Skocz do zawartości
Smartek

Co myslicie panowie o firmie CTX?

Rekomendowane odpowiedzi

tanaka... cos taki nerwowy ;-)

mam monitorek chuntexa od okolo 2 lat swietny jest

a wczoraj kupilem do drugiego kompa Iiyama HM704UTC... to dopiero jest miodzik... mniam, mniam ;-)

ne nerwowy tylko niewidze potrzeby takiego tematu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja powiem tak - ctx kiedyś robił bardzo dobre monitory. Ja osobiście maiłem 3 monitory tej firmy pod rząd, ale chuntex nie ma obecnie nic ciekawego do zaoferowania z monitorów cyfrowych, a o lcd sie nie wypowiadam bo niewiem/nie miałem doczyneienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja powiem tak - ctx kiedyś robił bardzo dobre monitory. Ja osobiście maiłem 3 monitory tej firmy pod rząd, ale chuntex nie ma obecnie nic ciekawego do zaoferowania z monitorów cyfrowych, a o lcd sie nie wypowiadam bo niewiem/nie miałem doczyneienia.

Czy ja wiem ja mam 17' PR705 i dla mnie ten monitorek jest zajebisty, zero problemów obraz |yleta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam ctx pr711fl

hmmm

za ch... nie da sie wyregulować geometrii

do tego wyraźnie widoczne jest wygaszanie pikseli po przejściu z białych powierzchni do czarnych (trwa to ułamek sekundy, ale jest to widoczne)

no i (może to wina karty graficznej Gainward GF3) ale nei powiedziałbym, że obraz to żyleta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam ctx vl500 ( czy cos takiego ) ... no jaka s 15.. w kazdym badz razie jest oan u mnie 4 lata i nie ma ( narazie... :D i dpukac ) zadnych przebarwien... Denerwujący jest tylko fakt ze przy wylaczeniu komputera nadal pobiera on prad... nie da sie go calkowicie wylaczyc ( dopiero listwa pomaga... )

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CTX EX710. Wybrany po naprawde dluugich poszukiwaniach.

Zdecydowala wysoka wartowsc wskaznika pasmo_przenoszenia/cena i jego dostepnosc.

Obraz ostry, ale ma czasmi bardzo irytujaca poswiate u gory (czasmi w danym trybie jest, czasmi nie ma...) - ale kazda sztuka tak ma - wiem, bo sprawdzalem kilka, irytujac tym sprzedawcow :) (pozdrowki SoiYa :P :D)

Udalo mi sie w koncu trafic na sztuke (chyba 3 ktora sprawdzalem) posiadajaca b.dobra konwergencje. Nawiasem mowiac sparwdzalem oprocz tego Hyundaie 2xq790, 1xq910, Samsunga 755, 2 albo 3 NEC 791, i te 3xCTX ex710 - i najlepsza konwergencje mialy CTX, a i geometrie calkiem calkiem. Baardzo sie zawiodlem na NEC-ach. Mialy bezapelacynie najlepsza geometrie, ale bardzo slaba zbieznosc kolorow. Samsung byl najgorszy we wszystkim...

I teraz tez widze, ze Hyundaie byly naprawde niezle i w sumie chyba bym teraz go wybral (odrzucilem je n apoczatku, bo mialy niedoskonala zbieznosc, ale i tak niezla).

W kazdym badz razie, co do tego Chuntexa, to jestem srednio zadowolony - obraz jest wysmienicie ostry, ale ta poswiata... I za kazdym razem jak go uruchomie, to jest delikatnie rozstrojony (szerokosc/wysokosc obrazu). Jest to irytujace. Ale jak za te cene jest to monitor b.dobry. Mysle, ze razem z tym Hyundaiem jest jedynym sensownym rozwiazaniem za takie pieniadze. O, przepraszam - ostatnio bardzo potanialy Samsungi 797dfx - i jeszcze one wchodza w gre.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CTX EX710. Wybrany po naprawde dluugich poszukiwaniach.

Zdecydowala wysoka wartowsc wskaznika pasmo_przenoszenia/cena i jego dostepnosc.

Obraz ostry, ale ma czasmi bardzo irytujaca poswiate u gory (czasmi w danym trybie jest, czasmi nie ma...) - ale kazda sztuka tak ma - wiem, bo sprawdzalem kilka, irytujac tym sprzedawcow :)

mowisz o EX710F? mam go dwa lata i zadnej poswiaty nie stwierdzilem... swietna geometria, ladne kolorki, bardzo dobra ostrosc obrazu i nic mi sie nie rozregulowuje... wiec teoria, ze wszystkie tak maja jest lekko przesadzona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mowisz o EX710F? mam go dwa lata i zadnej poswiaty nie stwierdzilem... swietna geometria, ladne kolorki, bardzo dobra ostrosc obrazu i nic mi sie nie rozregulowuje... wiec teoria, ze wszystkie tak maja jest lekko przesadzona.

Widzialem 3 sztuki - wszystkie mialy (niektore zawsze, moj czasmi). Taki sam monitor ma rzeczony SoiYa - i tez ma poswiate. Wiec jak Ty jej nie masz - to dobrze :) W takim wypadku mozna postawic wiel hipotez - walnieta partia, kiedys robili lepsze, itd. Spekulowac mozna dlugo.

Wiec wycofuje moje stwierdzenie, ze wszystkie tak maja, ale osobiscie mam podstawy aby sadzic, ze jednak aktualnie ten model taka przypadlosc posiada :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja sie wylamie i powiem ze nie jestem zadowolony. Od 4 lat mam 15stke VL500 i w tym czasie byl juz w serwisie: siadl tranzystor i bodajze cos z kablem tak ze obraz po prawej stronie sie zwezal, a od pewnego czasu mam z nim taki problem ze przy ustawieniu jasnosci na full i kontrastu na full przy grach czy np przy ogladaniu zdjec i tak musze podciagac jeszcze powerstripem bo inaczej prawie nic nie widac :( Powiecie pewnie ze mialem pecha i trafilem na nieudany egzemplarz, ale ja z tom firmom nie chce miec juz nic do czynienia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...