sadybiakos Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 mam karte jak w tytule do wyjscia karty dołaczony jest kabelek który ma dwa wyjscia S-VHS i chinch i takowe wejscia telewizor ma wejscie scart (eurozłacze) oraz S-VHS natomiast magnetowid ma wyjscia 2scart(eurozłacze)niestety nie jest ten model wyposażony w S-VHS. I teraz jak należałoby to wszystko popodłaczać żeby muc korzystać z oglądać filmy na telewizorze zgrywać video na komputer i nie jestem pewien czy można np zgrywać programy telewizyjne z telewizora. bardzo proszę osobe kompetentna w tych sprawach o pomoc jak to wszystko zsynchronizować i jakie należałoby zakupić kable do podłaczenia tego wszystkiego. Bardzo dziekuje za pomoc ludziom dobrej woli pozdrawiam sadybiakos z sadyby :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 telewizor ma wejscie scart (eurozłacze) oraz S-VHS natomiast magnetowid ma wyjscia 2scart(eurozłacze)niestety nie jest ten model wyposażony w S-VHS W takim przypadku kup przejściówkę EURO > CHINCH, tylko taką co ma wejście i wyjście i podepnij pod magnetowid. Wtedy jak przełączysz magnetowid na AV będziesz mógł z kompa przez niego wyświetlać na telewizorze i na nim zgrywać. A żeby zgrać na kompa na magnetowidzie będziesz musiał ustawić wybrany program i w kompie go zgrać. Nie proponuję celowo podłączania pod telewizor tylko na tzw. "około" przez magnetowid, bo jak byś chciał zgrać coś z TV to musiałbyś mieć cały czas go włączony na odpowiednim kanale, a rozumiem że chodzi o to żeby móc oglądać co innego, a co innego zgrywać do kompa, zresztą wtedy też żeby zrzucić np DivX na VHS też nie będziesz musiał <span style="color:red;">ORT: <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span></span></span>ć telewizora tylko magnetowid na AV i REC. Pozdr. Zapomniałem, jeżeli masz magnetowid stereo to kup taką przejściówkę która będzie miała 2 wyjścia i 2 wejścia audio, jeszcze do tego będziesz musiał dokupić dwie przejściówki Jack (stereo mały > 2x Chinch), no chyba że sam polutujesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadybiakos Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 A co z dzwiękiem i S-VHS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 A co z dzwiękiem i S-VHSDoczytaj koniec, dopisałem, bo jakoś o nim zapomniałem wcześniej, S-VHS sobie daruj, chyba że chcesz się bawić w ciągłe zamiany kabli, pamiętaj że w magnetowidzie go nie masz, a puszczając z Kompa>TV>na magnetowid, obraz będzie podejrzewam taki sam jak z kompa > na magnetowid, bo też poleci połączony. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadybiakos Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Ale nie wiem jednego mam magnetowid stero jak z magnetowidu podpia pod karte dzwiek stereo jak napisałes koncowka powinna mieć dwa chincha na wyjsciu kabelek przy karcie (przejsciowka)ma dwa wejscia z czego tylko jedno na chinch. może masz stronke gdzie mugłbym zobaczyć potrzebne do tego kable. z pozdrowieniami sadybiakos z sadyby Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadybiakos Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 A tak przy okazji bo widze że masz taką samą karte graficzną jak powinna być założona ta zielona zworka co jest koło wiatraka bo mi spadła przy montażu i nie wiem jak ją założyć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Z magnetowidu wychodzą 2chinch'e i wchodzą 2 chinch (mowa tylko o audio, kanał L i P). Te dwa co wychodzą podpinasz pod LineIn w karcie a te co wchodzą do niego pod LineOut w karcie i po kłopotach. Nie am Ci linka bo nie mam czasu na szukanie ale na allegro jest gostek który sprzedaje w cholęrę różnego rodzaju kabli i na zamówienie zrobi jaki będziesz chciał, a więc zamów u niego kabel Euro > Chinch/Jack (chinch na Video In/Out, Jack na Audio In/Out) i po kłopocie. Pozdr. PS Kartę mam inną AGPx4 i 2xDSub. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadybiakos Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Dzieki wielkie za pomoc teraz wiem już mniej wiecej o co chodzi. pozdr sad z sad Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...