Dyzio Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Hello Przegladam sobie tak oferty sklepów Online i znalazłem jak dotąd dwie takie płyty ASUS A78X Deluxe, Epox 8RDA+ (?? są jeszcze takie z SS??) MicroStar MS-6570-030 K7N2 Delta-ILSR A moze jakies inne ciekawe propozycje? Te płyty wynalazłem jako dostępne i posiadające przede wszystkim DualDDR i SoundStorm - to są warunki konieczne :) Acha uprzedzam pytania to ma być płyta do grania, Inetu i trochę programowania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 to może Abit ten co mam w podpisie :) a pozatym może byś poszukał. takich tematów na forum jest w <span style="color:red;">[ciach!]</span> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Ależ ja doskonale wiem ze tych pytan jest sporo tylko ze głownie sa to pytania o konkretny model a mnie potrzeba zebrac jak najwiecej dostepnych obecnie plyt głownych spelniajacych powyższe kryteria - nie szukam czy np FIC AU13 jest dobry bo moge znależć informacje o konkretnym modelu - ale zebrac wszystkie _dostepne_ płyty głowne - a to na forum jest raczej karkołomne zadanie :) . Moze niech zgłosza sie ci ktorzy niedawno kupowali takowe płyty i podadza za ile je dostali - mysle że ta informacja przyda się nie tylko mnie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Hello Przegladam sobie tak oferty sklepów Online i znalazłem jak dotąd dwie takie płyty ASUS A78X Deluxe, Epox 8RDA+ (?? są jeszcze takie z SS??) MicroStar MS-6570-030 K7N2 Delta-ILSR A moze jakies inne ciekawe propozycje? Te płyty wynalazłem jako dostępne i posiadające przede wszystkim DualDDR i SoundStorm - to są warunki konieczne :) Acha uprzedzam pytania to ma być płyta do grania, Inetu i trochę programowania Epox 8RDA + (o ile jeszcze kupisz) oficjalnie nie ma SoundStorma, m.in dlatego że brak wyjścia optycznego a tylko na takie wyjście SS dekoduje dzwięk w czasie rzeczywistym do standardu DOLBY DIGITAL. Pozatym jeżeli np. korzystasz z Tunera TV, albo mikrofonu to szukaj karty z kompletem wyjść audio 5.1 a nie takiej która wykorzystuje do tego celu gniazda LIN_IN i MIC. Oczywiście do wiekszości płyt możesz kupić oddzielnie śledzia/bracket z odowiednimi wyjściami analogowymi i cyfrowymi ale po co się ładować w dodatkowe koszta. pełnego SS ma np. Abit NF-7 S Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBUS00 Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Hello Przegladam sobie tak oferty sklepów Online i znalazłem jak dotąd dwie takie płyty ASUS A78X Deluxe, Epox 8RDA+ (?? są jeszcze takie z SS??) MicroStar MS-6570-030 K7N2 Delta-ILSR A moze jakies inne ciekawe propozycje? Te płyty wynalazłem jako dostępne i posiadające przede wszystkim DualDDR i SoundStorm - to są warunki konieczne :) Acha uprzedzam pytania to ma być płyta do grania, Inetu i trochę programowania Epox 8RDA + (o ile jeszcze kupisz) oficjalnie nie ma SoundStorma, m.in dlatego że brak wyjścia optycznego a tylko na takie wyjście SS dekoduje dzwięk w czasie rzeczywistym do standardu DOLBY DIGITAL. Pozatym jeżeli np. korzystasz z Tunera TV, albo mikrofonu to szukaj karty z kompletem wyjść audio 5.1 a nie takiej która wykorzystuje do tego celu gniazda LIN_IN i MIC. Oczywiście do wiekszości płyt możesz kupić oddzielnie śledzia/bracket z odowiednimi wyjściami analogowymi i cyfrowymi ale po co się ładować w dodatkowe koszta. pełnego SS ma np. Abit NF-7 S Do Epoxa nie dokupisz takiego sledzia - jedyne wyjscie to zrobic sobie samemu wyprowadzenie z AUX-IN na mini-jacka. Ja tak zrobilem, ale i tak subiektywnie dla mnie SB Live ma 1000x lepszy dzwiek niz Soundstorm, wiec SS zostal DISABLED na plycie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Do Epoxa nie dokupisz takiego sledzia - jedyne wyjscie to zrobic sobie samemu wyprowadzenie z AUX-IN na mini-jacka. Ja tak zrobilem, ale i tak subiektywnie dla mnie SB Live ma 1000x lepszy dzwiek niz Soundstorm, wiec SS zostal DISABLED na plycie. LOL ... SS gorszy od Live ;)) ale nic subiektywnie moze i tak ci sie wydawać ;)) peace ;) A co do plyt ... FIC 13 AU ma SS a braket do niego to 20 zł (10 w action) i podobno pasuje do Epoxsa 8rda+ i MSI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...