J3sus Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 Hej Moj pierwszy post na forum wiec na poczatku powiem hello ;) Na dniach zamierzam wymienic kompa (teraz mam AMD K6-2 400Mhz, 256MB SDRAM, plyte jakas badziewna, Riva TNT2 M64 32MB). 1. I teraz mam problem.. co sadzicie o takim sprzecie: ASROCK K7S8X AMD DURON 1400 SOC A DDRAM 256 MB PC 400 WD CAVIAR 40.0 GB 7200 Do tego moja stara Riva. 2. Czy wystaczy zasilacz 230W.. czy moze kupic 300? Nie mam jakichs chorych wymagan jesli chodzi o wydajnosc w grach.. jakby chodzil CS to byloby dobrze :) Z gory dzieki za pomoc PS. Sorry za taki banalny topic.. ale nikt inny mi raczej nie pomoze :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 hm... po 1) SZUKAJ :twisted: po 2) ile masz na to kasy. my ci najlepiej doradzimy znajac kwote jaka mozesz wydac po 3) zasilacz napewno nie da rady. 300W i to dobrej firmy [np feel] to absolutne minimum. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J3sus Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 Mam b.malo kasy bo ok. 900-1000zl.. ten zestaw co podalem miesci sie w tych granicach. Aha i jeszcze mam takie pytanie.. bo domyslam sie ze na tej plycie nie ma portu LPT (przynajmniej tak wyczytalem w necie).. a mam dobra drukarke na LPT.. jest moze jakas przejsciowka z USB na LPT (pewnie to pytanie retoryczne)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas0 Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 jest moze jakas przejsciowka z USB na LPT ??? Nie widzialem nigdzie takiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J3sus Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Hmm.. no ja wlasnie tez nie.. Przeciez nie bede zmienial dobrej drukarki :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Souler Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 w porzadku zestaw. duronka mozna puscic na 2ghz albo wiecej. dysk mozesz wziac maxtora i bedzie chyba minimalnie tanszy od wd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Przeciez nowe plyty tez maja LPT, jak i USB, wiec w czym problem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J3sus Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Problem w tym ze czytalem o tej plycie.. i nigdzie nie znalazlem info o LPT.. chyba ze to takie banalne ze sie tego nie podaje. Poza tym czy do takiej plyty wejdzie grafa AGPx2? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 heh... LPT sie nie podaje . grafa spokojnie wejdzie do tego mobo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J3sus Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Spoko dzieki za info ;) Souler: Maxtory sa drozsze.. o pare zeta ale drozsze ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 chm, ciężko cos powiedzieć, to zależy do czeg będzie ten komp. Ja zmieniałem sprzęt jakoś w wakacje, miałem ponad 1000 troche i kupiłem to co widzisz w opisie.możesz kupić płytke za 300(nawet takiego msi-ka jak ja),dysk matroxa będzie faktycznie ciut tańszy, zasilacz to ja radze jakiś 300W, ale nie markowy, bierz tańszy, nie będzie ci ten sprzęt żarł tak dużo prądu. No a jak wydatek na grafe odpada to możesz troche lepsze pamięci pokupić pokupić,ewentualnie procka Athlona a nie Durona(jak znajdziesz dobrego 1700+ to dużó lepiej na tym wyjdziesz).Albo spróbuj opchnąc stary sprzęt za pare setek, nawet jak 300 weźmieesz to już coś lepsego dokupisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turrican Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Może się myle ale podobno karty AGPx2 obsadzone w AGPx8 mogą uszkodzić płytę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J3sus Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Watpie czy sie zmieszcze w 1k przy kupnie tego sprzetu co podales.. musze kupic: obudowe, cd, plyte, proca, dysk, pamiec, coolera. Ten 1k mam juz po sprzedazy starego kompa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 No może faktycznie masz troche przy mało, bo ja zostawiłem stary dysk obudowe i cd-rom.Jedyne wyjście to sprzedaj to co masz teraz jeśłi masz taka możliwość. No i przecież pisałeś że nie będziesz kupował karty, to już oszczędzasz 300 zeta, więc to może pójśc na obudowe i cd rom i nawet ciut zostanie.Tylko dysku brakuje....:):):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 hm... po 1) SZUKAJ :twisted: po 2) ile masz na to kasy. my ci najlepiej doradzimy znajac kwote jaka mozesz wydac po 3) zasilacz napewno nie da rady. 300W i to dobrej firmy [np feel] to absolutne minimum. Ad po 3. wystarczy ci Fortron 245W poszukaj na allegro moj spzret ma piekne napiecia a dalem 35 zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...