bob3k Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 jakas jest NAJWIeKSZA wartosc szyny FSB (czy jak ona sie tam nazywa) przy podkrecaniu procesora? czy mozliwa jest wartosc 500? czy mi tylko kolega wkrecal? tnx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 250Mhz = 500Mhz DDR. Tak samo jak 133Mhz = 266Mhz DDR Czyli jest możliwe. Chyba VIP na swoim Solteku osiągnął takie FSB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 a dla intela 533 to norma bo to nic innego jak 133 MHz tylko inaczej nazwane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 250Mhz = 500Mhz DDR. Tak samo jak 133Mhz = 266Mhz DDR Czyli jest możliwe. Chyba VIP na swoim Solteku osiągnął takie FSB. ze znanych mi Polaków napewno tylko VIP. Co do wartości fsb to jak mniemam chodzi ci o AMD to efektywne 500mhz jest chyba poki co najwyzsza realna wartoscia gdyby soltek mial BIOS z fsb <300 to moze byloby wiecej ;) :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 z overclockers.pl chyba grzybu na 250 jedzie ale nie daje 100% Przy okazji tego topicu chcialbym zeby ktos odpowiedzial mi na pytanie ktore mnie trapi - mianowicie dlaczego AMD za kazdym razem "odkrywa ameryke" z nowym FSB (jak wyzsze athlony mialy 166 a teraz nawet maja 200) - wielka mi rzecz, jezeli wiadomo ze kazdy athlon idzie na takim FSB na jakie osprzet pozwoli tylko mnoznikiem trzeba taktowanie doregulowac - 200MHz spokojnie, a i na 250 wiara daje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 IMO żeby starsze płyty się nadawały, a że jest odblokowany mnożnik to jak ktośchce to ustawi sobie więcej. AMD w ten sposób zachęca do wymiany procka nawet bez zmiany płyty głównej, co u intela nie przejdzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...