pkozerski Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Mam problem, mam słabą wydajność w grach mam durona 850 na ecs k7s5a, geforce 2 mx200 32mb, 256 ddram pc 266, takie gry jak moto racer 3 czy gta 3 (nawet na 640x480 i low detal), normalnie jaky chodziły dobrze ale dziwnie zwalniają wydaje mi sie że to wina grafy, ale czy może być to wina że mam za słaby zasilacz bo mam tylko 200w system działa mi stabilnie, wyniki np w sandrze 2002 mam dość dobre, prosze o pomoc i przosze nie mówić że to wina płyty głównej, bo nie mam z nią żadnych problemów. Mam najnowsze sterowniki do agp i grafy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Jest to wina w 85% karty grafiki i 15% procesora !!! Zmień grafe na coś szybszego i po problemie ............. ! Zmiana procka też by się przydała na np. Durona 1,2 GHz !!! :( a może :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 heh jak z taka karta mozna chciec miec dobra wydajnosc...Przeciez to NIEMOZLIWE ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 to karta, mi na d800 nie skacze, a mam mx 400 (po odkreceniu wszystkiego gta3 chodzi na 720xiles tam :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreggo Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Przyczyna słabej wydajności leży też w doborze procesora i pamięci do płyty. Duron 850 dziala na szynie FSB 200 a pamiec na DDR266 czyli 133 x 2. K7S5A fatalnie radzi sobie z asynchronicznym taktowaniem procesora co do pamięci. Jeżeli możesz wymień procek na Athlona na FSB 133 albo spróbuj podkręcić Durona na nieoficjalnym biosie na FSB 133. Wtedy płyta pokaże pazurki, niestety nie pazury. Polecam strone www.k7s5a.prv.pl Poczytaj, tam bedziesz mial wszystko wyjasnione. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkozerski Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Dobra może geforce 2 mx200 nie za dobry ale mój kumpel ma d 800 256 ram pc 133 i takiego samego geforce i te gry mu nie zwalniają, a przy ustawieniach 133 na 133 niestety mój komp sie nie włącza i mam ustawione 100 na 133. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreggo Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Będe upierał się, że niską wydajność zawdzięczasz asynchronicznemu taktowaniu procka z pamięcią. We wszystkich recenzjach K7S5A było podkreślane, że SiS 735 kiepsko radzi sobie w tym przypadku. SiS 735 to chipset stworzony z myślą o synchronicznym taktowaniu i współpracy z pamięcią DDR. Skoro procek ci się nie kręci na 133, to ciężko jest mi cokolwiek doradzić. Spróbuj z jakimś nieoficjalnym biosem do K7S5A, ustaw wysokie opóźnienia pamięci. Innym wyjściem jest wymiana procka na Athlona XP 1600+, oczywiście jeśli dysponujesz funduszami. Spróbuj z Duronem 800 kumpla, może on pójdzie na FSB 133. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 zmien proca na cos na fsb266 lub plyte , plyta kiepsko dziala z duronami (asynchronicznosc) www.K7S5A.prv.pl poczytaj , masz w linkach opisy tej plyty :) a zasilacz polecam zmienic na min 300W , grafa tez nie najlepsza ale jeszcze pare miesiaczkow wytrzyma. Ja przed 2 tygodniami meczylem sie na tnt2 :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 9 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2002 Mam problem, mam słabą wydajność w grach mam durona 850 na ecs k7s5a, geforce 2 mx200 32mb, 256 ddram pc 266, takie gry jak moto racer 3 czy gta 3 (nawet na 640x480 i low detal), normalnie jaky chodziły dobrze ale dziwnie zwalniają wydaje mi sie że to wina grafy, ale czy może być to wina że mam za słaby zasilacz bo mam tylko 200w system działa mi stabilnie, wyniki np w sandrze 2002 mam dość dobre, prosze o pomoc i przosze nie mówić że to wina płyty głównej, bo nie mam z nią żadnych problemów. Mam najnowsze sterowniki do agp i grafy.mam Durona 1,1GHz i mx400 200/167 @ 255/190 i tez GTA rwie :)nie masz co sie dziwic :) slaby sprzet :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...