nogal Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 czesc, wrócił Maxtor po wymianie gwarancyjnej ... i problem. Nie jest to ten sam model, który wysłałem (moj mial date produkcji May 2003). Wrocił dysk wyprodukowany w Lutym 2003, z wyraznymi sladami uzytkowania. Zadzwoniłem do firmy , od ktorej zakupilem dysk i uslyszalem ze taki dysk odeslal im serwis gwarancyjny. z tego co wiem , to jezeli serwis nie jest w stanie naprawic sprzetu to oddaja nowy , ale ze uzywany i to jeszcze stary ??? co mam zrobic ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Walcz , jak oddawales sprzet to powinienes mie c rewers z numerami seryjnymi dysku , zrob m opier.dol jak nie podziala to postrasz rzecznikiem do spraw konsumenta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 To prawda, tu masz zupelna racje i czegos takiego nie powinna robic zadna firma. Oczywiscie nie mozesz wejsc i zaczac pyskowski bo w ten sposob nie osiagniesz nic, spokojnie porozmawiaj ze masz dowody - numery seryjne itd (masz?) ze dysk byl inny niz jest i ze wg obowiazujacegp prawa w panstwie polskim gwarant zobowiazany jest na wymiane na NOWY a nie uzywany dysk UPDATE: w przypadku naprawy, gwarancja ulega przedluzeniu o termin naprawy, w przypadku wymiany na NOWY, gwarancja jest rowniez NOWA (jesli na stary miales 3 lata, na ten mozesz miec 1 rok) i ze bedziesz postepowal zgodnie z obowiazujaca procedura i przyslugujacymi Ci prawami, na przyszlosc sugeruje wszystkim robic dokladne zdjecia przed oddaniem do serwisu, oraz notowac wszystkie numery seryjne itd itd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nogal Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 kolejna sprawa. Dysk wyslalem 1.09.2003 , w firmie byl 2.09.2003 , odebralem go dzis. MIalem na karcie gwarancyjnej napisany 14 dni (roboczych) na wymiane sprzetu. Co bylo powodem opoznienia ?? na paczce zauwazylem napis - "wyslane do reklamacji 17.09.2003" .... niestety nie mam dokladnych numerow seryjnych dysku ,ale moge dac sobie uciac glowe ze mfg. date to may 2003 ... pytanie: co mam zrobić ?? żadac pieniedzy od sprzedawcy ?? jaka mam gwarancje ze ten dysk bedzie sprawny , czy nie wymienil sobie dysku sprzedawca jak przyszedl nowy , no i czy gdyby wyslal wczesniej to moze przyszedl by inny dysk (np. nowy) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nogal Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 kolejny problem - wszedlem w Win XP 80GB wolnego - byla juz utworzona partycja, restart - 360GB wolnego. Potem format, kolejne utworzenie partycji - tym razem 3 , jednej systemowej i dwoch na dane - automatyczne kopiowanie na partycje systemowa wszystkich plikow , po przegraniu proba uruchomienia win z "nowego" dysku nie wyszla bo "brakowalo plikow lub zostaly uszkodzone" . Kolejny format na partycje z danymi 80GB , wchodze do Win - widzi partycje ale nie wchodzi na nia - pisze ze niedostepna i trzeba sformatowac , tylko ze zamiast 80gb jest juz 76.2gb .................. zaraz mnie cos roz******** Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nogal Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 najnowsze informacje - dysk padł!!!! zajebisty maja serwis Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 80gb jest juz 76.2gb .................. zaraz mnie cos roz******** A to akurat jest calkowicie normalne, to podawane informacje przez producentow niestety sa mylace poniewaz przyjeli oni uwazac ze 80 GB to 80 x 1000 x 1000 x 1000 czyli defacto 80.000.000.000 bajtów, czyli 78.125.000 KB, czyli 76930 MB, czyli 74,5 GB i dokladnie tyle pokazuje moj Seagate 80 GB, wiec jesli miales 76,2 to nawet miales wiecej :lol: :lol: :lol: Lepiej potestuj dokladnie i spokojnie, bez nerwow, wiem jak sie czujesz ale dysk wymienisz, zdrowia nie. :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 pytanie: co mam zrobić ?? żadac pieniedzy od sprzedawcy ?? jaka mam gwarancje ze ten dysk bedzie sprawny , czy nie wymienil sobie dysku sprzedawca jak przyszedl nowy , no i czy gdyby wyslal wczesniej to moze przyszedl by inny dysk (np. nowy) Prawnie, masz prawo do nowego dysku i nowej gwarancji, jesli dysk byl naprawiany musi byc ADNOTACJA o naprawie, jesli dysk byl wymieniony MUSI byc wymieniona gwarancja poniewaz ta scisle przylega do sprzetu, juz raz o tym pisalem to tak jakby Ci dali inne auto a Ty bys sie legitymowal starym dowodem rejestracyjnym, NIE bo to jest bzdura!!! tu jest prosta analogia, karta gwarancyjna to jak dowod rejestracyjny i nie mozna sobie tu robic jakis zamian, a Ty pewnie masz teraz dysk z innymi numerami niz na gwarancji, no to jaka to gwarancja???? i czego dotyczy??? nie wiem co sie tam dzieje ale po prostu widze ladny "cyrk na kolkach", widocznie kupiles u jakiegos pana ktory ma firme co prowadzil wczesniej spozywczy, albo sklep z ciuchami... Nie umiem Ci doradzic bo to wszystko bardzo tragicznie brzmi :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Nogal a ja mam pytanie czy system po podlaczeniu dysku widzial ci go?? Chodzi mi o to czy byl juz sformatowany jak go dostales. Jezeli tak to znaczy ze dostales uzywany i powinienes odrazu kogos z buta kopnac w odpowiednie miejsce ze sobie jaja robia ;) Zrob tak jak pisal mrtnt oddaj ten dysk znowu i powiedz ze jezeli teraz nie bedzie wszystko OK to idziesz zglosic to do rzecznika praw konsumenta :D Zadziala na 100%. P.S. Czy dysk mial na sobie jakies optarcie na brzegach badz naklejke ze byl naprawiany??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...