Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

kup liteon 40/12/48, cena okolo 300pln, a wersja box to dwa lata gwarancji a poza tym jest cicha i dosyc niezawodna i tnie wiekszosc plyt bez problemu.

mam tego liteona i goroąco polecam nagrywarka idealna i tania.

Jeszcze mnie nie zawiodła.

Ale nie jest cicha.

Jeżeli chcesz to kup Teac ale te napędy są imho wolne przynajmnije mój cd-rom :( i musze go wymienic.

ale liteon jest bardzo fajny nie zawodny i gorąco polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolejnosc :

1. Mitsumi (niepodwazalnie)

2. Plextor

3. Yamaha

4. TDK

5. TEAC

6. Lite-on

Pewnie ta Twoja :lol:

Ona jest dopiero niepodwazalna :)

a ty jaka masz pochwal sie?? heheh LAMERZE nawet w Htmlu nie umiesz zrobic strony z CFG to zamieszczasz w .doc jaki LAMAMAMLALAKAMAK

Stary po co ty się czepiasz koleś ciebie zjebał i miał rację a ty z jakimś htmlem wyjeżdasz jedni software jedni hardware ty chyba ten pierwszy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolejnosc :

1. Mitsumi (niepodwazalnie)

2. Plextor

3. Yamaha

4. TDK

5. TEAC

6. Lite-on

Pewnie ta Twoja :lol:

Ona jest dopiero niepodwazalna :)

a ty jaka masz pochwal sie?? heheh LAMERZE nawet w Htmlu nie umiesz zrobic strony z CFG to zamieszczasz w .doc jaki LAMAMAMLALAKAMAK

Stary po co ty się czepiasz koleś ciebie zjebał i miał rację a ty z jakimś htmlem wyjeżdasz jedni software jedni hardware ty chyba ten pierwszy :D

W html to nawet moja mam umie, co nie oznacza, ze mam robic konfiga w htlm albo dac mamie do zrobienia. Szczegolnie w jaskrawo zoltych kolorach :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie wymienione tu nagrywarki są badziewne ponieważ nagrywają one w systemie Z-CLV (system strefowy) . Wiecie co to za syf :?: :?: :?:

Na nagrywarce ładnie widnieje napis 32x albo 24x albo 40x itp ...

a tak na prawdę to 2/4 płyty są nagrywane taką prędkością

Jęsli ktoś chce kupić dobrą nagrywarkę to niech wybiera taką króra posiada system P-CAV lub CLV lub CAV

Z systemami zapisu można zapoznać się pod tym adresem http://cdrinfo.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie wymienione tu nagrywarki są badziewne ponieważ nagrywają one w systemie Z-CLV (system strefowy) . Wiecie co to za syf  :?:  :?:  :?: 

Na nagrywarce ładnie widnieje napis 32x albo 24x albo 40x itp ...

a tak na prawdę to 2/4 płyty są nagrywane taką prędkością

Jęsli ktoś chce kupić dobrą nagrywarkę to niech wybiera taką króra posiada system P-CAV  lub CLV lub CAV

Z systemami zapisu można zapoznać się pod tym adresem http://cdrinfo.pl

Jednak kolega pytal o nagrywary do 350 pln.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

system Z-CLV jest zastosowany w nagrywarkach o prędkości zapisu powyżej 16X :) i ja np. nie podawałem modelu ani nic takiego (prędkości zapisu), więc niektóre mogą być całkiem dobre :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lite-on ltr-40125W w Gralu 295 pln system zapisu p-cav a jak przerobisz sobie na 48 to masz cav, no i ma IDE UDMA-2

CD RW LG GCE-8400B IDE OEM 40x/12x/40x w balcie troszke wiecej niz 350 bo 389 pln i tez masz p-cav ale IDE PIO-4

sam uzywam yamahy 8/4/24 1000 plyt spalonych i chodzi super ale zmienie na liteona!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak czytałem te wszystkie posty ludzi co chwalą LG to myślałem że spadne z krzesła normalnie, fakt jak ktoś nie nagrywa zbyt dużo to mu może styknie. No ale wole <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> wolniejszczego TEACa bo mi za ch** nie padnie. :!: Ludzie błagam was nei kupujcie tego syfu :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...