Skocz do zawartości
marcin77

uszkodzony procek ??

Rekomendowane odpowiedzi

no właśnie, dziwne zachowanie kompa, gra uruchamia się i nagle wychodzi do windy, gry nie wszystkie instalują się :?: , czasem dziwne zachowanie windy (spowolnienie), sprawdzałem wzrokowo procka i czysty, czy można jakimś programem sprawdzić sprawność "techniczną" procka, proc jak w podpisie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie, dziwne zachowanie kompa,  gra uruchamia się i nagle wychodzi do windy, gry nie wszystkie instalują się  :?: , czasem dziwne zachowanie windy (spowolnienie), sprawdzałem wzrokowo procka i czysty, czy można jakimś programem sprawdzić sprawność "techniczną" procka, proc jak w podpisie

to moze go pasta posmaruj bo sie grzeje :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie, dziwne zachowanie kompa,  gra uruchamia się i nagle wychodzi do windy, gry nie wszystkie instalują się  :?: , czasem dziwne zachowanie windy (spowolnienie), sprawdzałem wzrokowo procka i czysty, czy można jakimś programem sprawdzić sprawność "techniczną" procka, proc jak w podpisie

to moze go pasta posmaruj bo sie grzeje :lol:

nic z tego temp proca to 43-45 idle a do 53 stress :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie podobne problemy - i winny byl przegrzewajacy sie  chipset od mobo - moze i u ciebie ??

to bliżej jeśli temp czipa 40-42 to zadużo, rzadko 43 :?:, aha odnośnie msi 845pe max z tego co pamiętam często zdarza się zawyżanie temp. na procu i czipie, ostatnio miałem taki przypadek i płyta poszł a do serwisu, zawyżała dosłownie temp. proca o 20stopni C, mierzone było czujnikiem specjalistycznym :!: a wiadomo przy 70 intel zwalnia :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc według mnie jeśli wykluczyłeś inne ewentualności typu karta czy pamięć lub zrąbane AGP na płycie :) to prawie pewne że to procek. Właśnie sam oddałem do serwisu swojego Athlona 2200+ a akcje jakie mi odwalał sprawiły że prawie pół kompa oddałem do serwisu do sprawdzenia. Zaczeło się od problemów z grafiką i to przy wymianie karty z Radeona 7500 na 9600pro na starej 7500 wszystko hulało a po włożeniu 9600pro zaczęły się problemy z grafą zwisy przy 3DMarku i takie tam nawet restarty po włożeniu spowrotem 7500 znowu wszystko OK i tak wkółko normalnie zwariowałem,- dopiero po sprawdzeniu z innymi podzespołami i po podmianie procka okazało się że to ten zasrany 2200+

Acha na płycie z MSI na kt400 działał w miarę natomiast na MSI z kt600 nawet nie instalował systemu :)

A nie był nawet tknięty na jądrze :):):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja moja chetnie bym oddal na gwarancji ale jak ni krece proca to dziala ok :////// 3d wiesza sie jak ustawie magistrale 145mhz

chyba ze doloze wielki wiatrak na chipset :////

tez podejzewalem pol kompa od proca zaczynajac na zasilaczu konczac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kreciles karte graficzna? Na moj gust to grzeje sie ktorys uklad (proc, chipset na grafie, chipset na mobo) - i tam szukaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A kreciles karte graficzna? Na moj gust to grzeje sie ktorys uklad (proc, chipset na grafie, chipset na mobo) - i tam szukaj.

moim zdaniem też ale mam zamontowany nowy wentyl na grafice (titan jakiś tam + pasta, pasta oszczędnie i nie wyszła poza rdzeń), dodatkowo mam podwójny wenty 80mm na agp wrzucowny :), więc to nie to,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem też ale mam zamontowany nowy wentyl na grafice (titan jakiś tam + pasta, pasta oszczędnie i nie wyszła poza rdzeń), dodatkowo mam podwójny wenty 80mm na agp wrzucowny :), więc to nie to,

No dobra, ale czy zakreciles ja czy chodzi na defaultowych czestotliwosciach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...