Theriel Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Witajcie! Kupiłem niedawno sobie WD Caviar 200GB 8mb cache SATA... kupiłem konroler Adapteca, wszytko ładnie podłączyłem, ładnie powykrywało i... Pytanie za sto punktów - jak ja mogę sformatować go na 3 partycje FAT 32 ??? Windows XP widzi go jako SCSI, pozwala mi tylko formatować NTFS, widzi jego pojemnosc 186* (a jego fizyczna pojemnosc wynosi 196 bodajze)... odpalałem z dyskietki startowej Win98 to mi FDISK tylko chyba 100 czy 59 GB widział... znaczy widział wszystko w opisie, a podczas rozmieszczania partycji mówił ze dostepne miejsce to 100/59GB.... Co robić ? Btw, co to znaczy, że dysk jest 'dynamiczny' ? (bo tak mi go widzi WinXP) Z góry dziękuję za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 Widze ze załozyłes ten temat też na forum winxp.com.pl. 1. Win XP potrafi zakładać maksymalnie partycje FAT32 o rozmiarze 32 GB 2. Jezeli to jest dysk 200GB to nie mozliwe zeby miał 196 GB. Musi mieć mniej i 186 jest wielkoscią jak najbardziej prawidłową. 3. Fdisk nie rozpoznaje tak duzych dysków, trzeba podawać wielkośc partycji w procentach 4.Jezeli windows twierdzi ze jest to dysk dynamiczny to musisz go zmienić na dysk podstawowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Theriel Opublikowano 4 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2003 thx, wszystko ladnie działa! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...