tomi1025 Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Chyba coś mi się stało z kompem :( ustwiłem sobie wczoraj fsb182x11 synchro z pamięciami i wszytko śmigało bardzo fajnie ale w poscie był napis nie 2400+ tylko ~1998 na fsb 166x11 czyli normalne 2200+ które kiedyś się wyświetlało teraz jest 1837 teraz uwaga: na ustawieniach 133x11 post jest taki 1700+ czyli normalny. Dodam że w programie wcpuid widać fsb167x11 co daje 1837,49.Używam biosu w wersji d1l jest stary większość ludzi ma ver 1.4. Czy takie przekłamania są normalne?Co sie mogło stać czy to źle że nie wyświetlają się oznaczenia procesorów :?: Pomocy :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 No rzeczywiście - masz problem jak cholera - gdybym ja tak miał od razu bym wyrzucił komputer :lol: :lol: :lol: A poważnie - to biosy na podstawie mnożnika i magistrali zgadują jak powinien nazwyać się procesor wg nazewnictwa AMD - jeżeli masz ustawione niestandartowe wartości to bios się gubi i wyświetla wartośćw MHz lub totalne bzdury (u mnie udało mi się osiągnąć wg biosu FSB 3 MHz :D) i to wszystko .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 widocznie masz starego biosa i producent plyty nie zawarl najnowszych procow. U mnie oznaczenia koncza sie na 2800+, potem jest ~2300MHz (bez PR) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi1025 Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 widocznie masz starego biosa i producent plyty nie zawarl najnowszych procow. U mnie oznaczenia koncza sie na 2800+, potem jest ~2300MHz (bez PR)Uspokoiliście mnie trochę mam bardzo stary bios ale te procesory najpierw się pokazywały w poscie a teraz nie więc się trochę zestrachałem :lol: Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Hmmm a ja mam pomysl na miare nobla: eee tego tam wiesz bo ja to bym np wgral najnowszy bios a pozniej panikowal... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi1025 Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Korzystając z okazji chciałbym się zapytać czy uaktualnianie biosu jest: a)Bardzo niebezpieczne :? b)Korzystając z instukcji można sobie poradzić c)Każdy sobie z tym poradzi :wink: Jadę na Soltku 75FRN2-rl.Korzystam z zabytkowej ver d1l teraz ściągnąłem ze strony producenta 1.4 trochę się pękam więc może ktoś podpowie mi jak to zrobić :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldz Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 tomi`025 jezeli masz wersje plyty D to wgraj sobie bios D 1.1 jak narazie lepszego od tego do podkrecania(stabilnosc) nie wypuscil Soltek, ja niestety mam wersje E i musze sie "meczyc" z biosem 4Power users. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Korzystając z okazji chciałbym się zapytać czy uaktualnianie biosu jest: a)Bardzo niebezpieczne :? b)Korzystając z instukcji można sobie poradzić c)Każdy sobie z tym poradzi :wink: Jadę na Soltku 75FRN2-rl.Korzystam z zabytkowej ver d1l teraz ściągnąłem ze strony producenta 1.4 trochę się pękam więc może ktoś podpowie mi jak to zrobić :?: a) ogolnie nie jest niebezpieczne, sek w tym aby w czasie flaszowania biosu nie wylaczyli pradu b i c) kazdy sobie poradzi gdy przeczyta jak to sie robi w instrukcji (lub w necie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Korzystając z okazji chciałbym się zapytać czy uaktualnianie biosu jest: a)Bardzo niebezpieczne :? b)Korzystając z instukcji można sobie poradzić c)Każdy sobie z tym poradzi :wink: Jadę na Soltku 75FRN2-rl.Korzystam z zabytkowej ver d1l teraz ściągnąłem ze strony producenta 1.4 trochę się pękam więc może ktoś podpowie mi jak to zrobić :?: JAk bue wyłaączą prądu przez jakieś 10s kiedy bios jest wygrywany to nic złego się niestanie. Gorzej jak by zabrakło prądu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 takie przeklamania to normalka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Teraz naprawdę mam problem :( ROTFL :lol: :lol: :lol: buahahaa... :D Nie mogę... :lol: Powiesiłbym się facet na twoim miejscu :lol: Sorry, nie wytrzymałem :lol: ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi1025 Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Ha ha ha jestem dopiero zielony w te klocki tydzień temu przesiadłem się z ecs k7s5a i durona 900Mhz więc chyba mogłem się nieco zdenerwować nie :?: Co do płyty mam wersję D z wentylatorkiem a nie E z radiatorem co do biosu wersja 1,1 jest lepsza od 1,4 pod względem o/c :?: poczytałem trochę o v1,5 i stwierdziłem że lepsze będzie 1,4 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YoSHi Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 Korzystajac z tego fascynujacego tematu chcialby zapytac o najlepszy bios do mojego abita - bo na tym FSB 225 to max :( (najnowszy 07/24/03) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi1025 Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 Dobra upgrade się udał :D Jest tylko jedno ale: miałem d1l zmieniłem na d1l1 mam płytę solteka który posiada system ABS II włączyć i wyłączyć można go przez zworkę na płycie głownej. Po zmianie biosu w tabelce z napięciami i temperaturami mam pod napisem ABS II xxC/xxF mam napis DISEABLED szarym pismem którego nie da się zmienić i jest niezależny od ustawień zworki na płycie. 1.Czy to normalne? 2.Czy ten Abs 2 działa teraz czy nie :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...