nietykalny86 Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Witam serdecznie! Mam super dzika i płytę pod AMD MSI KT3V. Niestety gdy ustawię FSB na 166MHz (efektywnie 333MHz) to przetaktowuje się także magistrala PCI i AGP. CZy ktoś wie jak można zmienić na tej płycie dzielniki aby się nie zmieniało taktowanie PCI i AGP? Jak to zrobić aby na magistrali FSB 166MHz i 200MHz taktowanie było normalne (czyli 33MHz dla PCI i 66MHz dal AGP) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Nie wierz programom. Na tej płycie przy FSB166 masz dzielnik 1/5, czyli PCI=33Mhz, AGP=66Mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nietykalny86 Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 NIestety dzielnik się nie zmienia. Wiem, że moja płyta obsługuje 1/5, ale uruchamia się z 1/4. Jak to zmienić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 A skąd wiesz, że się nie zmienia? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nietykalny86 Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Bo sprawdziłem programami i po krótkim czasie na takich ustawieniach zaczynają się sypać rejestry w Windowsie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Jak pisałem, nie wierz programom, nie ma takiego, co Ci dobrze pokaże. Co do sypania się rejestru- masz pewność, że to nie przetaktowanie procesora/pamięci? Napisz coś więcej o swoim kompie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nietykalny86 Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Jest to pewne, że to dzielniki! Zostało to sprawdzone sprzętowo w serwisie. NIestety oni też nie mają pojęcia jak to zmienić. Procesor to Athlon 1700+ JIUHB, dysk 40GB, 256 MB DDR 400 lub 256 MB DDR 333 (mam dwie i na każdej to samo). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Ok, z serwisem nie dyskutuje ;]]]]]] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...