Dr.Frost Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Starszej w domu ciągle sie flop coś kaszani. Wymieniłem już ze 4 flopy w przeciągu 6 miechów i cięgle to samo czasem albo nie moze odczytać czegoś z dyskietki ( to rzadziej) albo [po prostu chce ją od nowa formatować. Chce z tego shitu zrezygnować. I tu problem przy pen drive będe musiał coś instalować do USB?? Jakieś łatki do windowsa? Linkie bardzo mile widziane. A i miał kumpel ostatnio propoblem z instalacją drukarki HP 5150 na USB pod win 98, przesiadka na XP jest wykluczona, za wolny komp. Zazwyczaj komp nie widział drukarki podczas instalacji driverów, podłączana byłą według instrukcji. A jak sie podłączy bez włączania instalacji to ją wykrywa. Pewnie ja bym to zrobił ale nie chce mi sie do kumpla na drugi koniec miasta dymać. Chociaż to piwo :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Co do HP to spotkałem sie z czymś takim w win98, ze gdy podczas instalacji wybierze sie ze wszystko jest juz podłaczone, to w pewnym momencie wyswietla ze brak drukarki, natomiast jeśli przejdzie sie krok po kroku cały kreator podłaczania/konfiguracji to drukarke wykrywa. Co do pen drive'a to win 98 wymaga sterów do jego obsługi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 moze troche OT - jak masz zdolnosci/doswiadczenie elektroniczne to moze sam sobie zrob czytnik (czytniki) CompactFlash podlaczany pod ktorys kanal IDE same plusy: - duza predkosc - krotki czas dostepu - nie trzeba sterow na Allegro widzialem taki ale "drogi" i kiepski bo tylko na karty 5V (na 3.3V nie) a tu link do calego artu http://www.chip.pl/arts/n/article_67152.html jak widac i w CHIP'ie sa rozne ciekawe rzeczy :) PS a co do sterow dla PenDrive'a pod stare Windowsy to zazwyczaj producent (dobry) daje je razem z samym PenDrive'm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...