Skocz do zawartości
Dr.Frost

PenDrive versus starsze wersje windowsa Win 98

Rekomendowane odpowiedzi

Starszej w domu ciągle sie flop coś kaszani. Wymieniłem już ze 4 flopy w przeciągu 6 miechów i cięgle to samo czasem albo nie moze odczytać czegoś z dyskietki ( to rzadziej) albo [po prostu chce ją od nowa formatować.

Chce z tego shitu zrezygnować. I tu problem przy pen drive będe musiał coś instalować do USB?? Jakieś łatki do windowsa?

Linkie bardzo mile widziane.

A i miał kumpel ostatnio propoblem z instalacją drukarki HP 5150 na USB pod win 98, przesiadka na XP jest wykluczona, za wolny komp.

Zazwyczaj komp nie widział drukarki podczas instalacji driverów, podłączana byłą według instrukcji. A jak sie podłączy bez włączania instalacji to ją wykrywa.

Pewnie ja bym to zrobił ale nie chce mi sie do kumpla na drugi koniec miasta dymać. Chociaż to piwo :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do HP to spotkałem sie z czymś takim w win98, ze gdy podczas instalacji wybierze sie ze wszystko jest juz podłaczone, to w pewnym momencie wyswietla ze brak drukarki, natomiast jeśli przejdzie sie krok po kroku cały kreator podłaczania/konfiguracji to drukarke wykrywa. Co do pen drive'a to win 98 wymaga sterów do jego obsługi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze troche OT - jak masz zdolnosci/doswiadczenie elektroniczne to moze sam sobie zrob czytnik (czytniki) CompactFlash podlaczany pod ktorys kanal IDE

same plusy:

- duza predkosc

- krotki czas dostepu

- nie trzeba sterow

na Allegro widzialem taki ale "drogi" i kiepski bo tylko na karty 5V (na 3.3V nie)

a tu link do calego artu http://www.chip.pl/arts/n/article_67152.html

jak widac i w CHIP'ie sa rozne ciekawe rzeczy :)

PS a co do sterow dla PenDrive'a pod stare Windowsy to zazwyczaj producent (dobry) daje je razem z samym PenDrive'm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...