Skocz do zawartości
J3sus

Co sadzicie o takim konfigu?

Rekomendowane odpowiedzi

Hej

Moj pierwszy post na forum wiec na poczatku powiem hello ;)

Na dniach zamierzam wymienic kompa (teraz mam AMD K6-2 400Mhz, 256MB SDRAM, plyte jakas badziewna, Riva TNT2 M64 32MB).

1. I teraz mam problem.. co sadzicie o takim sprzecie:

ASROCK K7S8X

AMD DURON 1400 SOC A

DDRAM 256 MB PC 400

WD CAVIAR 40.0 GB 7200

Do tego moja stara Riva.

2. Czy wystaczy zasilacz 230W.. czy moze kupic 300?

Nie mam jakichs chorych wymagan jesli chodzi o wydajnosc w grach.. jakby chodzil CS to byloby dobrze :)

Z gory dzieki za pomoc

PS. Sorry za taki banalny topic.. ale nikt inny mi raczej nie pomoze :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam b.malo kasy bo ok. 900-1000zl.. ten zestaw co podalem miesci sie w tych granicach.

Aha i jeszcze mam takie pytanie.. bo domyslam sie ze na tej plycie nie ma portu LPT (przynajmniej tak wyczytalem w necie).. a mam dobra drukarke na LPT.. jest moze jakas przejsciowka z USB na LPT (pewnie to pytanie retoryczne)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chm, ciężko cos powiedzieć, to zależy do czeg będzie ten komp. Ja zmieniałem sprzęt jakoś w wakacje, miałem ponad 1000 troche i kupiłem to co widzisz w opisie.możesz kupić płytke za 300(nawet takiego msi-ka jak ja),dysk matroxa będzie faktycznie ciut tańszy, zasilacz to ja radze jakiś 300W, ale nie markowy, bierz tańszy, nie będzie ci ten sprzęt żarł tak dużo prądu. No a jak wydatek na grafe odpada to możesz troche lepsze pamięci pokupić pokupić,ewentualnie procka Athlona a nie Durona(jak znajdziesz dobrego 1700+ to dużó lepiej na tym wyjdziesz).Albo spróbuj opchnąc stary sprzęt za pare setek, nawet jak 300 weźmieesz to już coś lepsego dokupisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No może faktycznie masz troche przy mało, bo ja zostawiłem stary dysk obudowe i cd-rom.Jedyne wyjście to sprzedaj to co masz teraz jeśłi masz taka możliwość. No i przecież pisałeś że nie będziesz kupował karty, to już oszczędzasz 300 zeta, więc to może pójśc na obudowe i cd rom i nawet ciut zostanie.Tylko dysku brakuje....:):):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm... po 1) SZUKAJ :twisted:

po 2) ile masz na to kasy. my ci najlepiej doradzimy znajac kwote jaka mozesz wydac

po 3) zasilacz napewno nie da rady. 300W i to dobrej firmy [np feel] to absolutne minimum.

Ad po 3. wystarczy ci Fortron 245W poszukaj na allegro moj spzret ma piekne napiecia a dalem 35 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...