Skocz do zawartości
berkut

Kopia MK4 / Trening do robienia parownika

Rekomendowane odpowiedzi

Grzechu - dobrze patrze? chyba widze jakiś zarzut w twoim poście? jeśli masz zamiar do mnie takie rzeczy pisać to lepiej pomyśl 3 razy i więcej, bo my zaczeliśmy od debetu i jeszcze nie wyszlismy, to ci moge zaswiadczyc. Przestań mi tu pieprzyć i bierz sie do roboty, jeszcze nie pokazales nic na tyle ambitnego, aby moc prosic o dofinansowanie, jesli cos takiego zrobisz, to gwarantuje Ci srodki na rozwoj projektow, ale wtedy na pewno nie bede musial, bo duzo ludzi poluje na zdolną młodzież, wystarczy nią być. Więc tak szczerze mowiac to dokladnie "od ciebie zależy" co sobie kupisz, bo sam musisz musisz na to zarobic, takie czasy, nikt cie nie pogłaska po główce i nie da 15000PLN na ładną buźkę (nawet patrząc na avatar). Na poczatek wystarczy duzo pracy, pomysłów i talent, potem zaczynaja sie dopiero $

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.xtremesystems.org/forums/attachment.php?s=&postid=240448

I szczeze polecam to wszystkim ktorzy maja zamiar pracowac dremelem, szlifierka katowa itd 8O

Przed czym to ma chronić.

PRzy działaniach dremelem to spox ale przy szlifierce to tylko od wiorów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grzechu - dobrze patrze? chyba widze jakiś zarzut w twoim poście? jeśli masz zamiar do mnie takie rzeczy pisać to lepiej pomyśl 3 razy i więcej, bo my zaczeliśmy od debetu i jeszcze nie wyszlismy, to ci moge zaswiadczyc. Przestań mi tu pieprzyć i bierz sie do roboty, jeszcze nie pokazales nic na tyle ambitnego, aby moc prosic o dofinansowanie, jesli cos takiego zrobisz, to gwarantuje Ci srodki na rozwoj projektow, ale wtedy na pewno nie bede musial, bo duzo ludzi poluje na zdolną młodzież, wystarczy nią być. Więc tak szczerze mowiac to dokladnie "od ciebie zależy" co sobie kupisz, bo sam musisz musisz na to zarobic, takie czasy, nikt cie nie pogłaska po główce i nie da 15000PLN na ładną buźkę (nawet patrząc na avatar). Na poczatek wystarczy duzo pracy, pomysłów i talent, potem zaczynaja sie dopiero $

Popixs wyluzuj troche, nie miałem nic złego na myśli, nie mam zamiaru brać od nikogo kasy (nawet bym nie wziął - łaski bez) - poprostu żartowałem, a to że byłem troche zdenerwowany nieudanymi zakupami wpłyneło na ton (niechciany co prawda) mojego postu. Wiem, że mozesz być poddenerwowany, ale nie chciałem nikogo obrazić, zdenerwować czy cokolwiek w tym stylu - taka poprostu nie udana humorystyczna dygresja. Jesli cię to uraziło w jakis sposób to przepraszam.

Mam coprawda jeden czy dwa projekty bloczków, ale do ich wykonania potzrebuję właśnie szlifierki lub dremela, a to że nie mogę zebrać na to kasy denerwuje mnie tym bardziej.

A i post nie był skierowany do nikogo więc nie słusznie mnie oceniasz.

Jeszcze raz sory za ton postu, ale nie chcialem żeby to tak zabrzmiało.

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma problemu, poprostu zabrzmialo to jak jakis wyrzut ;),a ostatnio mam jakies glupawe szczescie do ludzi ktorzy wyslaja mi maila i pisza ze z łaską kupia ode mnie bloczek na pol ceny bo ja jestem zlodziej, a oni są biedni, hehehe :D

w kazdym badz razie ciesze sie ze to tylko nieporozumienie, zycze powodzenia w dalszych pracach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grzechu: A patrzyles na allegro na te szlifierki?? Bo ja szukalem dremela i znalazlem taki za prawie 3 stoowki... wiec troche duzo ale szlifierki powinny na allegro byc tansze.

Pozostali: Czy jest jaka minimalna wymagana moc do "szlifowania" w miedzi w szlifierkach?? Nie wiem, prędkość obrotów itd itp ??

JA np znalazlem cos takiego... chyba natansze jakie moze być... Bedzie w miare dobra na początek??

Szlifierka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak szukałem na allegro, ale w sumie z allegro też wątpie, że dostane gwarancje, pare rzeczy juz kupilem z tamtad i zdarzalo sie ze gwara niby byla, ale jednak nie dostaelm jej więc...

U ruskich widzialem za 40zł ostatnio, ale bez gwary nie chcialem kupowac.

Wspólnie z moim szwagrem doszliśmy do wniosku, że to co chce zrobić mogę duzo lepiej zrobić na szlifierce stołowej czy jak to tam się nazywa, tylko jest potrzebny odpowiedni uchwyt,ktory musze zaprojektowac i wykonac a to moze nie byc takie proste.

Sheep - jesli kupisz ta szlifierke to powinna spoko ci starczyc do robienia w miedzi - tak mysle przynajmniej, tylko problem z gwarancja moze byc jak cos by sie stalo. Dlatego woel takich rzeczy nie kupowac z allegro, ale to twoj wybor, twoja kasa. Dolicz do tego przesylke i bedzie jakies 60zł, a w sklepie dostanies za 60 kilka z gwara np. na 2 lata.

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi