snacz1 Opublikowano 3 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2003 Kupiłem ostatnio bartona 2500 AQZEA 0333 moze ktos wie o ile mozna go podkręcic ja tego jesz cze nie robiłem poniewaz noemam odpowiedniego chłodzenia, moze ktos wie cos o tej parti cos więcej AQZEA 0333 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michael_21 Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Kupiłem ostatnio bartona 2500 AQZEA 0333 moze ktos wie o ile mozna go podkręcic ja tego jesz cze nie robiłem poniewaz noemam odpowiedniego chłodzenia, moze ktos wie cos o tej parti cos więcej AQZEA 0333 mam tego samego i chodzi przy 1.825v na 2400 mhz jak widac ;) ...te procki nawet przy zwyklym chlodzeniu mozna spoko na 2300 mhz podkrecic gdyz sie mocno nie grzeja :) :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Kupiłem ostatnio bartona 2500 AQZEA 0333 moze ktos wie o ile mozna go podkręcic ja tego jesz cze nie robiłem poniewaz noemam odpowiedniego chłodzenia, moze ktos wie cos o tej parti cos więcej AQZEA 0333 Co to ja wróżka jestem????? Podkręcaj i sprawdź do ilu max. pójdzie stabilnie. KAŻDY PROC JEST INNY :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pamir Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 Podobno to calkeim niezla seria:) sam mam jednego i przy napieciu 1,675 chodzi stabilnie na 3200+(11X200). Wiecej narazie nie probowalem, jutro go dokladnie przetestuje. Ale moze ktos wiec ile mozna "teoretycznie" z niego wycisnac i przy jakim napieciu? W zagraniczych bazach O/C nie moglem znalezc tej serii. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 sprawdz a sie przekonasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 Srednio chodzą na 2.4 gh i to tyle Jak z twojego wykręcisz wiecej to masz dobrego procka i szczescie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snacz1 Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 wczoraj wyciongnełem z niego 2600 ale zasilacz sie zjarał dzisiaj kupiłem 400 w i prubuje dalej mam nadzieje ze nie załatwie kolejnego zasilacza 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Jak widzę, to jeśli nie kupiłeś markowego zasilacza to pójdzie ci następny :D Ciekaw jestem czy ktoś wreszcie trafi na tki egzemplarz jak ja... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 Jak widzę, to jeśli nie kupiłeś markowego zasilacza to pójdzie ci następny :D Ciekaw jestem czy ktoś wreszcie trafi na tki egzemplarz jak ja... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morfeusz Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 kupiłem własnie dzis bartona 2500+ i oczywiscie moja zlomska plyta moze mu tylko zaoferowac 150FSB zamiast 166FSB i zamiast miec bartona 2500 mam 2000+ :( ale narazie musze sie cieszyc tym bo wyzucilem cala kase na niego a na nowy rok jakiegos abita albo asusa sobie zapodam :) Pozdrawiam! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawcu Opublikowano 6 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2003 czy athlon 2500+ xp + barton (tez aqzea) i asus a7v600 to dobry zestaw ? bo wlasnie takiego bede mial i chce wiedziec co najlepiej do niego dobrac (zasilacz i AC) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Powiem tak: Barton 2500+ o serii: AXDA2500D4KV xxxxxxx280026 AQZEA 0327 TPAW poszedł przy Vcore 1,75 FSB200 x11 dalej nie bo slabe ramy były Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenez Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 zobacz 12.5x200 czy pojdzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 kupiłem własnie dzis bartona 2500+ i oczywiscie moja zlomska plyta moze mu tylko zaoferowac 150FSB zamiast 166FSB i zamiast miec bartona 2500 mam 2000+ :( ale narazie musze sie cieszyc tym bo wyzucilem cala kase na niego a na nowy rok jakiegos abita albo asusa sobie zapodam :) Pozdrawiam! :) no to nie za bardzo byles przewidujacy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Dobra płyta to połowa sukcesu w OC :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fac30FF Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Moj jest na razie na 11x200 bo mi coolermaster nie wyrabia [Asusprobe(oszust :)) pokazuje mi 38idle i 48 stress czyli jakies 43/55 w biosie (przynajmniej u mnie)]. Vcore=1,725 i chyba jest stabilny. Tzn 3 instancje prime95 przez 12h chodzilo bez bledu czyli ramy tez chyba ok. Jak bym mial wode to by fajnie bylo. Kurde jak zakladalem to zapomnialem serii sprawdzic i nie chce mi sie rozkladac teraz. Zwlaszcze, ze strasznie ciezko mi sie ten cooler zaklada. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krostry Opublikowano 7 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2003 Ale wam kit z tym steppingiem wcisneli.... 1 link w necie znaleźli i nagle każdy sprzedający wykręcił identycznie :] na 26.. coś tam.... BAWI MNIE TO JAK CHOLERA.. KAŻDY OBECNIE SPRZEDAWANY BARTON (tygodnie powyżej 31, byle w środku lini produkcyjnej nie było żadnego F i T), IDZIE NA 2400MHZ PONIŻEJ 1.85v!!!!!!! KAŻDY IDZIE NA 3200+ NA STANDARDOWYM NAPIĘCIU 1.65v ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenez Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 a ktora to ta linia produkcyjna??? napisz jakis przyklad Bartka 2500 krecacego sie lux bo zamierzam jechac w sobote na gielde do wawki i sobie takiego sprawic napisz mi na co mam patrzec co musi byc w seri a czego nie... szukam takiego co pojdzie mi 12.5x200 przy napieciu max 1.85 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Bedzie ciężko bo z AQZEA (takie teraz są w Polsce w sprzedazy) aż tyle sie nie wyciśnie. przykładowa seria AXDA2500DK4V xxxxxxx270299 AQZEA 0332 MPMW MPMW, VPMW, XPMW, TPAW, TPBW, TPCW (3 litera miedzy A i M) 0299 nr serii im mniej <<0300 tym lepiej wafle min. 26 np. 26 27 28 ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenez Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 thz MAVERS a wiesz cos o Thortonkach? bo jak z Bartonem bedzie ciezko to moze Thorton poleci 12.5x200 przy Vcore 1.85? nio ale tez prosil bym o jaka przykladowa dobra serie i male objasnienie na co patrzec zeby nie zostac wydymanym przez sprzedawce:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Z serii tych lepszych jakie widziałem to AQXEA przykład AXDC2000DUT3C xxxxxx270026 AQXEA 0327VPMW :) zasada doboru serii j.w. Ważny jest kolor rdzenia. czerwonawo-niebieskawy (śliwkowy) z bialym odblaskiem, ewentualnie zielonkawym. Z rózowymi (rzodkiewka) bywa różnie 50/50 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Prawde wam Krostry powiedzial Nowe procki chodzą w granicach 2.4 gh a ten link to mnie do lez doprowadzil - ze smiechu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michael_21 Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 mam male pytanko .... w mianowicie jakie napiecie daliscie na stabilne 2500 mhz :?: moj ruszyl dopiero bezblednie przy 2.05V :twisted: thx :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 Mialem procki kture chodzily bezblednie przy 1.85 V na 2.5 gh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucyfer1981 Opublikowano 8 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2003 witam ... a słyszeliście może o takiej serii jak AQZFA ? 2500 ofkoz ..dostałem dzisiaj jednego w BOXIE "made by amd" :> jutro sprawdzam co to potrafi :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BADYLISZEK Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 witam ... a słyszeliście może o takiej serii jak AQZFA ? 2500 ofkoz ..dostałem dzisiaj jednego w BOXIE "made by amd" :> jutro sprawdzam co to potrafi :] Witam Wszystkich! Też w mojej wsi dostępne sa tylko AQZFA wiec bardzo jestem ciekawy jak to coś sie kreci. Jak coś z niego wycisniesz ciekawego to pisz na forum. Czekam z niecierpliwościa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 W koncu trafilem 2.5 gh 1.9 V stablo ( wstaje do windy na 1.8 V ) i zobaczymy jak pujdzie dalej Dostalem 0333 AQZEA i zaczyna mi sie podobac, moze reszta tej seri tez sie tak wykreci, no i do tego kilka poczciwych 0331 - starych dobrych zielonych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucyfer1981 Opublikowano 17 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2003 witam ... a słyszeliście może o takiej serii jak AQZFA ? 2500 ofkoz ..dostałem dzisiaj jednego w BOXIE "made by amd" :> jutro sprawdzam co to potrafi :] Witam Wszystkich! Też w mojej wsi dostępne sa tylko AQZFA wiec bardzo jestem ciekawy jak to coś sie kreci. Jak coś z niego wycisniesz ciekawego to pisz na forum. Czekam z niecierpliwościa No to jusz piszę ....zamieniłem mojego poprzedniego AQXEA na tego AQZFA i powiem tylko to kręci się na 11x200Mhz na 1.650V czyli default :twisted: dalej NIE kręce bo nie zauważam wrostów wydajnośći :> ale jak dla mnie to ten zostaje zamieniałem w ciągu ostatniego tygodnia kilka proców ale ten jest THE BEST :> 41 stopni w stresie na Coolermasterze z miedzią :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 No to jusz piszę ....zamieniłem mojego poprzedniego AQXEA na tego AQZFA i powiem tylko to kręci się na 11x200Mhz na 1.650V czyli default :twisted: dalej NIE kręce bo nie zauważam wrostów wydajnośći :> ale jak dla mnie to ten zostaje zamieniałem w ciągu ostatniego tygodnia kilka proców ale ten jest THE BEST :> 41 stopni w stresie na Coolermasterze z miedzią :twisted: Jak to nie zauważasz wzrostu wydajności ?? Jeżeli mierzysz wzrost wydajności czasem ładowania wind to możesz nie zauważyć ... ja tam widzę dużą różnicę między 2,3GHz a 2,5GHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 18 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2003 no to slaby ten wentyl 2.5 gh 1.92 V i 45 stopni V 11 2.2 gh 1.65 V to mam 33 stopnie a powiedz do ilu poszedl na maksa stabilnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...