drake87 Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Posiadam płytę główną Asrocka k7vt2 ona obsługuje maksymalnie AGPx4. Moje pytanie jest takie czy będe mógł wsadzić na tę płytę kartę [GeForce FX5200 128DDR TV która ma AGPx8] i czy to wogle będzie działać ?! 8O Drugie moje pytanie to...czy przy takiej kombinacji spadnie mocno wydajność ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Karta będzie działać. Wydajność spadnie bardzo niewiele, w praktyce będzie to nieodczuwalne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Future Trunks Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 podłacze sie do tematu. Mam pytanei czy jak wsadze karte na agpx8 do agp 4x to sie nie spali i bediz edobrzea dzialac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 KAŻDY slot agp 8x obsługuje karty 4x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drake87 Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Tak, ale koledze chyba chodziło o to samo co mi tzn: płyta ma max AGPx4, a karta ma AGPx8 ?! Więc ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Future Trunks Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 ja sie pytam czy slot agp 4x obsluguje karty agp 8 x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 a ja wsadzilem karte agp 4x w agp 2x :D i dziala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Obojętnie AGP w każdej wersji jest kompatybilne w obydwie strony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 płyta z zgp x4 obsłuży grafy x1, x2, x4 i x8 a płyta agp x8 obsługuje tylko grafy x4 i x8. a jak wsadzisz grafę x8 w slot x4 czy grafę x4 w slot x8 to nie będzie widoczny spadek wydajnosci bo nawet R9800 nie wykorzystuje w pełni transferu agp x8 (pic na wodę jak i s-ata na nF2). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 płyta z zgp x4 obsłuży grafy x1, x2, x4 i x8 a płyta agp x8 obsługuje tylko grafy x4 i x8Nie wydaje mnie sie :) choc sam nie wiem :) trza przeanalizowac strone z adresu :) Tutaj jest cos ....generalnie nie mam pojecia ktora wersje agp masz:) update pomyslalem iiii ;-) jak karta ma 2 wyciecia od 1,5V key i 3,3V key to powinnno trybic ... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Future Trunks Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 i co mam sobie tak o włazyc karte i bedize dizalac. i jeszcze jedno jak w biosie mam do wyboru adp 1x 2x 4x a nei ma 8x to ak to ustawic czy zostawic na 4x i bedzie dobrze. I jeszcze jedno czy napiecia sa takie same dla agp 4x i 8x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 w biosie daj x4 czyli max. będzie chodziło jako x4. ja mam na płycie agp x8 i grafę x4 i śmiga spoko. wszystko wynika z faktu, że karty agp x4 mają 2 wycięcia i pasujązarówno do wycięcia w płytach x1, x2 jak i do innego wycięcia w agp x8. w slotach agp x4 są chyba dwa wycięcia ale nie pamiętam już. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Future Trunks Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 slot agp4x fizycznie nie rózni sie niczym od agp 8x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 wczoraj zlozylem kompa na starej ecsk7s5a z agpx4 i wsadzilem tam Geforce FX5200 od msi z agpx8... smiga bez problemu. ale jak masz mozliwosc nie kupuj takiej karty... jest strasznie cieniutka w porownaniu nawet z radeonem 9000... kupilem ja z przymusu, bo na drugim kompie gra chlopaczek w raymana 2 i na radeonku sa troche problemy z ta gierka (nie za bardzo obsluguje glide?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drake87 Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Chmm to musze pomyśleć sobie nad jakimś radkiem w takim razie.... 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 slot agp4x fizycznie nie rózni sie niczym od agp 8x mi się wydaje że się różnią bo x4 nie ma żadnego nacięcia w slocie (pasuje x1 i x2 z jednym typem nacięcia i x8 z innym) a x8 ma nacięcie żeby nie wsadzić grafy z nacięciem w innym miejscu (x1 i x2). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 AGP x4 i x8 sa kompatybilne ze soba w obie strony - karty wchodza w slot i napiecie tez jest to samo. I nie bierz fx5200 - juz lepiej gf3ti200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 a jeszcze lepiej za 399 GF4Ti420 MSI bo w promocji była jeszcze za 360 złociszy z pamięciami 4nx 444 MHz ale spoko szły ok 600 MHz. wydajność 2x FX5200. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...