marcin77 Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 no właśnie, dziwne zachowanie kompa, gra uruchamia się i nagle wychodzi do windy, gry nie wszystkie instalują się :?: , czasem dziwne zachowanie windy (spowolnienie), sprawdzałem wzrokowo procka i czysty, czy można jakimś programem sprawdzić sprawność "techniczną" procka, proc jak w podpisie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 no właśnie, dziwne zachowanie kompa, gra uruchamia się i nagle wychodzi do windy, gry nie wszystkie instalują się :?: , czasem dziwne zachowanie windy (spowolnienie), sprawdzałem wzrokowo procka i czysty, czy można jakimś programem sprawdzić sprawność "techniczną" procka, proc jak w podpisie to moze go pasta posmaruj bo sie grzeje :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 może to pamięć :?: sprawdź memtestem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 u mnie podobne problemy - i winny byl przegrzewajacy sie chipset od mobo - moze i u ciebie ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin77 Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 no właśnie, dziwne zachowanie kompa, gra uruchamia się i nagle wychodzi do windy, gry nie wszystkie instalują się :?: , czasem dziwne zachowanie windy (spowolnienie), sprawdzałem wzrokowo procka i czysty, czy można jakimś programem sprawdzić sprawność "techniczną" procka, proc jak w podpisie to moze go pasta posmaruj bo sie grzeje :lol: nic z tego temp proca to 43-45 idle a do 53 stress :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin77 Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 może to pamięć :?: sprawdź memtestem przeszło 100% bez byków :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 taki maly OT. jak ogladam filmy , szczegolnie w wmplayerze to przy poczatku jest zwolnienie , i zaobserwowalem wtedy ze proc jest obciazany w 35%. wczesniej tak nie bylo , dzieje sie tak od ok tygodnia , moze mniej. co to moze byc? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin77 Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 u mnie podobne problemy - i winny byl przegrzewajacy sie chipset od mobo - moze i u ciebie ?? to bliżej jeśli temp czipa 40-42 to zadużo, rzadko 43 :?:, aha odnośnie msi 845pe max z tego co pamiętam często zdarza się zawyżanie temp. na procu i czipie, ostatnio miałem taki przypadek i płyta poszł a do serwisu, zawyżała dosłownie temp. proca o 20stopni C, mierzone było czujnikiem specjalistycznym :!: a wiadomo przy 70 intel zwalnia :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunaj Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 No więc według mnie jeśli wykluczyłeś inne ewentualności typu karta czy pamięć lub zrąbane AGP na płycie :) to prawie pewne że to procek. Właśnie sam oddałem do serwisu swojego Athlona 2200+ a akcje jakie mi odwalał sprawiły że prawie pół kompa oddałem do serwisu do sprawdzenia. Zaczeło się od problemów z grafiką i to przy wymianie karty z Radeona 7500 na 9600pro na starej 7500 wszystko hulało a po włożeniu 9600pro zaczęły się problemy z grafą zwisy przy 3DMarku i takie tam nawet restarty po włożeniu spowrotem 7500 znowu wszystko OK i tak wkółko normalnie zwariowałem,- dopiero po sprawdzeniu z innymi podzespołami i po podmianie procka okazało się że to ten zasrany 2200+ Acha na płycie z MSI na kt400 działał w miarę natomiast na MSI z kt600 nawet nie instalował systemu :) A nie był nawet tknięty na jądrze :):):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin77 Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 czyli zostaje jeszcze proc, tego nie sprawdzałem, chcociż problem z AGP też może być :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 no ja moja chetnie bym oddal na gwarancji ale jak ni krece proca to dziala ok :////// 3d wiesza sie jak ustawie magistrale 145mhz chyba ze doloze wielki wiatrak na chipset ://// tez podejzewalem pol kompa od proca zaczynajac na zasilaczu konczac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 a i jeszce jedno w msi czujnik temperatury mobo jest przy stabilizatorch napiecia a nie chipie ://// musze sie tej plyty pozbyc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Ja bym sie zastanowil nad Twoim "HDD jakiś tam" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBUS00 Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 no właśnie, dziwne zachowanie kompa, gra uruchamia się i nagle wychodzi do windy, gry nie wszystkie instalują się :?: , czasem dziwne zachowanie windy (spowolnienie), sprawdzałem wzrokowo procka i czysty, czy można jakimś programem sprawdzić sprawność "techniczną" procka, proc jak w podpisie A kreciles karte graficzna? Na moj gust to grzeje sie ktorys uklad (proc, chipset na grafie, chipset na mobo) - i tam szukaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 a moze po prostu wirus jakis albo stery sie gryza bo zainstalowal ktos jedne na drugie? ja tak teraz mam (tj czasem mocno komp zwalnia) bo karte graf wymienilem nie odinstalowujac tamtej i muze tak samo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin77 Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Ja bym sie zastanowil nad Twoim "HDD jakiś tam" dysk sprawdzony i jest ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin77 Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 no właśnie, dziwne zachowanie kompa, gra uruchamia się i nagle wychodzi do windy, gry nie wszystkie instalują się :?: , czasem dziwne zachowanie windy (spowolnienie), sprawdzałem wzrokowo procka i czysty, czy można jakimś programem sprawdzić sprawność "techniczną" procka, proc jak w podpisie A kreciles karte graficzna? Na moj gust to grzeje sie ktorys uklad (proc, chipset na grafie, chipset na mobo) - i tam szukaj. moim zdaniem też ale mam zamontowany nowy wentyl na grafice (titan jakiś tam + pasta, pasta oszczędnie i nie wyszła poza rdzeń), dodatkowo mam podwójny wenty 80mm na agp wrzucowny :), więc to nie to, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBUS00 Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 no właśnie, dziwne zachowanie kompa, gra uruchamia się i nagle wychodzi do windy, gry nie wszystkie instalują się :?: , czasem dziwne zachowanie windy (spowolnienie), sprawdzałem wzrokowo procka i czysty, czy można jakimś programem sprawdzić sprawność "techniczną" procka, proc jak w podpisie A kreciles karte graficzna? Na moj gust to grzeje sie ktorys uklad (proc, chipset na grafie, chipset na mobo) - i tam szukaj. moim zdaniem też ale mam zamontowany nowy wentyl na grafice (titan jakiś tam + pasta, pasta oszczędnie i nie wyszła poza rdzeń), dodatkowo mam podwójny wenty 80mm na agp wrzucowny :), więc to nie to, No dobra, ale czy zakreciles ja czy chodzi na defaultowych czestotliwosciach? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin77 Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 kilka razy miałem kręconą, ale obecnia default, kręcona chodziła max. 2 dni ale rzdziutko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin77 Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 AGP do pupy, wkońcu sprawdziłem na innej grafie ati i wyszło to samo, mobo do serwisu albo kupić nvidie, porypane to wszystko :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...