sadybiakos Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 mam na płycie takie własnie złącze na chincha (żułte) i niestety nie wiem do czego można to wykorzystać bo w polskim opisie do płyty nie ma tego uwzglednionego a niestety po angielsku nie potrafie a w orginalnej instrukcji jest opis tego typu:P4P800Digital audioConnector i podpis pod rysunkiem:the S/PDIF module is not included in this motherboard package. Jak by ktoś mugł mi wyjasnić do czego to służy i co znaczy był bym szczesliwy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniusz Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 S/PDiF to nowa technologia Sony/Phillips Digital Interface. Moze byc cyfrowe, lub analogowe. Jesli masz żółte to znaczy,że jest analog. Tu masz wiecej na ten temat:)) http://www.aopen.com/tech/techinside/spdif.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadybiakos Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Ok ale ja mam tylko jedno i jest to chyba wyjscie (out) ale do czego to służy czy naprzykład moge pod to podpiąc wyjscie dzwieku np chinch do telewizora Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 S/PDiF to nowa technologia Sony/Phillips Digital Interface. Moze byc cyfrowe, lub analogowe. Jesli masz żółte to znaczy,że jest analog.Ale farmazony pierdzielisz, chyba poziom Twojej wiedzy jest niewiele ponad autora posta ;) S/PDIF (cyfrowe audio) może być elektryczny - gniazdka RCA (po naszemu CINCH) o impedancji 75ohm, lub optyczny - światłowód (TOSLINK). Jeśli posiadasz amplituner z wejściem cyfrowym to możesz sobie połączyć go z kompem użwając tego wyjścia, jeśli nie posiadasz żadnego sprzętu z wejściem cyfrowym audio to poprostu zapomnij o istnieniu tego gniazdka ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piniusz Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 lechoo --> masz rację:)) Sorry za <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły:)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...