Mr.Martin Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Witam Zamierzam kupic sobie pamiec Kingston 512MB PC400 CL 3.0 - powiedcie mi czy ta pamiec da sie pusci na mniejszych tymingach np 2.5 ? czy jest moze ona tak zrobiona ze nie da sie juz nizej zejsc bo wywala bledy. Nie zamierzam stosowac do niej zadnych radiatorow - najwyzej podniesc jej napiecieo 0,1V lub 0,2V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBUS00 Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Witam Zamierzam kupic sobie pamiec Kingston 512MB PC400 CL 3.0 - powiedcie mi czy ta pamiec da sie pusci na mniejszych tymingach np 2.5 ? czy jest moze ona tak zrobiona ze nie da sie juz nizej zejsc bo wywala bledy. Nie zamierzam stosowac do niej zadnych radiatorow - najwyzej podniesc jej napiecieo 0,1V lub 0,2V. Nie da sie - mam taka pamiec i ni cholery nie chodzi na 2.5 (chyba ze obnize jej taktowanie, ale to przeciez nie o to chodzi). Za to kreci sie calkiem znosnie - do 430 bez problemow. Na niekreconej AIDA pokazuje mi przepustowosc okolo 2950-3000 mb/sek (na Epoxie 8rda+). Jesli mam Ci cos zaproponowac to w podobnej cenie masz 2.5CLowego Gaila - to chyba jednak jest lepszy wybor. Ja troche wtopilem z ta pamiecia i troche zaluje. UPDATE - wlasnie zapuscilem na 400 mhz 2,5 CL (8-3-3-2,5) i o dziwo chodzi normalnie, jednak AIDA nie pokazuje zadnego zwiekszenia przepustowosci. Proba 7-2-2-2,5 spowodowala ze komp przestal wstawac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...