blood_reksio Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 Witam Mój kumpel ma problem, bardzo ciekawy problem :). Ma płytę ECS K7S6A i wszystko było w porządku do czasu kiedy miał GeForce 4 MX 420 64 mb. Ostatnio załatwiłem mu kartę Winfast Geforce 3 TI 200 64 mb i zaczęły się schody. Komp startuje dopiero gdy procesor osiągnie temp. 34 st. C. Przed tym w komputerze kręcą się wentyle ale jest czarny ekran, itp. Czym to może być spowodowane ?? zasilaczem ??. Jeżeli macie jakieś pomysły to proszę o jakąś wypowiedź. Acha dodam, że karta u mnie chodziła bez problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 a z twoim radeonem ma to samo ? jeśli tak to może płyta nie może na starcie dać wystarczająccej ilości prądu na grafę ??? a co do archiwum X : nie takie rzeczy na ECS się dzieją :lol: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 a z twoim radeonem ma to samo ? jeśli tak to może płyta nie może na starcie dać wystarczająccej ilości prądu na grafę ??? a co do archiwum X : nie takie rzeczy na ECS się dzieją :lol: . troszkę nie kumam Twoich wypowiedzi, raz najezdzasz na ECSa a raz go bronisz :? najciekawsze że o ECS wypowiadają sięludzie, którzy od co najmniej 5 lat mają płyty innych firm niż ECS. a 5 lat to mnóstwo czasu w komputerach a K7S5A i L7S7A2 sąna prawdę udane. zobaczymy co potrafi ECS na nF2, przy cenie 300zł będzie hicior jak siępatrzy, oby tylko podnoszenie napięcia poprawili względem L7S7A2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 bo płyty ECS sąniezłe ale czasem mają takie wybryki :D . trzeba się tylko przyzwyczaić, ale jak raz ustawiłem wszystko to chodzi bez najmniejszych niespodzianek. np. epox ma problemy z niektórymi pamięciami i wystarczy wsadzić inne i śmiga. i tu podobnie jes tz tym FG3 - inna firma i będzie śmigało. acha, zapomniałem dodać, że K7S6A to nie jest najnowsza generacja ECS'a i przypomina bardziej K7S5A niż L7S7A2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
27 Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 plyty ecs sa do bani sam mam taka i zaluje bardzo ze jak qpilem ale na gwiazdke qpie sobie Abit NF7-S (v2.0) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blood_reksio Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 a z twoim radeonem ma to samo ? jeśli tak to może płyta nie może na starcie dać wystarczająccej ilości prądu na grafę ??? Z moim radeonem nie testowałem jego komputera. Ale co ma w sumie temp. procesora do ilości pobieranego prądu przez kartę graficzną. Komp by wtedy nie startował wogóle, albo np. miałby reset prz wejściu do windowsa. A tu jak już wreszcie karta wystartuje to chodzi cały czas bez żadnych zwisów. :?: :idea: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 bo płyty ECS sąniezłe ale czasem mają takie wybryki :D . trzeba się tylko przyzwyczaić, ale jak raz ustawiłem wszystko to chodzi bez najmniejszych niespodzianek. np. epox ma problemy z niektórymi pamięciami i wystarczy wsadzić inne i śmiga. i tu podobnie jes tz tym FG3 - inna firma i będzie śmigało. acha, zapomniałem dodać, że K7S6A to nie jest najnowsza generacja ECS'a i przypomina bardziej K7S5A niż L7S7A2. z pamieciami ma problemy szczegolnie z modulami 512 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 wloz koledze swoja zasilke jak gierki przede wszystkim 3d -> odpalaja sie, nie sypia bledow, nie ma czasem przeskokow jakis? spojz czy po dolozeniu karty nie spadlo napiecie na procku - czy nie jest zanizone? poprzestawiajcie tryby agp itp w biosie poprubujcie cos nie napisales czy co kolwiek robiliscie czy tylko ja wsadziliscie (co sie ostatnio zesto zdaza niestety) jesli komp jest jechany w gore fsb -> ustawcie std zeby agp bylo normalnie taktowane obejzyjcie kondziolki na mobo! Pozdro 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...