Kamcio Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Witam Majac Athlona 1600XP palomino +najtansza pasta termoprzewodzaca (za 2 zeta) > temperatura max (po dlugim maratonie superPi) wynosila 39-40 stopni - dodam ze mam WC (chyba jest w podpisie). Zmienilem procka na 1700 T-bred kupilem paste OCZ Silver II cos tam, wszytsko zalozylem > wlaczam superPi jakies 7minut a tu temperatura 48 stopni :evil: :evil: :evil: - no sorry, co tu jest nie tak?? Przeciez palomino sie bardziej grzeja od T-bred, a poza tym zastosowalem lepsza paste termiczna. Blok docisniety na maxa, pasta ladnie rozsmarowana, ze nic nie przeswituje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 są dwa wyjścia.Albo mobo przekłąmuje albo żle założony blok poprostu..Czy blok jest ciepły :?: aha jaki to blok i jaka to pompka i w koncu jaka chłodnica :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motofan Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Ja mam to samo też na MSI tylko nowszej.Sprawdz miernikiem najlepiej ale te płyty straszne przekłamania mają. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Blok nie jest cieply - jest to Cold Crown, pompka Weipro 1200l/h, chlodnica od jakiegos Opla - na niej 2 wentyle. Sprawdzalem wode w akwarium i byla zimna (nie 'letnia',nie ciepla) Aha ale ilosc pasty termicznej nie ma tu chyba znaczenia - tzn dalem jej tyle zeby zakryc cala wisniowa powierzchnie jadra. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Czyli najszybciej masz przekłmania.Ale sprawdź czy poprawnie zamontowałeś/docisnołeś blok ok :?: aha masz copper shima :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Copper Shima mam, a blok juz dokrecilem chyba do oporu, tzn. boje sie zeby za bardzo mocno nie przykrecic bo jeszcze cos sie z prockiem moze stac, mimo nalozonego copper shima Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 zdejmij shima i dopiero wtedy załuż blok.Zwykle temp spada ja kshima niema.Bynajmniej ja tak miałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...