hancock Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 witam !! mam pewien problem - chyba z SoundStormem - albo czegoś nie rozumię(plizz - nie karccie tylko wytlumaczcie) Otóż: w takiej konfiguracji dzialają wszystkie 4 satelity i Woofer oczywiscie(czyli wszystko OK) natomiast w takiej konfiguracji - jak mam wlączone DolbySurround - to nie dzialają tylko tylne satelity wszystko mam dobrze podlaczone do SoundStorma - do niebieskiego tył a do zielonego przód próbowalem róznych kombinacji i nic - jak wlacze ten DolbySurround - to tyły nie dzialają a moze cos ze zworkami na plycie nie tak - ale mam ustawione standard Prosze o pomoc ! aha - mam stery nForce 2.45 - jakby co !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucasd Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 po prostu nie wlaczaj dolby surround A gdzie nie dzialaja w tescie, czy ogolnie Bo jak w tescie dzialaja a tak nie to po prostu tak wyglada te kodowanie Jedyne jakie trzeba wlaczyc to DD (digital) jak ma sie wyjscie cyfrowe i odpowiedni dekoder Wlasnie sprawdzilem jak to wlacze to tez nie dziala Ale nie ma po co wlaczac Bo np sterowniki standardowo rzucaja dzwiek na 4 kanaly jak taki jest A jak nie to kopiuja kanaly (ala Winamp) Wdl artykulu frazpc.pl Dolby Surround Encoding : Opcja ta powinna być włączona jeśli posiadamy zestaw dwóch głośników (Stereo). Umożliwia ona enkodowanie większej ilości kanałów dźwiękowych do systemu Dolby Surround. Czyli dla 2 glosnikow ON Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 2 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2003 DS włączasz, jak podłączasz za pomocą zwykłego stereo do wzmacniacza z dekoderem DS. Dopiero wzmacniacz ze "zwykłego" sygnału stereo tworzy tyły. Dużo lepszy efekt daje zwykłe 4.0 albo 4.1. BTW. Nie działa Ci lepiej, jak włączysz LFE?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hancock Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Dużo lepszy efekt daje zwykłe 4.0 albo 4.1. No przeciez mam 4.1 !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Przecież jak dajesz DS to masz stereo z zakodowanym tyłem - i taki masz problem?? Skoro masz 4.1 to nie wiem, o co Ci chodzi i na czym polega problem. DS można nazwać co najwyżej 2,5.0 (bo obydwa tyły grają to samo, do tego w ograniczonym paśmie, a suba masz, jak głośniki go sobie wydzielą). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Tu jest wczesniej wspominany test na jednym z konkurencyjnych serwisow :wink: Tu tez troszke na ten temat I tu Przyjemnej lektury :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...