przeciwnik Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 dzisiaj zauważyłem, a właściwie usłyszałem swoją nagrywarke cdrw liteon w głośnikach :) :twisted: używam nagrywarki jako napęd cdr i często słucham na niej muzy. w głośnikach słysze jak płyta cdr się rozpędza i zwalnia. Darady coś z tym zrobić ? karte dżwiękową mam zintegrowaną Abit Nf7s. CDRW podłączona jest z dzwiękówką przez analogowy kabelek. Prosze o pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 dzisiaj zauważyłem, a właściwie usłyszałem swoją nagrywarke cdrw liteon w głośnikach :) :twisted: używam nagrywarki jako napęd cdr i często słucham na niej muzy. w głośnikach słysze jak płyta cdr się rozpędza i zwalnia. Darady coś z tym zrobić ? karte dżwiękową mam zintegrowaną Abit Nf7s. CDRW podłączona jest z dzwiękówką przez analogowy kabelek. Prosze o pomoc. Na 99% ten kabelek jest problemem. Odłacz ten kabelek to prawdopodobnie nie bedzie słychac napedu w głosnikach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 hehe też tak miałem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 dzisiaj zauważyłem, a właściwie usłyszałem swoją nagrywarke cdrw liteon w głośnikach :) :twisted: używam nagrywarki jako napęd cdr i często słucham na niej muzy. w głośnikach słysze jak płyta cdr się rozpędza i zwalnia. Darady coś z tym zrobić ? karte dżwiękową mam zintegrowaną Abit Nf7s. CDRW podłączona jest z dzwiękówką przez analogowy kabelek. Prosze o pomoc. Na 99% ten kabelek jest problemem. Odłacz ten kabelek to prawdopodobnie nie bedzie słychac napedu w głosnikach. ale jak odłącze go to nie będe mógł słuchać muzyki z cdr ? fumFel jak sobie z tym poradziłeś? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Pod Windows XP nie potrzebujesz tego kabelka :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Pod Windows XP nie potrzebujesz tego kabelka :wink:dzięki za pomoc. a jak odłącze kabelek to nie bedzie większych obciążeń procesora itd ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Pod Windows XP nie potrzebujesz tego kabelka :wink:dzięki za pomoc. a jak odłącze kabelek to nie bedzie większych obciążeń procesora itd ? Nic takiego nie zauważyłem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 otworz obodowe i sprawdz czy kabelek czasem nie dotyka hdd albo innych napedow...tez tak kiedys mialem i okazalo sie ze dotyka HDD i dlatego byly trzaski w glosnikach... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBUS00 Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Pod Windows XP nie potrzebujesz tego kabelka :wink:dzięki za pomoc. a jak odłącze kabelek to nie bedzie większych obciążeń procesora itd ? Nic takiego nie zauważyłem No i jakosc dzwieku jest znacznie lepsza - bo cala transmisja leci cyfrowo (to dziala analogicznie do riperow plyt CD tylko nie zapisuje do wave'a a puszcza od razu na karte dzwiekowa). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Przesyłając CD-audio przez taśmę ATA rozkodowuje je do sygnału analogowego DSP karty dźwiękowej (albo CPU w przypadku kodeków audio, np. VIA AC'97), natomiast przesył kabelkiem audio to przesył w formie analogowej, dzwięk zostaje rozkodowany wcześniej przez DAC CD-romu czy innego napędu, i leci prosto do wzmacniacza karty; można nawet prosto do zewnętrznego wzmacniacza podłączyć. W przypaku przesyłu w formie cyfrowej zawsze jest jakieś obciążenie procesora, choćby minimalne (zwłaszcza, jeżeli mamy kodek audio zamiast dzwiękówki) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBUS00 Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Przesyłając CD-audio przez taśmę ATA rozkodowuje je do sygnału analogowego DSP karty dźwiękowej (albo CPU w przypadku kodeków audio, np. VIA AC'97), natomiast przesył kabelkiem audio to przesył w formie analogowej, dzwięk zostaje rozkodowany wcześniej przez DAC CD-romu czy innego napędu, i leci prosto do wzmacniacza karty; można nawet prosto do zewnętrznego wzmacniacza podłączyć. W przypaku przesyłu w formie cyfrowej zawsze jest jakieś obciążenie procesora, choćby minimalne (zwłaszcza, jeżeli mamy kodek audio zamiast dzwiękówki) Przy szybkosciach obecnych komputerow obciazenie to jest praktycznie niezauwazalne ;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Ale ja ostatnio na cyrixie 686 byłem, i było zauważalne ;]]]]] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...