turtles5 Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Proponowalbym przetestowanie karty (najlepiej porownujac na tym samym sprzecie) i porownac z 8500 le. Jezeli ta karta to nie le to w benchmarkach na pewno to wyjdzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Proponowalbym przetestowanie karty (najlepiej porownujac na tym samym sprzecie) i porownac z 8500 le. Jezeli ta karta to nie le to w benchmarkach na pewno to wyjdzieOczywiscie, ze bedzie szybsza, ma wyzsze zegary :P Głównie rozchodzi sie tu o brakujacy RAMDAC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Brak ramdaca ostatecznie dyskfalifikuje ta karte jako pelnego radka 8500 ale to nie wersja LE jak widac . Choc dziwi mnie to ze jak ja dostales to miales pamiatki ustawiaone na 300Mhz bo w PRO byly ustawiane na 275 a w LE na 250 . Choc co do tego ramdaca ja mam LE (9100) i mam 2 ramdaci troche podkrecilem i mam juz PRO ;] Ale jestescie uparci :lol: , brak RAMDACa niczego nie dyskwalifikuje i nie Wasza w tym rola by cos dyskwalifikowac, chyba ze rozumiec przez to nie kupuje/dyskwalifikuje i na tym koniec :lol: nikt nigdzie nie napisal ze opisany R200A to karta LE, zrobil to ktos? Ati nawet nie przyznaje sie do R200A. Bierzecie tak bardzo do serca standardy czyli czym powinno byc LE a czym nie, a tego ze ATI sie wyrzekla 9500 nie bierzecie? To ATI wymyslilo sobie tak LE jak i PRO, ATI to jest TYLKO firma i biznes is biznes, sprawa jest prosta, jest to bardzo przyzwoita karta o parametrach przewyzszajacych nawet wersje PRO co umozliwily zastosowane pamieci Hynix 3,3ns stad 300 MHz a nie 275, niespotykane w innych kartach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 I jeszcze jedno, karcie do tego zeby byc LEGALNIE - czyli wg jakiegos zakichanego wzorca do ktorych i tak pozniej sie nie przyznaje ATI to karta ta zeby byc wersja PRO, nie ma TYLKO zewnetrznego RAMDACu, i to wszystko, gdyby to miala nawet nie byloby dyskusji, natomiast idac w druga strone - do tego zeby byc LEGALNIE wg wzorca ATI wersja LE brakuje jej niemalze wszystkiego, nie zgadzaja sie numery seryjne, nie zgadza sie BIOS, P/N, informacje z AIDY, ID urzadzenia (Device ID) czestotliwosci taktowania... Czego tu jeszcze chciec? Na sile chcecie zrobic z karty LEPSZEJ od wersji PRO !!! wersje LE tylko dlatego ze nie ma jej w wykazach standardow firmy ATI. I jakiegos zewnetrznego RAMDACa, z ktorego na dobra sprawe nie korzysta chyba 80-90% ludzi... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 święte słowa mrtnt! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...