat i miód :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o-skar Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 saga BG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zow Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Diablo II: Lord of Destruction :D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 To nie RPG!! :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 To rocznik 89 więc nic dziwnego że uważa D2 za RPG. Na wp.pl też biorą Diablo za RPG - normalnie LOL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 O przepraszam ja jestem z '89 i nie uwazam diablo za RPG tylko Hack n' Slash :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreggo Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Ja "sypnę" klasyką. Ehh, aż sie łezka w oku kręci jak przypomnę sobie jak (o kurde, to już tyle mineło!) z 11 - 12 lat temu grałem w : (mój prywatny ranking) 1. Eye of the Beholder 2 - niesamowita, po prostu genialna, najlepsza z serii, walka finałowa do dzisiaj śni mi się po nocach; sama seria rządzi niepodzielnie 2. seria Ishar - ta gra miała wspaniały świat i bohaterów 3. Ultima Underworld I i II - za "zatęchły" klimat w pozytywnym tego słowa znaczeniu prawdziwego RPG - aż przygniatał 4. Lands of Lore - powalała graficznie a i pod względem grywalności przykuwała i... przykuwa uwagę 5. Might & magic III - o ile za samą serią nie przepadam, to ta część jest dla mnie kultowa - rewelacyjna fabuła 6. Betrayal at Krondor - za fabułę i to, że można do niej wracać i wracać 6. The Legacy - za odmienny od fantasy klimat, chociaż czuć było, że autorzy na siłę starali się wydłużyć rozgrywkę - niepotrzebnie 7. Anvil of Dawn - łatwa, przyjemna, w sam raz jako przerywnik między czymś poważniejszym :-) 8. Stonekeep - przykład prawdziwego dungeon RPG, solidna robota ze świetną oprawą 9. Menzoberranzan - ta muzyka i mnóstwo questów 10. Dungeon Master - po prostu wstyd było w to nie zagrać a trzeba przyznać, że fajna gra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 1. Gothic 1 i 2 2. Diablo 2 (wiem, ze nie RPG, ale to byla moja pierwsza gra "pseudo RGP" i dlatego mam do niej sentyment) 3. Kotor 1 4. Morrowind 5. NWN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Gothic 1&2, Runescape ;) (chod to nie do konca rpg ;)), Icewind dale 2, Bladurs gate 1&2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baka Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 1207734[/snapback]az zachcialo mi sie w zagrac, bede muisla zainstalowac, jak dawno w to nie gralem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flo3 Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 najlepsze 2 gry: 1. Vampire - The Masquerade: Redemption 2. Vampire - The Masquerade: Bloodlines bezsprzecznie najlepsze gry w historii jak dla mnie, ile to ja czasu sprzedzilem nad nimi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 rage of mages 2 - kochałem tą grę spellforce +dodatki - kocham tą grę :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Beatrayal of cos !! LA HIRE a znasz taki dom koło (wyroczni)smoka ? co jak wchodzisz to dostajesz 37 zlota ale i poison 30 % ?? I teraz najlepsze, za każdym razem dostajesz 37 zlota !! mozesz wchodzic do woli ! poison masz 100% ale nie daleko jest swiatynia :) Sam odkrylem przy chyba 3 przechodzeniu giery. Co do ksiazek: pierwsze 4 tomy zmeczylem chyba z 7 razy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 (edytowane) A ja wprost uwielbiam Planescape: Torment i Morrowinda. Ex equo (tak to sie pisze?) numery jeden dla mnie :) Szkoda, ze moj komp nie lubi Tormenta... przechodzilem pierwszy raz, padl dysk. Przechodzilem drugi raz, spalil sie zasilacz. Wymienilem zasilke i gralem dalej, spalil sie caly komp :shock: Az boje sie zaczynac jeszcze raz... Edytowane 7 Sierpnia 2005 przez costi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziarno Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Neverwinter Night, Gothic I, Final Fantasy 7 - ale bym sobie w to pograł, dawno nie grałem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spicum Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 1. Morrowind 2. Baldurs Gates 1 & 2 3. Icewind Dale 1 & 2 4. Arcanum 5. Daggerfall 6. Arx Fatalis 7 M&M (cos kolo VI ) 8. NWN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korniszon Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 1. Gothic I 2. Gothic 2 + Noc Kruka 3. Pewnie Gothic3 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 1. Enclave moze to nie rpg ale klimat rpg niby ma, w inne rpg nigdy nie grałem, jakos mnie nie ciagną :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 FF7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 starcraft multiplayer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Starcraft?? Enclave?? Hmmmmm radze poczytac pierw co to sa gry rpg zanim sie walnie gafe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
secoh Opublikowano 9 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2005 1. Fallout 1 & 2 2. KOTOR 1 & 2 3. NWN 4. Gothic 1 & 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
La Hire Opublikowano 11 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2005 LA HIRE a znasz taki dom koło (wyroczni)smoka ? co jak wchodzisz to dostajesz 37 zlota ale i poison 30 % ?? I teraz najlepsze, za każdym razem dostajesz 37 zlota !! mozesz wchodzic do woli ! poison masz 100% ale nie daleko jest swiatynia :) Sam odkrylem przy chyba 3 przechodzeniu giery. Co do ksiazek: pierwsze 4 tomy zmeczylem chyba z 7 razy. 1582611[/snapback] Znam ten trick, kolega mi go kiedyś pokazał. Ale najlepsze są niekończące się walki w okolicach pewnego domu w Kenting Rush - przy pewnej cierpliwości Gorath i Owyn, a później także James stają się prawie niepokonani. Co do książek: Feist tworzy wciąż nowe sagi, ale mnie interesują jedynie te książki, których akcja toczy się za życia księcia Aruthy lub Jimmy'ego. Wyjątkiem jest "Shards of a Broken Crown" ("Odpryski strzaskanej korony") jako zakończenie sagi. Czekam tylko na dwie pozycje: "Krondor: The Crawler" (nie wiadomo czy Feist kiedykolwiek ją napisze) i "The Atlas of Midkemia". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto56 Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 No wlasnie o tych tomach ORT: mówie :) ale najwieksze wrażenie saga Rift wars z pugiem i tomasem, wlasnie czytam w orginale :) ORT: Spróbuj jeszcze kupowac instrument do grania i ORT: wmuszaj w kogoś aż bedzie prawie zdychach :) jak masz bardowanie rozwiniete na maksa do dostajesz 200 zlota w kazdej tavernie . grr - Crosis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmur Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 1. Fallout 1 & 2 2. Morowind 3. Arcanum 4. Baldurs Gates 1 & 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszeek Opublikowano 12 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2005 1. Planescape: Torment 2. Baldur's Gate 1 3. Morrowind (4. Diablo 2) (5. Half-Life 2) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...