SKRYTOBOJCA Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 Ale mialem stresa siedzie sobie z ponad godzinke przy kompie i nagle mnie tknelo by sprawdzic temp. a tam 88C :/ i przypomnialo mi sie dopiero ze nie zalczylem pompki, szybko wlaczylem i szybko temp. spadla. Weze ogrodowe grube cale, wszystko inne tez zadnych uszczerbkow nie widac :> Blok miedziany sam przez godzine utrzymal sie przy temp. 88C niezle co? Tylko czemu plyta glowna sie nie wylaczyla przy 60C???? cholera :> Chyba nic sie prockowi nie stalo? wkoncu blisko die temp :> Zdarzylem jeszcze fotke potem strzelic :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millor Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 napisz se kartke na monitorze włacz pompke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 wlasnie, po cholere w ogole wylaczac pompke...? chyba ze masz przebudowana turbine z silnika odrzutowego... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 wlasnie, po cholere w ogole wylaczac pompke...? chyba ze masz przebudowana turbine z silnika odrzutowego... :) :> Mozna by tak powiedziec, bo mi sie troche zepsula i niezle rzezi :> musze zamontowac w koncu powerheada 802 ale nie mam czasu :/ szkola itp ehh Cosik zawiodla mnie plyta glowna :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 masz w ogole wylaczenie przy przekroczeniu temperatury? bo mnie sie wydaje ze to dosc rzadkie w plytach pod AMD... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 masz w ogole wylaczenie przy przekroczeniu temperatury? bo mnie sie wydaje ze to dosc rzadkie w plytach pod AMD...ja mam w tej, w poprzednim epoxie tez bylo i w msi na kt266A tez. w Gigabyte na kt266A i na KT333 juz nie bylo takiej opcji. Dzialania nie sprawdzalem. pompki u siebie nie wylaczam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliqe Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 A ja mam pytanko oft jaki to progs ? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 ja w ASUSie A7M266 nie mialem, wczesniej w jakims DFi tez nie i teraz tez nie mam (chociaz mam blokade 110 stopni... ale ustawiania niet...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelek Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 Poszukaj po elektronicznych sklepach. Jest takie bardzo fajne urzadzonko, co jak odpalasz kompa to to urzadzonko odpala urzedzenia do niego podlaczone gniazdkowe(w tym wypadku Twoja pompka), wiec nie musialbys pamietac o zalaczaniu pompki. Odpalasz kompa i nic sie nie martwisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 Poszukaj po elektronicznych sklepach. Jest takie bardzo fajne urzadzonko, co jak odpalasz kompa to to urzadzonko odpala urzedzenia do niego podlaczone gniazdkowe(w tym wypadku Twoja pompka), wiec nie musialbys pamietac o zalaczaniu pompki. Odpalasz kompa i nic sie nie martwisz. Fajne. To ma jakas nazwe? Jakis link masz moze, ktos to w sieci sprzedaje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliqe Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 JAKĄ NAZWE MA TEN PROGRAM DO POMIARU C PCU ?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 zawsze w speed fanie można ustawić wyłączanie przy danej temp - działa pewniej niż biosowe bajery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 JAKĄ NAZWE MA TEN PROGRAM DO POMIARU C PCU ?! Na oczki Ci padlo ? Przeciez pisze na screenie : SMARTGUARDIAN jak byk 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 WItam ponownie. NO mam w biosie ustawione wylaczenie przy temp 60C, oraz soltek ma jeszcze zabezpieczenie dodatkowe przez przekroczeniem temp. wiec wlasnie nie wiem czemu mi to nie zadzialalo wiec jestem bardzo nie pocieszony. A pompka u mnie chodzi non stop tylko ze ostatnio sie troche uszkodzila i ma troche nie kulturalna prace jezeli chodzi o glosnosc :) Ale w pudelku czekam PH 802 wiec looz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelek Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 Poszukaj po elektronicznych sklepach. Jest takie bardzo fajne urzadzonko, co jak odpalasz kompa to to urzadzonko odpala urzedzenia do niego podlaczone gniazdkowe(w tym wypadku Twoja pompka), wiec nie musialbys pamietac o zalaczaniu pompki. Odpalasz kompa i nic sie nie martwisz. Fajne. To ma jakas nazwe? Jakis link masz moze, ktos to w sieci sprzedaje ? Takie urzadzonko to sie nazywa przekaznik. Idziesz do eloktronicznego prosisz o przekaznik 12V na 220, placisz 10-20 zlociszkow i masz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliqe Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 Dzieki red , poprostu nie wiedzialem czy to jest nazwa czy jakis inny bzdet ;) nie znam tych nazw :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 U mnie w Core Center jest taka opcja ze jak procek zaczyna sie grzac to najpierw komp piszczy a po ilus sekundach sie komp wylacza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 A u mnie na abitku normalnie się wyłącza .. nie wiem czy wyje syrena - bo nie mam głośniczka Kiedyś (jak kupiłem Maxtor)a) też załączyłem kompa bez pompki - żeby obadać głośność i ... po kilkudziesięciu sekundach się wyłączył komp ... (proc 2,5GHz @ 2V...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejp Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Takie urzadzonko to sie nazywa przekaznik. Idziesz do eloktronicznego prosisz o przekaznik 12V na 220, placisz 10-20 zlociszkow i masz ;) Kurde, a ja kupilem za 3 zeta, i to wypasiony, bo na 10 amperow, o ile sie nie myle... Ino, ze to nie przekaznik, ale dziala tak samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 WItam ponownie. NO mam w biosie ustawione wylaczenie przy temp 60C, oraz soltek ma jeszcze zabezpieczenie dodatkowe przez przekroczeniem temp. wiec wlasnie nie wiem czemu mi to nie zadzialalo wiec jestem bardzo nie pocieszony. Jak to się mówi mądry Polak po szkodzie! PO prostu chyba nie potrzeba wiele wysiłku by sprawdzić czy zabezpieczenie działa czy też nie? NIeprawdaż. Ja na swoim oczywiście sprawdziłem i duronik @800 przy 1,75 na cpuburnie jak osiągnął magiczne 60 stpni pięknie się wyłączył. Syrena oczywiście też działa - odgłos nie do zniesienia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Epox rowniez nie zawalil sprawy, zabezpieczenie dziala, syrenka troszke lepiej wyje od policyjnej :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzycom Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Mi też się Abitek wyłączył płyta wyje:) Areogate piszczy. Mama przybiegła z okrzykiem "Jezuuuuuuu!!!"... Od razu wiadomo, że komp sie przegrzał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 FIC tez niczego sobie.... jak pierwszy raz mnie to spotkalo to mialem powaznie obawy o bebenki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 ja mam ustawione MBProbe na alarm przy 50* i 60*Shutdown, a jak to nie zadziala to w Biosie 70* i sie wyłącza. Kiedys pompka miala awarie i wszystko zadzialalo jak nalezy :D Zaczal piszczec jak glupi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 buuu, a mój ECS nawet nie ma wyjścia na głośniczek, a zabezpieczenia nawet nie chcę sprawdzać :) . nie ufam mu ażtak bardzo. wiecie na jakiej zasadzie działają te alarmy co można na allegro kupić ? jak ktoś wie to na priv proszę :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepek Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 SKRYTOBOJCA a jaki masz zainstalowany system, bo mam identyczna plyte i z tego co pamietam to pod win98 zabezpieczenie dzialalo ale juz przy winxp nie dziala. UPDATE Widze, ze masz xp wiec zabezpieczenie nie dziala. Wlasnie sprawdzilem i podgrzalem proca do 70C i nic a powinien sie wylaczyc przy 60C a przy 50C powinien byc alarm. Jak zrestartowalem kompa to w biosie bylo jeszcze 57C na procu i alarm sie wlaczy z czego wynika, ze zabezpieczenie jest dobre ale nie po winxp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macszelag Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Elo kup sobie listwe do kompa z wylacznikiem i podlacz tam wszystkie kable os zasilania kompa z pompka jak chcesz ja wylaczac na noc to tylko pstrykasz przycisk i sie wszystko wylacza i nie wlaczysz kompa bez pompy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 SKRYTOBOJCA a jaki masz zainstalowany system, bo mam identyczna plyte i z tego co pamietam to pod win98 zabezpieczenie dzialalo ale juz przy winxp nie dziala. UPDATE Widze, ze masz xp wiec zabezpieczenie nie dziala. Wlasnie sprawdzilem i podgrzalem proca do 70C i nic a powinien sie wylaczyc przy 60C a przy 50C powinien byc alarm. Jak zrestartowalem kompa to w biosie bylo jeszcze 57C na procu i alarm sie wlaczy z czego wynika, ze zabezpieczenie jest dobre ale nie po winxp. Eeee nie mozliwe jak mialby to wplywac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Na shuttlu zabezpieczenie działa bardzo skutecznie. Jeżeli komp przekroczy wartość ustawioną w biosie, to następuje wyłączenie. Płytka zaniża temperaturę o 15 stopni, wię gdy ustawię w biosie 60, to wyłączy mi kompa przy 75. Sprawdziłem wyłanczając wentyl od cpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Na shuttlu zabezpieczenie działa bardzo skutecznie. Jeżeli komp przekroczy wartość ustawioną w biosie, to następuje wyłączenie. Płytka zaniża temperaturę o 15 stopni, wię gdy ustawię w biosie 60, to wyłączy mi kompa przy 75. Sprawdziłem wyłanczając wentyl od cpu. Ja mam 60C wylaczenie a mi doszlo do 88C :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...